Rybciak Napisano 21 Luty 2007 Autor Napisano 21 Luty 2007 Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o tej łusce? Od czego ona była? Obok dla porównania łuska 8,8cm.Jest stalowa, kaliber 21 cm, rok 1939, oznaczenie chyba Mrs 18, gapa i inne bicia widoczne za zdjęciu.Czy jest to popularna łuska czy jakiś rarytas? :-)Pzdr!Rybciak
Rybciak Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 Czy warto ją wymienić na bagnet polski Perkun w dobrym stanie?
e g z e k u t o r Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 zostaw łuskę dla siebie, tym bardziej, że bicia na niej sa zachowane, taki kaliber, to juz żadkość, a perkun kup sobie za grosze jesli chcesz !
muslim Napisano 22 Luty 2007 Napisano 22 Luty 2007 no skoro dla ciebie polskie wrzesniowe pamiatki są mniej warte niż stalowe niemieckie badziewie to jasne
Rybciak Napisano 21 Luty 2007 Autor Napisano 21 Luty 2007 Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o tej łusce? Od czego ona była? Obok dla porównania łuska 8,8cm.Jest stalowa, kaliber 21 cm, rok 1939, oznaczenie chyba Mrs 18, gapa i inne bicia widoczne za zdjęciu.Czy jest to popularna łuska czy jakiś rarytas? :-)Pzdr!Rybciak
Rybciak Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 Nie dzielę fantów na dobry bo polski i zły bo niemiecki. Co do wymiany - mam na myśli wyłącznie odpowiadającą tym przedmiotom wartość materialną, bo już jednego perkuna mam i ten drugi byłby na sprzedaż/wymianę, więc podobnie jak i ta łuska. Nie bawię się w allegro, więc istotne jest dla mnie, co będzie lepszym rozwiązaniem, a zauważyłem, że jednak duża grupa osób interesuje się fantami niemieckimi. A perkun jak na razie to najbardziej interesująca oferta jaką dostałem, stąd pytanie wyżej.Pzdr!
MK Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 KRAG, nie jest to przypadkiem fotka 15 cm s.F.H. 18??
Pytanie
Rybciak
Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o tej łusce? Od czego ona była? Obok dla porównania łuska 8,8cm.
Jest stalowa, kaliber 21 cm, rok 1939, oznaczenie chyba Mrs 18, gapa i inne bicia widoczne za zdjęciu.
Czy jest to popularna łuska czy jakiś rarytas? :-)
Pzdr!
Rybciak
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.