Skocz do zawartości

proszę o id. części pancerza

Rekomendowane odpowiedzi

Dodatkowo obok tego fragmentu pancerza wyszło jakieś pogniecione urządzenie.Może ktoś kojarzy ,co to może być?Fakt że jest bardzo mocno poniszczone,ale jednak coś tam można zobaczyć.Na pierwszy rzut oka ,wygląda to na jakieś urządzenie związane z radiem,jednak myśle ,że za duże są te kawałki blach.Rura od panzerschreka jest do porównania wielkości.A może jest to jakieś urządzenie oporowe od działka przeciw lotniczego,obok tego wszystkiego znalazłem też ładnie zachowaną łuską kal.23 mm.Fragmenty blach od mocowania tego mają około 1 cm grubości.

Będę starał się iść tropem błotnika,może coś znajdę na necie.Na razie dzięki za podpowiedź.Mam w samochodzie jeszcze parę kawałków ,ale z nich ciężko cokolwiek wywnioskować.Jedynie co jest taką ciekawostką ,to błyszczące na srebrno spawy łączące niektóre części.

Witam.
Jak byś kiedyś znalazł główkę do panzerchreka to ja bym na twoim miejscu uwarzał bo to pocisk kumulacyjny a z tego co pamiętam to w główce był hexolit i sami niemcy (pisząc w różnych broszurkach) nie proponowali ruszania tylko zniszczenie na miejscu.
Co do silniczków to były dwa rodzaje do strzelań letnich i zimowych...
To co mogę Tobie pomódz...
pozdr.wolff

Naprawdę dzięki za informację ,zastanawiałem się nad rozbrajaniem głowic od panzarfaustów i panzerschreków.Widziałem na allegro rozbrojone głowice,ale przecież można znaleść też puste i nie trzeba nic grzebać przy nich.Ciekawe ,co to za cholerstwo ten heksolit?Jeszcze raz dzięki za ostrzeżenie ,pozdrawiam Jac.

przepraszam cię anty-szkodnik ale na zdjęciu z miarką i podwniętym dywanikiem obok lotek od .. schreka leży chyba także i głowica od niego . a jeśli tak to współczuje twojej rodzine i sąsiadom

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie