Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet Zbr.4

roizab

Pytanie

Napisano

Witam Szanowne Grono
W zasadzie wiem co trafiłem chciałbym tylko znać jego wartość, trochę głupio o to pytać bo najważniejsza jest wartość historyczna przedmiotu, ale może ktoś pomoże

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolego Stug rękojeść szpady dla ciebie
narazie nie dysponuję leprzymi fotkami może po niedzieli jak pożyczę cyfrówkę

Napisano

I jeszcze całość
ta szabelka u góry to czyjaś radosna twórczość taki składak z różnych części - ciekawostka głownia jest jednostronnie szlifowana w pojedyncze zbrocze a zdrugiej stronu zupełnie płaska, były jakieś sygnatury ale nie czytelne, jutro podam wymiary bo narazie piszę z pracy

Napisano

No i orzełek całość odlew pod każdym haczykiem nr od 1 do 7
z tyłu tylko nr 1320 ale pisze z pamięci więc nr na odwrocie może być inny, jak myślicie współczesny?, i do zawieszania czego służył, Kluczy?

Napisano
W sumie trudno jest mi dokładnie orzec, bo rzadko są ładne egzemplarze. Myślę: parę stówek, czyli ile kto da.
Pozdrawiam
Napisano
No najwyżej liczyłem na 100, ale to super,
za ten bagnet, kordzik WH zdenazyfikowany ale z rapciami, pochewkę do perkuna, liściak z piłą i org okładkami, jelc do kordzika SA, jakąś szpadę z mosiężną rękojeścią (słabiutki stan), bagnecik do mausa bez pochewki, i słabiutki tasaczek RAD, i parę innych drobiazgów zapłaciłem gostkowi 450 złociszy więc w sumie się opłacało.
Jeżeli chcecie to jutro mogę dać parę fotek całości.
A tak na marginesie wszystko ze strychu
Napisano

Taki Tasaczek RAD okładki oryginalne, śruby już nie, niestety jakiś łoś czyścił go chyba szlifierką niewidoczne żadne sygnatury a głownia mocno zjechana.
Smutne, ale takim konserwatorom" z szlifierkami wydaje się że ich zabiegi podnoszą wartość.
Wartość w tym stanie jak mniemam symboliczna

Napisano
Sliczne dzięki za fotki !
Gdyby była do sprzedania lub zamiany ... to proszę o info na priva .
Głownia jest sygnowana ?
Jaka jest jej długośc ?
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie