PATRON Napisano 14 Luty 2007 Autor Napisano 14 Luty 2007 Witam, jest mi niezmiernie miło zaprosić wszystkich do dyskusji na temat nowego pojazdu panzernego jaki pojawił się w Polsce.Zapewne niektórzy już znają go z rekonstrukcji nad Bzurą oraz programu Było nie minęło", ale dla tych którzy nie widzieli wklejam kilka zdjęć.Wątek ten ma na celu przedstawienie przez czytelników swojego zdania na temat :1/ ewentualne pozytywne wrażenia2/ Uwagi krytyczne3/ zdanie na temat sensu pojawiania się nowych pojazdów tego typu w PolscePrace nad tym pojazdem były prowadzone przez Grzegorza Klimczaka - osobę na której spoczywa główny ciężar prac nad PROJEKTEM 7TP. Pomocą nad tym projektem służyły osoby które są również obecne na tym forum i je również zapraszam do rozwijania tego wątku.Ten wątek jest prowadzony przeze mnie na prośbę i za zgodą Grzegorza.PZDR PATRONPs. kolejne projekty są już w trakcie realizacji, ale o tym jak na razie szaaaaaaa.:-))))
jotes Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Skoro powstał z myślą o reknstrukcjach wrześniowych, to raczej zdjąłbym mu te ogniwa z przodu kadłuba.
pni Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Witam, o ile pamiętam w Do Broni" był coś na ten temat i zamieszczono tam zdjęcie podwozia od którego zaczynaliście prace nad Pz.Kpfw. II. Podwozie to wyglądało na b. zdezelowane, tym samym widać że kosztowało was to b. wiele pracy bo efekt wizualny jest b. dobry. Także jeżeli chodzi o moją skromną osobe to wielkie brawa i szacunek dla takich pasjonatów. Pozdrawiwam
kopijnik2 Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Świetnie...proponuję zastanowić się nad pogrubieniem" optycznym bocznego pancerza wieży - aby uniknąć efektu papierowego" pancerza...patrz zamieszczone foto...Jakiś Czarodziej Modelarz" z praktyką, by się Wam przydał...
michal7589 Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 No nareszcie się doczekałem nie chciałem truć dup... o wystawienie fotek i opisu tego panzera.Możesz napisać jaki ma tam silniczek ile trwały prace nad nim i kiedy możemy go w akcji zobaczyć?Nareszcie coś innego niż ot 810 choć i tak bardzo dobrze że i one są.Swoją drogą ciekaw jestem co czeka dalej w kolejce coś polskiego może niemieckiego?Naprawdę jestem pełen podziwu żeby zbudować taką dwójkę potrzeba naprawdę dużo pracy!Dla mnie wygląda dobrze choć to nie znaczy że czegoś nie można zmienić przecież to projekt rozwojowy jak myślę!Pozdrawiam Michał i tak trzymać dalej!!
a.korbaczewski Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 czy można prosić o jakies foto z prac nad nim, z czego jest zrobiony i ile tam cześci oryginalnych jest i jak one wyglądały.ładny, ale taki jakiś jakby z papieru, delikatny taki.
kopijnik2 Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 i może rochę szpachli" na pancerzu czołowym wieży w okolicach jarzma, w tym samym celu - patrz efekt na zam. foto...Jestem pełen podziwu, że można", bravo...
michal7589 Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Ja bym wrzucił na pancerz liny stalowe, kanistry może by się notek przydał!Bo kamuflaż panzergrau to chyba zostanie jak ma być na wrześniowy robiony , może jakiś numerek na wieżyczce!
Cronos Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Może by się dało ten przód zaokrąglić?? ale i tak 6 :DPozdrawiam
michal7589 Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Właśnie też nad tym się zastanawiałem bo szczerze mówiąc niewiem kiedy została prowadzona : / No właśnie kiedy?
okejos Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 jak wygladała dwójeczka na bzurze - to wiecie jak wyglada teraz tez wiecie.a tak wygladała w lutym 2006
okejos Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 a tak wyglądał jeden z wielu rzutów projektu.trzba powiedzieć ze projekt to 250 stron zawierajce ponad 1000 elementów.
okejos Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Panowie.to co widzicie to wersja goła" beda mocowane samczki" lewarki karnistry łopaty piły lampy itp do tego malowanie i oznakowanie
PATRON Napisano 14 Luty 2007 Autor Napisano 14 Luty 2007 No i oczywiście zaokrąglenie przodu to nie ta wersja - Cronos:-)))PATRON
Cronos Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 wiem wiem namieszaliście mi tymi zdjeciami:P ale za to znalazłem ciekawa stronkę http://the.shadock.free.fr/Surviving_Panzer_II.pdfPozdrawiam
73pp Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Rewelacja, bardzo fajnie że pojawia się coraz więcej sprzętów", na Bzurze miałem nawet okazje podczas rekonstrukcji strzelać z Ur-a do Pz. II (chyba nie narobiłem zbyt wielu dziur :):):)). Jeżeli chodzi o uwagi krytyczne to trochę kolą w oczy błotniki a raczej blacha z których zostały wykonane. Ale generalnie Pnowie zrobiliście kawał dobrej roboty i chwała wam za to. Mam pytanie do twórców Pz. II na podstawie jakiego podwozia został wykonany? Pozdrawiam
wolff Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Witam.Podziwiam że chciało się wam włożyć tyle pracy żeby z wraku zrobić coś co wygląda i jeździ.pozdr.wolff
73pp Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Chodzi mi o blache z których zostały wykonane z tego co widać na zdjęciu wykonane są z blachy karbowanej.
okejos Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 były rózne rodzaje blach były tez i karbowane...co widac na wielu fotkach
kozakk88 Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Hej Panowie !! w dłonie URy... jedzie jakiś Panzer bury :D :D ogromny plus za inicjatywe :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.