traper6 Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 Służyłem w latach 87-89.Dwóch moich falowców trafiło na 2 miesiące do Jaromira.Kilka dni po ich powrocie mieliśmy ostre strzelanie.Dowódca kompanii położył ich na strzelnicy obok siebie,od innego żołnierza wziął kałacha,załadował,przeładował stanął za nimi z tyłu i dopiero wtedy wydał rozkaz aby chłopcom podano amunicję.Tak się ich bał.Inny przypadek.Mój znajomy,młody wtedy chłopak był w wojsku porucznikiem.Chłopaki z jego kompanii dostali na dyskotece łomot od miejscowych.Niewiele się zastanawiając zapakował 2 Stary żołnierzy i spacyfikowali knajpę.Lokal poszedł do remontu,a znajomy dostał propozycję nie do odrzucenia" aby sam się zwolnił z wojska i tak też uczynił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 9 Marzec 2007 Autor Share Napisano 9 Marzec 2007 pamiętam, że gdy jeszcze w mojej miejscowości była jednostka( ta z której probowali pacyfikować arkowców) też zdarzały sie przygody dyskotekowe dzielni wojacy wracając niezmordowani po zabawie z dużym zapasem sił demolowali ludziom płoty no a potem ładnie wszystko naprawiali pewnie nudno było w jednostce to przynajmniej mieli zajęcie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 traper a to nie było czasem w jednostce desantowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 Pierwszy aspekt to było J.W.1980 w Olsztynie,natomiast kolega był porucznikiem w Koszalinie lub Kołobrzegu,niepamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esus Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 draven85 bez sprzętu się nie pokazuj :),już biorę urlop pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 9 Marzec 2007 Autor Share Napisano 9 Marzec 2007 esus no to super czyli kopiemy od świtu do zmierzchu :) mam nadzieję, że kobiety nas nie zabiją za to ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esus Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 a co tam najpierw pojedziemy a potem polegniemy na polu chwały przed kobitami albo się po wykopkach ubzdryolimy i nam będzie wszystko jedno :)to tyle nie zaśmiecam wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 esus:nasi dali rade bo jankesow(bez obrazy) rozlozylo polskie 40%... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.