Rso Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Witam. Trzech ja też wiem gdzie jest lotnisko. Pozdrawiam.
jastrzab Napisano 20 Luty 2007 Autor Napisano 20 Luty 2007 to moze wybierzemy sie wspolnie na wykopki
Ryszard Ochucki Napisano 22 Luty 2007 Napisano 22 Luty 2007 99% uczestników tego forum też wie gdzie jest lotnisko :)
Ryszard Ochucki Napisano 22 Luty 2007 Napisano 22 Luty 2007 Słyszałem coś o eksperymentalnym lotnisku luftwaffe na Łysej Górze koło Kielc- o to Ci chodzi? pzdr
jastrzab Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 nie stary chodzi mi o lotnisko luftwaffe w macznikach w wielkopolsce
Sv Napisano 22 Luty 2007 Napisano 22 Luty 2007 Nie kojarzę dokładnie nazwy miejscowości ale za Środą właśnie w kierunku o kt. piszesz są pozostałości po polowym Lufcie - leżą nawet płyty i jest ono zaznaczone sztabówce" . Dołki ktoś tam kopał i nie wszystkie zasypał więc kostkę można skręcić. Poza tym jest tam kupa małych stopionych części metalowych niewiadomego przeznaczenia oraz łusek.
jastrzab Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 ja tam chodzilem z wykrywka i tez znalazlem kupe ciekawych rzeczy.a dolki pokopali poznaniaki
FalkenBurg Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 przepraszam ja tu trochę z innej beczki potrzebuje zaznaczenia na zwykłej mapie gdzie było lotnisko luftwafe w okolicach wierzchowo/Mirosławiec a jak nie to lądowisko
godles Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 Witam!Myślę, ze tu obejdzie sie bez mapy.Przejeżdzasz przez cały Żabin, kierujesz sie na miejscowość Zeńsko(dawne Borujsko), dojeżdzasz do rozwidlenia dróg (przy pomniku). Ty dalej jedziesz prosto i dojeżdzasz do lotniska(koniec drogi). Jeśli potrzebujesz więcej informacji to pisz. Pozdrawiam.
FalkenBurg Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 Dziękuję ja śmigam bez wykrywacza mam nadzieje że ceramiki nakopie pan z tych okolic ? bo ja z złocieńca jestem
tomcat3 Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 piekne smietniki sie trafiaja................
krulll Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 Nie wiem czy to to, pewnie nie, ale lotnisk w zachodniej Polsce było dość dużo, bo i wymagania samolotów (długość pasa startowego) itp. były nie wstrząsające. Jedno z lotnisk, po wojnie przejęte na całe lata przez lotników ZSRR było między Wrocławiem a Oławą, dokładniej 5 km od Oławy w dzisiejszych Stanowicach. Teren jest dostępny, pozostałości dużych bunkrów, brukowanych dróg, nawet kanalizacji - bo blisko rzeki. Teraz te bunkry punki (PUNK IS NOT DEATH) okupują, a co bardziej z okolicy gospodarniejsi wykopują i wywożą stamtąd duże bloki betonowe - na coś się to przyda. Tak sobie ględzę - może to bajka...
godles Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 Witam!Falkenburg jestem z Wierzchowa. Pozdrawiam.
jastrzab Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 fajne bombki betonowe cwiczebne jest tam tego troche
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.