Skocz do zawartości
  • 0

łuska chyba z okrętu

RASTCOM

Pytanie

dostałem łuske ale za diabła nie wiem z czego
najprawdopodobnie z działka przeciwlotniczego z trałowca chyba z wróbla".
l€ska mosiężna na spodzie 3 oznaczenia 1 litera K, 2 6 podnią litera S, 3 trójkąt z zaokrąglone kąty w środku jakaś cyfra niestety nieczytelna.
pozdrawiam

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Uff......., chyba zgadza się ZSRR 30mm*210B dokładnie jak pisałeś z broni pokładowej morskiej. Ten przedostatni: http://www.quarry.nildram.co.uk/30-2.jpg Nastepny jest czeski 30mm*210.
Wywodzi sie jeszcze z niemieckiej 2 wojennej.
Czy pasuje?

dostałem łuske ale za diabła nie wiem z czego
najprawdopodobnie z działka przeciwlotniczego z trałowca chyba z wróbla".
l€ska mosiężna na spodzie 3 oznaczenia 1 litera K, 2 6 podnią litera S, 3 trójkąt z zaokrąglone kąty w środku jakaś cyfra niestety nieczytelna.
pozdrawiam

AK-230 miały też okręty szkolne GRYF i WODNIK, obecnie tylko chyba GRYF, popularna łuska wykorzystywana do robienia domowym sposobem różnych puharków. 3000 pocisków na minutę, prowadzenie ognia ręczne i za pomocą radaru MR-104, wymienne wkładki do luf jedne na 1000 pocisków a te lepsze na 2000. Pozdrawiam.

tę łuske ma z portu wojennego hel służyła tam do wykonania pamiątki z służby mocowało się na niej orzełka marynarki i wybijało dedykacje na spodzie
stały tam tylko scigacze i pare trałowców oraz kaszub
pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie