Klaus BOLS Napisano 16 Marzec 2007 Autor Napisano 16 Marzec 2007 panowie, Kędzierzyn Koźle. takie kochbunkry w szczerym polu, co miała na celu taka lokalizacja. Bo chyba nie dla wartowników?
Klaus BOLS Napisano 16 Marzec 2007 Autor Napisano 16 Marzec 2007 panowie, Kędzierzyn Koźle. takie kochbunkry w szczerym polu, co miała na celu taka lokalizacja. Bo chyba nie dla wartowników?
muslim Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 podobne są w mojej okolicy w lesie. Było ulokowane koło strzelnicy - do przesrzeliwania dział z HSW Stalowa Wola. A taki bunker był zlokalizowny koło placu gdzie strzelali i była przeznaczona dla jakiegoś testera
cinoppi Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 http://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=474podobne bunkierki przy obiektach przemysłowo-kolejowych.nie wiem czy tak mozna jak nie to prosze o usuniecie tego linka.
Mirosław Jastrzebski Napisano 19 Marzec 2007 Napisano 19 Marzec 2007 Na forum była swego czasu dyskusja na temat takiego stojącego w szczerym" polu schronu.Należało tylko zerknąć na stare mapy. I cóż się okazało. Schron stał na terenie szyby kopalnianego, który został zlikwidowany tuż po wojnie i jest jedynym wspomnieniem po obiekcie przemysłowym. To miejsce znajduje się przy drodze łączącej Siemianowice Śl. z Chorzowem Starym.
cinoppi Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 czy to aby pewne stwierdzenie ze to schrony przeciwlotnicze?według mnie są to punkty wartownicze obiektów przemysłowych
Mirosław Jastrzebski Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 Dokładnie schrony p/lot dla wartowników obiektów przemysłowych.Tu kilka przykładów.http://www.luftschutz-bunker.de/content/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=52
Pytanie
Klaus BOLS
panowie, Kędzierzyn Koźle. takie kochbunkry w szczerym polu, co miała na celu taka lokalizacja. Bo chyba nie dla wartowników?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.