Knecht Napisano 3 Marzec 2007 Autor Napisano 3 Marzec 2007 Czego ta polska ziemia nie kryje - wystarczy zanurzyc w ziemi lopate (koparki) i juz wychodza fanty:) Wczoraj bedac na spacerze z dzieckiem stanalem przy wykopie pracujacej koparki i patrze, a ta wyciaga pozostalosci ostatniej wojny: helm i kolo. Helm jak chelm - niemiecki garnek, ale kolo ! Moze od traktora, a moze (na co wskazuje towarzystwo helmu) to kolo militarne ?! Na kolach sie nie znam, ale moze jakis znawca kol pokusi sie je zidentyfikowac ? A moze komus wlasnie brakuje go do rekonstruowanego wlasnie pojazdu ?Pozdrawiam,Knecht
Tankist Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 i co wars, złożysz kolejne doniesienie że bez zezwolenia ktoś kopie zabytki?to po co pytasz gdzie to, z ciekawości?a może to ja sobie kopałem? bo lubię
wars98 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Tankist. Coś Cię boli? Zwady szukasz? :)Pytanie było skierowane do kol. Knechta z czystej ciekawości. Tyle i tylko tyle.
Knecht Napisano 3 Marzec 2007 Autor Napisano 3 Marzec 2007 Wars - Trojmiasto. Jak cie interesuje dokladny adres to moge podac. Jak wczoraj wracalem ze spaceru to koparki juz nie bylo, a fanty lezaly nadal.
beaviso Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Wars, zaraz Tobie to zlokalizuję, przecie Trójmiasto to moje podwórko. Sie-wyśle-ekipe-sie ;-)))Tankist - bez komentarza, choć chętnie walnąłbym ci soczysty, paranoiku.M.
jaca2003 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Tankist opętany mania spiskową.Wszyscy tylko donoszą i donoszą i donoszą.... na Niego.PozdrawiamP.S.Tankist czy Ty już nie potrafisz widziec gdzieś normalności?Macierewicz z ciebie wyłazi oj wyłazi.
Tankist Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 jaca, co do manii spiskowej, to Ciebie i warsa nikt nie jest w stanie przeskoczyć na tym forum i nie tylko.Przecież to Ty z warsem wszedzie widzisz wykopywane i wywożone czołgi i transportery, Poza tym mógłyś być bardziej oryginalny w swoich wypowiedziach i nie zrzynał moich jako swoje, bo świadczy to że jednak jesteś mocno ograniczony umysłowo, skoro sam nie potrafisz poprawnie nic napisać.wars, coś się taki nerwowy zrobił?dojrzewasz czy co?
Tankist Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Kol. beaviso, na razie jestem grzeczny. Pytanie brzmi ( dla zrozumienia drukowanymi ):czy moja wypowiedź do warsa Ciebie dotknęła, jeżeli tak to może wytłumaczysz dlaczego?na forum ( nie tylko Odkrywcy ) z paranojami warsa, nikt nie jest w stanie konkurować, więc tym bardziej, ja nie mam najmniejszego zamiaru.
wars98 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Knecht. Jeśli można prosić o namiary to na maila. Tu się zadyma robi, a ja spokojny człowiek jestem. :)Z góry dziękuję.Pozdrawiamwars98
jaca2003 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 No fakt Nas nikt nie przeskoczy.Teraz dopiero do mnie dotarły powody Twojej Tankist frustracji.Przecież niezadługo jak już Wars wszystko wykopie to stracisz zródło utrzymania.A bezrobotni miejscówkaze raczej zasiłku nie dostają.pozdrawiam
Tankist Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Jaca, zaczepki na tym poziomie to traktuję jak ujadanie małych kundelków, na które mój Buli na spacerze patrzy z dobrotliwym pobłażaniem i zaciekawieniem.A poza tym jaca, to odbiegłeś od tematu, przypominam, było o wykopaniu czegoś co może się okazać zabytkiem, i pytaniu do warsa, czy zamierza złożyć zawiadomienie do konserwatora, ew. innych służb, jako Główny Zawiadamiacz.
beaviso Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 @Tankist: a razie jestem grzeczny" - ojojojoj, dzięki za łaskę!A czemu zabrałem głos? Bo to kolejny wątek, w którym MUSISZ cokolwiek idiotycznego napisać tylko dlatego, że niejaki Wars się w tym wątku uaktywnił. Mania prześladowcza? To się lecz!Do Knechta - poszalałem z fotkami sat., ale bez powodzenia. A ortofotomapa Trójmiasta dziś jak na złość nie działa. Te bloki w oddali przypominają mi Chylonię/Cisową. Namierzone w okolicy 2 podstacje elektr. nie pasują jednak do otoczenia na fotce. Czy mam sobie odpuścić ten rejon? :)M.
wars98 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Knecht. Dzięki! ;]Panowie dajcie sobie spokój z kol. Tankistem. Nie warto.
Tankist Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 wars ma KARĘ za nieodrobienie lekcji ( patrz pogaduchy na tawarzyskim ) i będzie punktowany przy każdej nadarzającej się okazji. beaviso, ( niestety nie mam przyjemności nazwać Twojej osoby per Kolego ), skoro więc tak stawasz w obronie warsa, będziesz miał więcej okazji aby próbowć mnie obrazić na forum, ale inwektywy jakie wypisujesz pod moim adresem , świadczą tylko o Twojej, koleś, kulturze ( albo o braku tejże ). aha, zapomniałbym, chętnie zwrócę z nawiązką.
jaca2003 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Próbka działań Tajnych Słuzb na forum.Od wczoraj na miejsu pobytu tzw. Stuga w Grzegorzewie trwa akcja wydobycia wzmiankowanego pojazdu. Piszę o stugu, bo pod taka nazwą ten niezidentyfikowany pojazd występuje na forum i nie tylko.Znany nam skądinąd osobnik podajacy się jako wars98 wraz z ekipą ( mocno przerzedzoną ) z poprzedniej akcji oraz przy pomocy wojska ( albo wojsko przy pomocy tegoż ) przystąpili wczoraj do odkopywania pojazdu.Wszystko jest bardzo, bardzo tajne, obszar zamkniety dla postronnych obserwatorów, wojsko obstawiło teren HM którz to mógł napisac jak nie osobnik którego Buli na spacerze patrzy z dobrotliwym pobłażaniem i zaciekawieniem na obszczekujące go kundelki.I to ja mam manie spiskowa.Nawet wojsko prześladuje kol tankista.Dopiero użycie tajnych (a moze aż zatajonych) informatorów dostarczyło wiesci.A wystarczyło albo pojechac na miejsce(ale to wysiłek) albo poczekac na oficjalną informacje(ale wtedy padła by teoria spiskowa).Oj Tankist kończysz nam sie.I na forum za niedługo będzie nudno.Pozdrawiam
Stadler Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Wygląda jak koło przednie do serii sd.kfz. 10 i sd.kfz. 250, ponadto podobne są w wózkach do małokalibrowych Flaków i niektórych przyczepkach amunicyjnych, tak mi się zdaje że to podobne.
jaca2003 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Taka drobna uwaga.Skoro to było wczoraj to tego juz tam nie ma.No chyba ze okolica w której złomiarze nie wystepują.Pozdrawiam
Tankist Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 A czy w tekście, który byłeś jaca łaskaw przytoczyć, było coś niezgodnego z prawdą ?czy warsa z ekipą tam nie było ?czy kolejna próba wydobycia nie miała miejsca ?czy wojska tam nie było ? A przecież tacy mieliście być wszyscy legaliści, wszystkie koty miały być wyciągane przy otwartej kurtynie, co szumnie było zapowiadane od wielu mięsiecy, i co???jak nóżka się powinęła za pierwszym razem, to ogon pod siebie i tylko ekipa znała termin, coby na drugi raz obciachu sobie nie narobić.Teraz to ja mam manię prześladowczą?Jak tak zgrabnie szukasz cytatów na forum, to lepiej poszukaj, bo widzę że i z pamięcią krucho.
zalman Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 To jest felga od sd.kfz. 250 lub 251 wersja późna...
Knecht Napisano 3 Marzec 2007 Autor Napisano 3 Marzec 2007 Hejka,fajnie ze to kolo juz zidentyfikowane:)Nie bylo mnie od poludnia, ale wracajac 3 kwadranse temu zboczylem pod wykop i fanty wciaz leza - tyle ze ktos przelozyl helm na druga strone kola;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.