Grzesio Napisano 9 Czerwiec 2002 Napisano 9 Czerwiec 2002 Ładowanie taśmy amunicyjnej do Kar 98k wygląda rzeczywiście ZAWODOWO! :-))))No i Helga, jak na wzorową rekonstrucję, ma jakąć dziwnie krótką spódnicę - ze 30 cm możnaby dołożyć. A oprócz kurtek mundurowych koszul najwyraźniej jeszcze nie naszyli.
Hartmann Napisano 9 Czerwiec 2002 Napisano 9 Czerwiec 2002 Korbka - zazdrościsz ????????????Hartmann.
Hartmann Napisano 9 Czerwiec 2002 Napisano 9 Czerwiec 2002 A kto powiedział że pancerka jest idealną rekonstrukcją.To zabawa,a że się części ludzi podoba to ich sprawa.Chciałbym też prosić o listę wszystkich imprez na których byłem bo stary sie już robię i pamięć nie ta,a chciałbym przekazać potomnym.Trudno się też dziwić że na swojej stronie mam film ze swoim samochodem.Przecież na stronie GD też jest tylko GD.I jeszcze jedno - trzeba umieć się reklamować - jak nie umiesz to się ucz.Hartmann
Gość Napisano 10 Czerwiec 2002 Napisano 10 Czerwiec 2002 Jednej rzeczy z cholerę nie rozumiem...........Kolega „Ja” zarzuca Hartmannowi , że w związku z tym , że wykonał kopię pojazdu nie ma się czym chwalić w przeciwieństwie do grup GD. Z tym , że Leszek wprost podkreśla, że jest to kopia czyli replika, że jednostka napędowa jest współczesna, choćby z braku oryginału, a z braku dokładnych planów, mogą wystąpić różnice w ramie. Widziałem to w kilku publikacjach więc są na to dowody. Ale z drugiej strony GD podkreśla, że użyte do ich zabawy wyposażenie tez są kopiami. Używana przez nich broń tez jest kopią czyli repliką. W opisach tej broni na stronie GD podkreślają jak mało jest planów oryginalnego uzbrojenia niemieckiego. Sami to podkreślają !!! Więc o co chodzi? Przyganiał kocioł garnkowi, jak mawia staropolskie porzekadło? Może mi ktoś wyjaśni ....Tak, nasi koledzy z forum Sensacji XX w. zmieszali GD z błotem uznając , że za to co oferują nie mogą nic żądać. Nikt nie kupuje kota w worku. Poza tym na moja trzykrotnie składaną publicznie ofertę negocjacji w sprawie udziału w zlocie, nie raczył odpowiedzieć nikt. NIKT. Nawet przysłowiowego : pocałujcie się w............ . Za to było „morze” zawiści , że na niczym się nie znamy , nic nie umiemy etc. plus różne wątki narodowosocjalistyczne włącznie z tym , że jeden z kolegów z GD raczył określić Polskę cytuję : „że jest to zasrany kraj” , koniec cytatu, w którym nie warto nic porządnego robić. Pewnie za Odrą lepiej..........Nie dziwi więc chyba nasza negatywna reakcja na zaistniałą sytuację.Aha, niech mi ktoś wyjasni co znaczy „totumfacki” . Ja z Mazowsza, po Wielkopolsku niestety nie umiem.akagiP.S.Tak, to prawda , przyjaźnię się z Leszkiem Kusiakiem. Nie wiem czemu . Po prostu. I nikt mi nie będzie zakazywał czy nakazywał z kim mam się zadawać a z kim nie. To moja sprawa i wara od tego.DziękujęJacek Haber
Gość Napisano 10 Czerwiec 2002 Napisano 10 Czerwiec 2002 witam wszystkichdo akagiego - nie zebym komus sprzyjal w tym sporze, tylko zgodnie z prosba wyjasniam :totumfacki jest to slowo pochodzace od lacinskiego totum = rob wszystko , czyli osoba zaufana , bez sprzeciwu wypelniajaca czyjes zlecenia. wiec niejest to jakakolwiek regionalna gwara jak kolega myslal .na sam koniec jeszcze raz pragne podkreslic niejestem strona w tym sporze i prosze mnie tak nietraktowac.pozdrowienia dla wszystkichwittman
Gość Napisano 12 Czerwiec 2002 Napisano 12 Czerwiec 2002 Wszystko może być drukowane w gazecie ale musi mieć pewiem konstekt w tym przypadku np. historyczny. Kilku przebranych i tym stanem wyraźnie podekscytowanych gości (zdjęcie z II, IV i V strony dodatku kolorowego)szczególnie lewy górny róg (II strona) ma wyraźnie odmienny stan świadomości, poczuł, że jest wielki. Co to ma wspólnego z pisaniem o eksploracji. Temat pewnie odgrzany ale czy stracił na aktualności ? Czego jeszcze możemy się spodziewać w tym generalnie sympatycznym piśmie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.