Menzo Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Na ile starczają wam baterie ?? Kupiłem świeżą baterie (znanej firmy na literke P.).Po włączeniu usłyszałem serie piknięć zgodnych z stanem naładowania nowej baterii. Pochodziłem z wykrywaczem ok. godzinke. Z ciekawości sprawdziłem stan bateri poniewaz zaczął się chwilowo dziwnie zachowywać. Okazało się ze baterie nadają sie do wymiany - są wyładowane.To wszystko po godzinie(??)!! W instrukcji jest rada by zmieniać baterie jeśli przy włączeniu wykrywacza słyszymy jedno-dwa piknięcia. Były dwa piknięcia :/. .. Sprawdziłem po kilku minutach.. i były już 3 piknięcia.. co się dzieje??Prosił bym o wyjaśnienie sytuacji i jakieś porady.+++++++++Pozdrawiam++++++++++++
beaviso Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Na głośniku bateria powinna wystarczyć minimum na 10 godzin aktywnego poszukiwania. Mowa oczywiście o baterii alkalicznej! Bowiem zwykłe baterie są zjadane w mgnieniu oka i siadają bardzo gwałtownie. Zatem - tylko alkaline" - i 10-15 godzin chodzenia powinny trzymać.
anRO Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Najrozsądniejszy jest zakup akumulatorków.Ja kupiłem na allegro za 19,5 zł o pojemnosci 260mA.Nie ma różnicy w pracy wykrywacza.Wystarczy na dwa wyjścia ale ładuje przed kazdym wyjsciem,nie ma co oszczedzac jest na 1000 ładowań.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.