Skocz do zawartości

Vaquero a baterie.. :/

Menzo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na ile starczają wam baterie ?? Kupiłem świeżą baterie (znanej firmy na literke P.).Po włączeniu usłyszałem serie piknięć zgodnych z stanem naładowania nowej baterii. Pochodziłem z wykrywaczem ok. godzinke. Z ciekawości sprawdziłem stan bateri poniewaz zaczął się chwilowo dziwnie zachowywać. Okazało się ze baterie nadają sie do wymiany - są wyładowane.To wszystko po godzinie(??)!! W instrukcji jest rada by zmieniać baterie jeśli przy włączeniu wykrywacza słyszymy jedno-dwa piknięcia. Były dwa piknięcia :/. .. Sprawdziłem po kilku minutach.. i były już 3 piknięcia.. co się dzieje??
Prosił bym o wyjaśnienie sytuacji i jakieś porady.

+++++++++Pozdrawiam++++++++++++
Napisano
Na głośniku bateria powinna wystarczyć minimum na 10 godzin aktywnego poszukiwania. Mowa oczywiście o baterii alkalicznej! Bowiem zwykłe baterie są zjadane w mgnieniu oka i siadają bardzo gwałtownie. Zatem - tylko alkaline" - i 10-15 godzin chodzenia powinny trzymać.
Napisano
Najrozsądniejszy jest zakup akumulatorków.Ja kupiłem na allegro za 19,5 zł o pojemnosci 260mA.Nie ma różnicy w pracy wykrywacza.Wystarczy na dwa wyjścia ale ładuje przed kazdym wyjsciem,nie ma co oszczedzac jest na 1000 ładowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie