Skocz do zawartości

lotnisko luftwaffe

jastrzab

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie kojarzę dokładnie nazwy miejscowości ale za Środą właśnie w kierunku o kt. piszesz są pozostałości po polowym Lufcie - leżą nawet płyty i jest ono zaznaczone sztabówce" . Dołki ktoś tam kopał i nie wszystkie zasypał więc kostkę można skręcić. Poza tym jest tam kupa małych stopionych części metalowych niewiadomego przeznaczenia oraz łusek.
  • 1 month later...
Napisano
przepraszam ja tu trochę z innej beczki potrzebuje zaznaczenia na zwykłej mapie gdzie było lotnisko luftwafe w okolicach wierzchowo/Mirosławiec a jak nie to lądowisko
Napisano
Witam!
Myślę, ze tu obejdzie sie bez mapy.Przejeżdzasz przez cały Żabin, kierujesz sie na miejscowość Zeńsko(dawne Borujsko), dojeżdzasz do rozwidlenia dróg (przy pomniku). Ty dalej jedziesz prosto i dojeżdzasz do lotniska(koniec drogi). Jeśli potrzebujesz więcej informacji to pisz. Pozdrawiam.
Napisano
Nie wiem czy to to, pewnie nie, ale lotnisk w zachodniej Polsce było dość dużo, bo i wymagania samolotów (długość pasa startowego) itp. były nie wstrząsające. Jedno z lotnisk, po wojnie przejęte na całe lata przez lotników ZSRR było między Wrocławiem a Oławą, dokładniej 5 km od Oławy w dzisiejszych Stanowicach. Teren jest dostępny, pozostałości dużych bunkrów, brukowanych dróg, nawet kanalizacji - bo blisko rzeki. Teraz te bunkry punki (PUNK IS NOT DEATH) okupują, a co bardziej z okolicy gospodarniejsi wykopują i wywożą stamtąd duże bloki betonowe - na coś się to przyda. Tak sobie ględzę - może to bajka...
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie