Anielskooki Napisano 3 Marzec 2007 Autor Napisano 3 Marzec 2007 witamCzy to normalne, że Garrett ace 250 nie widzi jednogroszówki na coins" a i z pięciogroszówką też są problemy.Anielskooki
PUMA1 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Garretty mają czasami kłopoty z polskimi minetami . Mam Garretta cx 2 i jesli podkręce mu dyskryminacje na połowe moze nawet nie łapać polskich monet ze srebra.
karpik Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Polskie minety są OK:) Tryb coin jest dostosowany do usa-monet. W naszych warunkach praca na coin to grzech. Tryb jewelery jest jak najbardziej na nasze fanty. Kopniesz często polmosa, ale zwiększy się ilość wychodzącech monet i jak lubisz łusek(bo też często wychodzą na początku kapsla"}.Pozdro.
karpik Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Pisząc kapsel" mam na myśli polmosy które pokazywane są w środku skali. Nie mylić z kapslem przy foil, z nimi garrett radzi sobie świetnie.
PUMA1 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Radzi sobie dobrze też miałem g 250 pokazuje polmosy pokazuje w środku skali ale ja sprawdzałem takie sygnały i czasami wychodziły monetki.
Anielskooki Napisano 3 Marzec 2007 Autor Napisano 3 Marzec 2007 Dzięki za te podpowiedzi.Kilka dni temu zmieniłem bh trcker IV (bardzo prostego w obsłudze)na ace 250 i prawie osiwiałem ,żeby pojąć o co chodzi.
PUMA1 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Też miałem Bh tracker 4 . Nawet na swą cenę był bardzo dobry kolorki łapał bardzo dobrze.Anielskooki w g 250 obsługa i tak jest bardzo prosta jak byś kupił jakiegoś statyka to to dopiero byś osiwiał. :}
diabelski Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Witam, a ja mam pytanie z innej beczki... możecie sprawdzić jak ace reaguje na zwykłe kapsle po piwie??żadne zrywki czy inne cuda tylko kapsle po piwach w butelkach. Logicznie rzecz biorąc są z żelaza i maszyna powinna je dyskryminować, ale... większość wykrywaczy widzi te kapsle jak monety!!! Spróbujcie na nowych i skorodowanych kapslach. Bardzo mnie to ciekawi, bo z czterech wykrywaczy które posiadałem, to najtańszy BHQDII tylko sobie z nimi świetnie radził he,he...a reszta widziała ich jako monety!
karpik Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Kapsli w ziemi kupa, a z acem wykopałem dwa/2 przy słabych sygnałach. Jest tak, że łapie żelazne okrągłe złomy ale od 4-5cm średnicy.Odpowiędź ogólna- radzi sobie świetnie z kapslami od piwa.
karpik Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Ps. Z x-70 też nie kopie kapsli od browarka. Które droższe sobie nie radzą?
diabelski Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 właśnie x terra70 mam na liście widzących", wytnij TYLKO żelazo a zobaczysz że Xterka je widzi jak kolor
karpik Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Testy w powietrzu diabelski? Po prostu na dyskr.1 nie WYKOPAŁEM jeszcze kapsla a nie wierzę, że u mnie sami abstynęci.
diabelski Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Chodzi o test w terenie, choć i tak kapsle zalegają na powierzchni lub bardzo płytko, także solaris i coinstrike też je widzą...
karpik Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Naprawdę nie kopie kapsli, a przecież wiem, że są. Nie wiem jak to wytłumaczyć.
diabelski Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 popróbuj jak będziesz w terenie i nie zapomniesz, ok?-tak dla spokojności duszy ;-)
karpik Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Z ciekawości sprawdziłem w domciu w powietrzu:-garet- czułość 7 kreska-wynik kapsla od bosmana czerwonego- metal/folia-2 pierwsze kreski- czasami na chwilkę zapiszczy kolorem.-X terka- wariuje w chacie- ze względu na sprzęt w pokoju, czułość 15, dyskr.1 - pokazuje od -2 do 26(wiadomo, że coś nie tak)- w takim przypadku włącza się prospecting z iron mask na 20 i masz jasność, ale chodzę tylko na dyskr. i kapsli nie pokazuje/nie znalazłem/nie wykopałem.
Martin Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 Karpik : mam propozycję , najpierw , za każdym razem przemyśl dokładnie co chcesz napisać a nie rozbijaj swoich wypowiedzi na kilka wątków . Takie praktyki nabijania sobie licznika" nie są mile przeze mnie widziane :)PozdrawiamMartin
karpik Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 Więc odpowiedź, dlaczego się poprawiłem byłaby znowu abijaniem licznika";) Gumno obchodzą mnie te liczby przy nicku, ta cyferka 1" tylko mnie drażni:))Przepraszam i pozdrawiam.
pokemon Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 A kapsle od browarka to nie są ocynkowane, albo poddawane innym obróbkom galwanicznym? Ot i cały kolorek :-)
Martin Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 Karpik : więc mówię , najpierw myślimy co chcemy napisać a dopiero potem tworzymy :). Oczywiście rozumiem , że czasem mozna się pomylić , popełnić literówkę czy czegoś nie dopisać ( sam czasem tak mam ) , ale nie może to być na 7 odpowiedzi -- 13 postów . OK :)PozdrawiamMartin
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.