acer Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 Strony pozostają przy swoim :)Prawdziwej historii i tak już nie poznamy :(
Parowóz Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 hę -o mnie pisza - swoje poglady określiłbym jako demokratyczne - nie lubie komuny i nigdy nie lubiałem ale jeszcze bardziej nie lubię narodowców szczególnie katolickich w kazdym wydaniu Ale także nie lubie pedarastów ,narkomanów i obcokrajowców w Polsce - co nie oznacza że mam zaraz pałać onanistyczną miłością do band NSZ
u920 Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 Parowoz Wybacz mam pytanieGdzie mieszkasz? bo chce jako obcokrajowiec ominac ewentualne spotkania z Toba( dobrze ze nie jestem pedalem) bo moglyby sie zle dla mnie skonczyc"
Zwierzu Napisano 27 Luty 2007 Autor Napisano 27 Luty 2007 o.k ParowózA teraz wytłumacz dlaczego ie pałasz onanistyczną miłością do band NSZ" i dlaczego nazywasz w/w oddziały bandami?DLACZEGO?Pozdrawiam
herbstnebel Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 O cześć kolego Parowóz! Mam szczerą nadzieję, że wypad na narty się udał :)Trochę się stęskniłem - nie miał kto tematu rozkręcić o NSZ ;]Hmmm no dyskusja ciut stanęła.. to niepopularny temat jest po prostu.A tak poważnie Zwierzu jeśli chodzi o drugą część zagadnienia - walki z Armią Czerwoną, to wkrótce coś wrzucę ;]
heklerkoch Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 http://w.icm.edu.pl/ak/dr/glowna.htmmoże praca ta zainteresuje rozmówców
walduś301 Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 Z dedykacją dla kolegów Jacy i Parowoza.
walduś301 Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 Dla mnie żołnierze NSZ zawsze będa przykładem patriotyzmu.
lesiu1963 Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 Walduś301 - jednak zgodzisz się ze mną iż wielu z tych niewątpliwych patriotów ma niestety także na rękach krew Bogu ducha winnych ludzi i to Polaków - chodzi mi o kilkudziesięciu zamordowanych Świadków Jehowy. Męczonych i zabijanych tylko za to, że inaczej wierzyli w Boga niż okoliczni księża i kapelani oddzałów NSZ. Bo do polityki się oni nie mieszali i do dzisiaj nie mieszają.Ten fakt oczywiście wykorzystała potem komuna przeciwko samemu NSZ.
walduś301 Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 Czytałeś o tym w Gazecie Wyborczej czy jakimś innym źródle dezinformacji?
Mikesz64 Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 Czytam waszą dyskusję i SZLAK MNIE TRAFIA!!!Mój dziadek został zakłuty bagnetami przez bandytów bo inaczej ich nie można nazwać, we własnym domu, nocą. Zrabowano przy tym cały dom, ładując dobytek na furmankę. Nawet wyciągając becik spod niemowlaka. Mój ojciec po ciemku jako 6-letnie dziecko szukał pobitej matki i ojca. Po ciemku trafił na jego zwłoki a ręka dziecka wpadła mu w zakłute bagnetami serce, do dziś pamięta krew na dłoni. Dobrze ze nie używa internetu i nie czyta tych kretyńskich kłamliwych wypowiedzi.Nie zrobili tego ani Niemcy ani Sowieci... ale polscy bandyci - wykonujący rozkaz Stalina - oczyszczania przedpola z polskiej inteligencji pod nowy ustrój. Tak wiec Bandyci z AL zabili bogu ducha winnego nauczyciela wiejskiego. Dziedzicznie wiec jestem antykomuniastą. Chwała oddziałom partyzanckim NARODOWYCH SIŁ ZBROJNYCH - żołnierzom, którzy zachowali honor. Mój dziadek podobno został pomszczony - a sprawcy tego napadu na moją rodzinę rozstrzelani przez oddział Narodowych Sił Zbrojnych. Chociaż tę egzekucję propaganda komunistyczna okrzyknęła mianem walki bratobójczej" ofiarami nazywając oprawców... Tak wiec zważywszy na to co dotknęło moją rodzinę i przez pamięć mego dziadka i cierpienie babki i ojca proszę uprzejmie nazywać odziały NSZ - żołnierzami polskimi, a nie bandytami.I więcej taktu poproszę...Jeszcze żyją ludzie a groby jeszcze nia zarosły...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.