Skocz do zawartości

Garrett GTI 2500 a Whites XLT który lepszy na monety?

sanczoto

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
Napisano
witam mało ludzi pisze o gti konkretnie ,moim zdaniem gti jako sprzęt na kolor i militarke jest lepszy od xlt na pewno mniej sie nakopiesz pozdrawiam wszystkich przeciwników gti 2500
Napisano
W końcu, Tomasz czy posiadasz gti- jak tak to napisz coś o nim bo tu o to trudno. Chodzi mi jak sprawuję się na drobnicę, kolor. Czy miałeś jakieś porównania do innego sprzętu?
Pozdrawiam.
Napisano
Witam!

Tomasz - ja nie jestem przeciwnikiem Gti2500 i uważam go za bardzo przyzwoity sprzęt, ale za lepszy na monety" uważam XLT. Ale to tylko bardzo subiektywne zdanie;)
A że się mniej nakopiesz Gti? To naturalne bo przecież mniej nim znajdziesz:))
A tak na serio, to Gti jest bardzo dobre jeśli ma się komplet z płytami i takie poszukiwania Cię interesują. Jest też łatwiejszy do opanowania od XLT..

Pozdrawiam

VW
Napisano
VW z tym kolorem to myślę że xlt nie będzie lepszy przynajmniej na plaży a to jest spr inf.kolega ma xlt no i wydzieramy monety z piachu ,xlt ma problem z odróżnieniem euro od polmosów lub 10grlub 20 gr od putbala. Na zaoranym polu prawidłowa identyfikacja xlt garrett minelab fischer to około 15cm na dyskr i nie chce być inaczej pozdrawiam.
do karpik gti na kolor się sprawdza łatwo identyfikuje monety a to dlatego ze dla monety jest podwójny dzwięk tzw gong no i obrazowanie to bardzo przydatna funkcja i działa dobrze a nie jak piszą inni nie mający wiedzy na ten temat ,więcej info w moich postach.
Napisano
Tomasz
nie wiem jak na plaży
ale tzw. gong bije na głowe 191 tonowa tone id XLT/DFX a jeżeli dodasz do tego jeszcze signagraph zamiast obrazowania graficznego masz już komplet trzeba doświadczenia to zajeb..ta maszyna
co do 15 cm twój kolega ma problemy z ustawieniami
takie moje małe zdanie
a może DFX zamiast XLT?
doskonale radzi sobie na plaży
pzdr
Napisano
Tomasz - Gti ma de facto jedno ustawienie a XLT ich mnogośc.. Kolega po prostu nie pracuje na odpowiednim programie;) Zgadzam się też z Hektorem, że DFX będzie się dobrze nadawał na plażę.

Pozdrawiam

VW
Napisano
VanWorden nie zgodze sie z tym że gti ma jedno ustawienie a co do kolegi to xlt ma dobrze opanowane a po za tym zanim ustalisz program na którym xlt będzie miał radzic sobie z odczytem monet to sezon się skonczy i już nie będzie kaski ps jak znajdziesz odp program który będzie rozróżniał w/w monety to daj znać może oswiecic użytkowników xlt pozdrawiam
Napisano
....i smiac mi sie chce, jak ktos mowi, ze jego wykrywacz odroznia polmosa od monety. Swiadczy to jedynie o malej wiedzy poszukiwacza. Najlepszym pod wzgledem identyfikacji( ale nie tylko) jest XLT !!!
Pozdrawiam - Slawek
Napisano
no własnie kolega slawekdoman napisał
....i smiac mi sie chce, jak ktos mowi, ze jego wykrywacz odroznia polmosa od monety. Swiadczy to jedynie o malej wiedzy poszukiwacza.
Jestem pewien że ten post kolega pisał o swojej wiedzy na ten temat.
A co do odróżniania polmosów z mojej strony to są fakty które mogę udowodnić, może na zlocie w nysie co kolega na to?
Napisano
1.To Twoje doświadczenie ze sprzętem pokaże, że odróżnisz pultab o monety?
2.Twój sprzęt definitywnie pokaże, że o jest polmos" a o moneta"?
Jeżeli to pierwsze, to ja w ace mam na 80% pewność, że to koras, ale i tak sprawdzam.
Jak to drugie to super.
Pozdro.
Napisano
dodam jeszcze ze monete np 2zl odróżnię od 5zł na 110% jeżeli chodzi o polmosa to tak jak napisałem ps na zlocie możemy to sprawdzić,ciekawe jak wypadnie xlt w odróżnianiu czy też zadecyduje wiedza i umiejetności operatora lub niewiedza?-zawsze można zwalić na program że to nie ten program itd ale to tylko w tych lepszych wykrywkach....od gti 2500 pozdrawiam niedowiarków.
Napisano
W calej rozciaglosci podtrzymuje swoja wypowiedz! Tomek, pogadamy jak zaczniesz w koncu kopac polmosy i sam przekonasz sie, ile ominales monet !!! Ze swojej strony, temat uwazam za zamkniety.
p.s.
Karpik, Ty moze wyjasnij Tomkowi o co chodzi ?! Widze, ze wiesz co mam na mysli i racjonalnie podchodzisz do tematu.
Pozdrawiam - Slawek
Napisano
rozumiem że nie interesuje cie prawda (temat dotyczył plaży )trudno.widze że kolega chce sie wyręczyć karpikiem niż umówić się na zlocie i wyjaśnić te sprawę tak jest łatwiej.
Napisano
Tomasz
to mie tak
myśle że kolega nie próbuje wyręczć się Karpikiem
z doświadczenienia wiem że taki sam sygnał daje polmos jak carski guzik i wiele monet. osobiscie dyskryminuje przez wykopanie prawie każdy sygnał sygnalizowany jako kolor w moim DFX jest to (ok. zależy od audio) powyżej +7 (w zależności od typu trybów wieloczęstotliwościowych który wybiorę ;-) ) z drugiej strony wielu z Naszych whitesowców twierdzi że drobne złotaka potrafią zejść nawet do -10
moja rada Tomasz powtarzając za Slawekdoman kop prawie każdy" sygnał sygnalizowany jako kolor a zobaczysz jak wiele zostawiłeś w glebie
co do plaży najlepiej poradzą sobie wieloczęstotliwościowce jak DFX, EX, Soveregin

podtrzymuje swoje zdanie póki co nie ma sprzetu który ze 100% pewnością rozróżni denara polmosowskiego od monety
pozdrawiam serdecznie
Napisano
witam widze że nie zrozumieliśmy się jeżeli chodzi o kopanie w terenie to kopie każdy sygnał który daje w kolor,wiem też że cienkie sreberka dają na folię,ale nie o tym była rozmowa .
Cały czas piszę o MONETACH współczesnych i ich odróżnianiu od polmosów czy putbali na plaży a nie o jakiś guzikach,złotkach,łańcuszkach,kolczykach itd .
Wchodząc na plaże mam cel wyzbierac monety i do domu.
hektor111 mam do ciebie pytanko czy jestes w stanie odróżnic 2zl od 5zllub 5gr od 50 gr oczywiscie chodzi mi o plaże pozdrawiam.
Napisano
Witam

Jestem użytkownikiem XTL – e , spędziłem trzy miesiące na plaży w dzień w dzień z XLT po 2 do 3 godzin .

Co chodzi o twoje pytanie to jest taka możliwość rozróżnienia 2 zl od 5 zł. Pultaba od 1 zł .

Co chodzi o to ostatnie to jest chyba najgorzej ale jest to do wycięcia ponieważ różnica odczytów rożni się jednym punktem 1 zł ma 19 do 20 , a pultap od 20 do 22 .

pozdrawiam ...J...
Napisano
Witam!

Tomasz, to tylko kwestia dobrego programu i oczywiście wprawy:) Podałem Ci link do programów, przyjrzyj sie im bliżej. Reszta to ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia;)

Pozdrawiam

VW
Napisano
witam tak jest z każdą wykrywką z tym że w gti szybciej sie do tej wprawy dojdzie ,to tylko moja opinia pozdrawiam.
Jarosław widze że wiesz o co mi chodziło .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie