Horst Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 Jeśli twierdzisz że szwedzkie sukno jest dobre, to chyba nigdy nie widziałeś niemieckiego munduru (nie mówię tu o replikach). Szwed jest zupełnie inny, kolorem i fakturą nawet nie podobny. Wybacz, ale... szkoda gadać. Szkoda Ci replikę babrać smarem - to zamierzasz zakładać mundur jako ciuch roboczy podczas naprawiania motocykla w garażu? Jest gruby i ciepły? Co za bzdura. A zakładałeś go chociaż na dłużej niż 5 min? Jest gruby jak koc i jak będzie chociaż 20 stopni to się zapieczesz. Wiem że podczas jazdy na motocyklu wieje, ale żeby nie było zimno jest płaszcz.Nielogiczne i naciągane te wyjaśnienia. Dorabiasz sobie ideologię próbując uzasadnić... no właśnie, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Nie chcę zaogniać, ale nie sposób nie zabrać głosu. Zauważyłem, że ludzie wierzący w moc przeróbek" to najczęściej ci, których nie bawi robienie czegoś osobiście, którzy tak czy owak (paradoksalnie) preferują rzeczy gotowe.Dlaczego? Bo nie zdają sobie sprawy, że przeróbka istniejącego munduru wcale nie oznacza dużo mniej roboty, niż robienie czegoś od podstaw. Ja osobiście nie miałem problemu ze szwajcarem (rekonstruuję WP), ale kiedy kupiłem KBW i zacząłem szykować się do przeróbek, to po stwierdzeniu ile trzeba kombinowac na efekt dostateczny", plunąłem na to i postanowiłem uszyć mundur od podstaw. Wierzcie mi, dużo przyjemniejsza robota. Ma się wpływ naprawdę na kształt calości, a nie ciągłe kombinowanie i sztukowanie, czy uda się zamaskować braki półfabrykatu. Ludziom się czasem wydaje, że praca (także ich własna) nic nie kosztuje i że straszne z nich cwaniaki, jak kupią za grosze jakiś demobil i za drugie grosze dadzą komuś" do przeróbki. I kuchennymi drzwiami wejdą na salony. A tymczasem szukanie półfabrykatu, kogoś", itd. też zabiera czas i pieniądz. Plany zaś czy wykroje są potrzebne tak samo w przypadku przeróbki, jak roboty od zera. To gdzie tu oszczędność? Zwłąszcza, że repliki zaczynają sięprześcigać w niskich cenach (szybciej niestety, niż w jakości;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Dobra kajam sie!Przemówiliscie mi do rozsadku byłem w niewiedzy a uparł bym sie ze jest ten szwed identyczny z mundurem jesli chodzi o sukno z niemieckim .Tak wiec szwed do szafy i zbieram kase na replike tylko czego sthurm i hero???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 sturm w hero sie nie doczekasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Proponuje pobuszowac na allegro.. jest ladna nowosc(chyba lepsza od Hero i Sturma- i tansza), ale ni e chce zdradzac i robic reklamy, jakby co na priva! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Ja też polecam sturma, 200zł tańszy niż hero i lepszy krojem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 Tak wiec juz sam nie wiem chyba sie na ruskiego przemianuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 Albert powiedz cos wiecej o tej nowosci na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 Na Sowieta to też sporo pieniążków trzeba wyłożyć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 Panowie , jesli chcecie cos co jest zwiazanego z kupnem/sprzedaza to na priva piszcie bo admin zrobi Ciach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 Ja tam wolę mieć oryginalne mundury niemieckie w szafie :)sturmy i inne podróby nie mają startu.Jako zbieracz nie rekonstruktor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 Albert - czy Ty masz na myśli pisząc (...jest ladna nowosc(chyba lepsza od Hero i Sturma- i tansza...") tą kurtkę, którą pokazywałem niedawno w innym wątku?PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 tak, mam na mysli ta kurtke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 Przepraszam, czy to jest wątek o kurtkach mundurowych, czy o butach?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 To coś"na Allegro to nie jest szyte przez przymusowych "robotników w Chinach jaks cena niska a wykonanie zostawiam waszej ocenie bo ja sie nie znam...co o tym sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 A sturma to kto szyje Chinach ??Niemieccy robotnicy ?? :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.