sanczoto Napisano 11 Luty 2007 Autor Napisano 11 Luty 2007 Garrett GTI 2500 a Whites XLT który lepszy na monety ? Dzięki z góry.
Tomasz# Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 witam mało ludzi pisze o gti konkretnie ,moim zdaniem gti jako sprzęt na kolor i militarke jest lepszy od xlt na pewno mniej sie nakopiesz pozdrawiam wszystkich przeciwników gti 2500
karpik Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 W końcu, Tomasz czy posiadasz gti- jak tak to napisz coś o nim bo tu o to trudno. Chodzi mi jak sprawuję się na drobnicę, kolor. Czy miałeś jakieś porównania do innego sprzętu?Pozdrawiam.
VanWorden Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Witam!Tomasz - ja nie jestem przeciwnikiem Gti2500 i uważam go za bardzo przyzwoity sprzęt, ale za lepszy na monety" uważam XLT. Ale to tylko bardzo subiektywne zdanie;)A że się mniej nakopiesz Gti? To naturalne bo przecież mniej nim znajdziesz:)) A tak na serio, to Gti jest bardzo dobre jeśli ma się komplet z płytami i takie poszukiwania Cię interesują. Jest też łatwiejszy do opanowania od XLT..PozdrawiamVW
Tomasz# Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 VW z tym kolorem to myślę że xlt nie będzie lepszy przynajmniej na plaży a to jest spr inf.kolega ma xlt no i wydzieramy monety z piachu ,xlt ma problem z odróżnieniem euro od polmosów lub 10grlub 20 gr od putbala. Na zaoranym polu prawidłowa identyfikacja xlt garrett minelab fischer to około 15cm na dyskr i nie chce być inaczej pozdrawiam.do karpik gti na kolor się sprawdza łatwo identyfikuje monety a to dlatego ze dla monety jest podwójny dzwięk tzw gong no i obrazowanie to bardzo przydatna funkcja i działa dobrze a nie jak piszą inni nie mający wiedzy na ten temat ,więcej info w moich postach.
hektor111 Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Tomasznie wiem jak na plaży ale tzw. gong bije na głowe 191 tonowa tone id XLT/DFX a jeżeli dodasz do tego jeszcze signagraph zamiast obrazowania graficznego masz już komplet trzeba doświadczenia to zajeb..ta maszynaco do 15 cm twój kolega ma problemy z ustawieniami takie moje małe zdaniea może DFX zamiast XLT? doskonale radzi sobie na plaży pzdr
VanWorden Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 Tomasz - Gti ma de facto jedno ustawienie a XLT ich mnogośc.. Kolega po prostu nie pracuje na odpowiednim programie;) Zgadzam się też z Hektorem, że DFX będzie się dobrze nadawał na plażę.PozdrawiamVW
Tomasz# Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 VanWorden nie zgodze sie z tym że gti ma jedno ustawienie a co do kolegi to xlt ma dobrze opanowane a po za tym zanim ustalisz program na którym xlt będzie miał radzic sobie z odczytem monet to sezon się skonczy i już nie będzie kaski ps jak znajdziesz odp program który będzie rozróżniał w/w monety to daj znać może oswiecic użytkowników xlt pozdrawiam
VanWorden Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 Witam!Tutaj znajdziesz kilka programów na plażę: http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewforum.php?f=98Nie ma co tracić sezonu ;)PozdrawiamVW
Tomasz# Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 witam na tym forum nic nie znalazłem na temat odróżniania monet od polmosów czy putbali pozdrawiam
hektor111 Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 Tomasz żadna wykrywka ze 100% pewnoscią nie potrafi odróżnic polmosa od monetki
ARKADIO.IE Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 Witam ,tu się mogę mylić :) ale najlepszą dyskryminacje jak dla mnie ma saperka:)?pozdrawiam
slawekdoman Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 ....i smiac mi sie chce, jak ktos mowi, ze jego wykrywacz odroznia polmosa od monety. Swiadczy to jedynie o malej wiedzy poszukiwacza. Najlepszym pod wzgledem identyfikacji( ale nie tylko) jest XLT !!! Pozdrawiam - Slawek
Tomasz# Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 no własnie kolega slawekdoman napisał ....i smiac mi sie chce, jak ktos mowi, ze jego wykrywacz odroznia polmosa od monety. Swiadczy to jedynie o malej wiedzy poszukiwacza.Jestem pewien że ten post kolega pisał o swojej wiedzy na ten temat. A co do odróżniania polmosów z mojej strony to są fakty które mogę udowodnić, może na zlocie w nysie co kolega na to?
karpik Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 1.To Twoje doświadczenie ze sprzętem pokaże, że odróżnisz pultab o monety?2.Twój sprzęt definitywnie pokaże, że o jest polmos" a o moneta"?Jeżeli to pierwsze, to ja w ace mam na 80% pewność, że to koras, ale i tak sprawdzam.Jak to drugie to super.Pozdro.
Tomasz# Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 dodam jeszcze ze monete np 2zl odróżnię od 5zł na 110% jeżeli chodzi o polmosa to tak jak napisałem ps na zlocie możemy to sprawdzić,ciekawe jak wypadnie xlt w odróżnianiu czy też zadecyduje wiedza i umiejetności operatora lub niewiedza?-zawsze można zwalić na program że to nie ten program itd ale to tylko w tych lepszych wykrywkach....od gti 2500 pozdrawiam niedowiarków.
slawekdoman Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 W calej rozciaglosci podtrzymuje swoja wypowiedz! Tomek, pogadamy jak zaczniesz w koncu kopac polmosy i sam przekonasz sie, ile ominales monet !!! Ze swojej strony, temat uwazam za zamkniety. p.s.Karpik, Ty moze wyjasnij Tomkowi o co chodzi ?! Widze, ze wiesz co mam na mysli i racjonalnie podchodzisz do tematu.Pozdrawiam - Slawek
Tomasz# Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 rozumiem że nie interesuje cie prawda (temat dotyczył plaży )trudno.widze że kolega chce sie wyręczyć karpikiem niż umówić się na zlocie i wyjaśnić te sprawę tak jest łatwiej.
hektor111 Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 Tomasz to mie takmyśle że kolega nie próbuje wyręczć się Karpikiemz doświadczenienia wiem że taki sam sygnał daje polmos jak carski guzik i wiele monet. osobiscie dyskryminuje przez wykopanie prawie każdy sygnał sygnalizowany jako kolor w moim DFX jest to (ok. zależy od audio) powyżej +7 (w zależności od typu trybów wieloczęstotliwościowych który wybiorę ;-) ) z drugiej strony wielu z Naszych whitesowców twierdzi że drobne złotaka potrafią zejść nawet do -10moja rada Tomasz powtarzając za Slawekdoman kop prawie każdy" sygnał sygnalizowany jako kolor a zobaczysz jak wiele zostawiłeś w glebie co do plaży najlepiej poradzą sobie wieloczęstotliwościowce jak DFX, EX, Soveregin podtrzymuje swoje zdanie póki co nie ma sprzetu który ze 100% pewnością rozróżni denara polmosowskiego od monetypozdrawiam serdecznie
Tomasz# Napisano 28 Luty 2007 Napisano 28 Luty 2007 witam widze że nie zrozumieliśmy się jeżeli chodzi o kopanie w terenie to kopie każdy sygnał który daje w kolor,wiem też że cienkie sreberka dają na folię,ale nie o tym była rozmowa .Cały czas piszę o MONETACH współczesnych i ich odróżnianiu od polmosów czy putbali na plaży a nie o jakiś guzikach,złotkach,łańcuszkach,kolczykach itd .Wchodząc na plaże mam cel wyzbierac monety i do domu.hektor111 mam do ciebie pytanko czy jestes w stanie odróżnic 2zl od 5zllub 5gr od 50 gr oczywiscie chodzi mi o plaże pozdrawiam.
Jarosław Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 Witam Jestem użytkownikiem XTL – e , spędziłem trzy miesiące na plaży w dzień w dzień z XLT po 2 do 3 godzin .Co chodzi o twoje pytanie to jest taka możliwość rozróżnienia 2 zl od 5 zł. Pultaba od 1 zł . Co chodzi o to ostatnie to jest chyba najgorzej ale jest to do wycięcia ponieważ różnica odczytów rożni się jednym punktem 1 zł ma 19 do 20 , a pultap od 20 do 22 . pozdrawiam ...J...
VanWorden Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Witam!Tomasz, to tylko kwestia dobrego programu i oczywiście wprawy:) Podałem Ci link do programów, przyjrzyj sie im bliżej. Reszta to ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia;)PozdrawiamVW
Tomasz# Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 witam tak jest z każdą wykrywką z tym że w gti szybciej sie do tej wprawy dojdzie ,to tylko moja opinia pozdrawiam. Jarosław widze że wiesz o co mi chodziło .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.