281 Posted March 12, 2007 Author Share Posted March 12, 2007 Witam!Znalazłem coś takiego,przypomina okienko i do tego jest jeszcze dużo kawałków aluminiowych.Całość była nitowana.zdj.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 Witam!Może to nie wiele ale pomyślałem sobie że może ktoś określi od czego ten korek.Na moje jest to korek od wlewu oleju,lub od paliwa ale mogę się mylić,co wy na to?Fot.1Pozdr.281 Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 Fot.2Strona wewnętrzna tego korka,dziwi mnie ta mniejsza część,do czego ona służy?Znalezione tam gdzie reszta tej maszyny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted April 14, 2007 Author Share Posted April 14, 2007 Witam!Proszę oto mechanizm jakiegoś zegara,10408 w całości.Fot.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted April 14, 2007 Author Share Posted April 14, 2007 Fot.2.z drugiej strony.Szarubek-tego żelastwa jest tyle iż musiał bym wziąć urlop żeby ci to wysłać.Co do silnika 6 garowego to tylko tak napisałem bo znaleźliśmy tylko jedną kopułke,może gdzieś jest druga ale tego żelastwa jest tam tyle że kopania na dobry dzień.huk 100-przyglądałem się i na jednym kawałku znalazłem znaczek przypominający znaczek opla czyli małe kółko ze zygzakiem.(opel to tylko sugestia znaczka;))Co do świecy to faktycznie podobna,ale stan mojej znacznie gorszy.Trafiliśmy też jakby pompę paliwa ale moje fotki wyszły nie wyraźnie więc się nie przydadzą.Jak będę w tym miejscu to spróbuję pstryknąć lepsze foto.Pozdr.281 Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted March 13, 2007 Author Share Posted March 13, 2007 Witam!Dodam co do tych części aluminiowych,tylko tyle iż jeden kawałek przypominał małe drzwiczki z zasuwkami nie dużymi.Wszystko miało kolor ciemnej zieleni(chodzi mi o farbę).Pozdr.281 Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted May 3, 2007 Author Share Posted May 3, 2007 Witam!Następny fant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted May 3, 2007 Author Share Posted May 3, 2007 i następny,nie kojarzy mi się z niczym.Może ktoś coś poznaje z powyższych rzeczy?Ten powyżej kojarzy mi się z tablicą zegarową,ale mogę się mylić.Pozdr.281 Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted March 13, 2007 Author Share Posted March 13, 2007 no i jeszcze to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted March 12, 2007 Author Share Posted March 12, 2007 Witam!Znalazłem coś takiego,przypomina okienko i do tego jest jeszcze dużo kawałków aluminiowych.Całość była nitowana.zdj.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted March 12, 2007 Author Share Posted March 12, 2007 fot.2po środku lampa,chyba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted March 22, 2007 Author Share Posted March 22, 2007 Witam!Do identyfikacji!Może ktoś trafił na coś takiego?Jest to jakaś podstawa ale od czego to nie wiem.Stoi to w środku lasu,mogę dodać tylko tyle że była to niemiecka linia obrony.Pozdr.281 Link to comment Share on other sites More sharing options...
axenty Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Ten kawałek żelastwa na fotce 0195 (na łopacie) to grzybek od gazowego zaworu stożkowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted March 20, 2007 Author Share Posted March 20, 2007 To prawda PG ja też żałuje że nikt z nas jej nie zabrał.Do identyfikacji!Foto przedstawia drzwiczki,jest ich tam więcej różnych rozmiarów.Całość rozwalona jest na dość długim odcinku.Narzuca się myśl czy to coś nie spadło z nieba(nie ufo;>)jeżeli tak to jaka to mogła być maszyna?Może jakieś propozycje?Pozdr.281!Te żelastwo to nie ten rejon poszukiwań więc proszę nie łączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted May 5, 2007 Author Share Posted May 5, 2007 Witam!I cisza jak w eterze!halo bombel,jesteś tam?Pozdr.281 Link to comment Share on other sites More sharing options...
R23 Posted March 25, 2007 Share Posted March 25, 2007 Witam!Wracając do części aluminiowych,w sobotę wyszło coś takiego.Może ma ktoś jakiś pomysł od jakiej to maszyny?Pozdrawiam R23! Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted March 12, 2007 Author Share Posted March 12, 2007 fot.3jeszcze to,może wiecie od czego to?interesuje mnie to po środku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted March 16, 2007 Author Share Posted March 16, 2007 Kawałek kabla,zewnętrzna powierzchnia to też aluminium.Ciekawe,nie?Niedzielna rozmowa z miejscowymi nie przyniosła żadnego rezultatu.Wuja lat 52 wspominał że za dzieciaka widział jak po drugiej stronie chodzili żołnierze i że teren przy warcie należał do wojska kiedyś.Czyżby zapomnieli czegoś ze sobą zabrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted March 12, 2007 Author Share Posted March 12, 2007 fot.4postawiłem to przy drzewie dla zdjęcia,w sumie nie wiem czy to w tej pozycji powinno być.może ktoś coś podejrzewa co do tych 4 fotek?Dzięki za pomoc.Pozdr.281 Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted March 20, 2007 Author Share Posted March 20, 2007 Witam!Skrzynka na naboje na górze miała napis białą farbą II Z.Wkoło mnóstwo drobnych kawałków alu.przewody elektryczne itp.Jeszcze był pocisk od mausera chyba,tylko miał stalową łuskę.Dzięki za pomoc w identyfikacji.pozdr.281 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolff Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Witam.To ostatnie to skrzynka do MG pod uchwytem na pokrywie powinieneś mieć rok.pozdr.wolff Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted April 7, 2007 Author Share Posted April 7, 2007 Witam!Czy jest na tym forum jakiś fachowiec od samolotów?Jeżeli nie,no to trudno.Zdrowych i pogodnych świąt wam życzę.Pozdr.281 Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted April 12, 2007 Author Share Posted April 12, 2007 Witam!Nie jestem pewien ale czy to może być kopułka cewki lub coś w tym kierunku?Po lewej jakiś korek,może wlewu od paliwa,lub oleju?Jedno jest pewne,te części pochodzą od silnika ale jakiego?Czy 6 cylindrów to silnik samolotu?Może były maszyny z aluminium,ze silnikiem na 6 garów?Pozdr.281 Link to comment Share on other sites More sharing options...
281 Posted March 19, 2007 Author Share Posted March 19, 2007 Witam!Oto połowy z niedzielnego wypadu w okolice Poznania.Mimo iż pogoda nie dopisała to trafiliśmy ciekawe fanty,niestety nie puszcze więcej fotek z wiadomych powodów.Przy okazji proszę o opinie odnośnie tych fotek,jeżeli będziecie mogli pomóc w identyfikacji.Pozdrawiam 281! Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted April 12, 2007 Share Posted April 12, 2007 świeca wygląda mi na sowiecką-pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted April 12, 2007 Share Posted April 12, 2007 poszukaj na elementach aluminiowych powinieneś mieć bicia kontroli tech. bukfami -pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
281
Witam!
Znalazłem coś takiego,przypomina okienko i do tego jest jeszcze dużo kawałków aluminiowych.Całość była nitowana.
zdj.1
37 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.