szczepciu Napisano 24 Luty 2007 Autor Napisano 24 Luty 2007 Mróz na polu. Wyjść się na pole nie chce. O kopaniu na razie można tylko pomarzyć, więc zabrałem się za przeglądanie zdjęć.
szczepciu Napisano 24 Luty 2007 Autor Napisano 24 Luty 2007 W trakcie ich przeglądania przypomniała mi się rodzinna wakacyjna wycieczka do Wrocławia. Zacznijmy jednak od początku. Żona już wiele razy namawiała mnie na wyjazd do Wrocka, gdzie ma rodzinę. Wreszcie po kilku latach udało nam sie tam wybrać. Zatrzymaliśmy się u jej kuzynostwa na obrzeżach miasta w spokojnej dzielnicy Osobowice. Po pierwszych dwóch dniach powitań i odwiedzin w całym mieście (jak się okazało ta rodzina jest dosyć liczna - kuzyni, kuzynki, ciotki i wujkowie) i po tym szumie w głowie wybraliśmy się z jednym z kuzynów na zwiedzanie wspaniałych wrocławskich zabytków. Gdy zobaczył, gdzie go ciągnę i co chcę zobaczyć, doszedł do słusznego wniosku, że szczególnie interesuje mnie II wojna i powiedział, że w swojej starej piwnicy ma hełm niemiecki, który znalazł kiedyś w lasku obok wałów odrzańskich. Dużo mi nie trzeba było! Gdy tylko wróciliśmy z wędrówki po mieście, swoje pierwsze kroki skierowaliśmy oczywiście do wskazanej piwnicy. Tylko, jak się okazało - ta jego piwnica, to mi się jakaś dziwna wydawała. Ale co Wam będę opowiadał, zobaczcie sami...
szczepciu Napisano 24 Luty 2007 Autor Napisano 24 Luty 2007 zaraz za drzwiami wisiała taka tabliczka.
szczepciu Napisano 24 Luty 2007 Autor Napisano 24 Luty 2007 W sumie to niewiele, ale zawsze cieszy i dla mnie to Wrocław został zdobyty. Muszę znów się tam wybrać. Piękne miasto i ile jeszcze ciekawych rzeczy do odkrycia!!!PozdrowieniaSzczepciu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.