kopao Napisano 8 Luty 2007 Autor Share Napisano 8 Luty 2007 Prypadkowo w sobotę 3 lutego odkryłem w kanale wentylacyjnym Fortu Legionów cenne historycznie dokumenty Archiwum Wojskowego z 1921 r. (2 duze worki).Więcej w Telewizyjnym Kurierze Warszawskim i Życiu Warszawy z 5 lutego 07 oraz Echu Miasta z 8.02.2007 r. Sczegółowo opisze w najbliższym numerze Odkrywcy o znalezisku i moich perypetiach ze służbami konserwatorskimi. Bo gdyby głupota miała skrzydła, to by latała jak gołębica - cytat z czeskiego serialu, bardzo na czsie.Bo kominy trzeba czyścić, nawet w obiektach zabytkowych. A jeśli o tym konserwatorzy nie wiedzą, to trzeba im przeczyścić ..., a nie ponosic karę za czyszczenie kominów ufaflunionych sadzą i do tego czyniąc to w czynie społecznym" - czytaj - ratującym zabytek i do tego za zgodą właściciela obiektu.strona do Kuriera Warszawskiego Z 5.02.2007http://ww6.tvp.pl/6723,20070205455583.stronaCo o tym sądzicie?Zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 Po pierwsze gratuluję.Co do konserwatorów, są wśród nich pasjonaci (coraz mniej). Są też i tacy, którzy za odpowiednią sumę własną matkę by sprzedali.a nie ponosic karę za czyszczenie kominów ufaflunionych sadzą"Czy możesz rozwinąć?Ironrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 Witam!Zbyszku! Gratulacje. :)Piękne znalezisko.Co do kary za czyszczenie kominów ufaflunionych sadzą. Czyżby Czeredys uznał, że zrobiłeś coś nie tak?Czy może któryś z jego podkomendnych się wychylił?Pozdrawiamwars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 witam, pamiętam jak kilka lat temu przy okazji naszych wizyt w Forcie powiedziałeś że bardzo ciekawe mogą okazać się kominy .....miło mi bardzo przekonac się iż nie pomyliłeś się wtedy.gratuluję i mam nadzieję że jeszcze nie raz sprawdzą się twoje przewidywania.pzdr PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamAndy Napisano 10 Luty 2007 Share Napisano 10 Luty 2007 Witam.Widać, że Twój zapał nie idzie na marne. Życzę wytrwałości i dalszych sukcesów.Pozdrawiam. Andy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Luty 2007 Share Napisano 11 Luty 2007 gratulacje -myśle że jeszcze nie raz zaskoczą nas sposoby chowania -przy okazji róznych odkryć -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 11 Luty 2007 Share Napisano 11 Luty 2007 Siedzi człowiek za biurkiem, ma święty spokój, pensja wpada na konto, a tu taki Zbigniew Rekuć ... a te dwa worki dokumentów... o co tyle hałasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopao Napisano 12 Luty 2007 Autor Share Napisano 12 Luty 2007 W Warszawie teraz wszystkie fortyfikacje podlegaja Stołecznemu Konserwatorowi, ale nikt tam sie obecnie fortyfikacjami nie zajmuje, bo zabardzo się na tym nie zna.Inspektora WKZ szkolilismy 7 lat, był przyjezdy z miasta gdzie nie było fortyfikacji ale sie wyrobił w temacie.Politycy mieszają, a zabytki na tym tracą i poszukiwacze mają kłopoty.Ja spełniłem obywatelski obowiązek i zgłosiłem znalezisko do konserwatora.Czy będe miał kłopoty, to sie jeszcze okaże. Jak są wycinane pancerze z fortyfikacji, to konserwatorzy są głusi na nasze prosby o interwencje, to gdzie tu logika.Zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.