Skocz do zawartości

Jesteśmy bogaczami ! ! !

bartekl23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Łuski przywoziłem do domu tylko we wczesnym stadium" zbieractwa - teraz zakopuję ję w jednym dołku, a może rzeczywiście niektóre z nich mogą być wartościowe (oczywiście w znaczeniu kolekcjonerskim, nie finansowym)?
Napisano
Może by tak robić z nich pamiątki dla turystów? Breloki, fifki do paperosów, zapalniczki. Ustawiasz stolik w Gierłoży i sprzedajesz po 2 euro łuskę z napisem Grus aus Wolfschanze".
Napisano
o tak, pamiatkarski biznes to calkiem sensowane rozwiazanie w dobie szlajacego bezrobiocia, przyklad: malo cenione luski od pepeszki w ramach naplywu turystow z Niemiec przerobic na symbol minionych pokolen (Twoj dziadek uginal sie od naporu tego kawalka zelastwa")....

sukces komercyjny gwarantowany
Napisano
O to, że zabraknie to bym się nie bał; przez ostatnie 2 wojny wystrzelono miliardy sztuk amunicji.
A skoro u nas zabraknie to będziemy jeżdzić do innych krajów gdzie toczą się konflikty zbrojne :-/
Napisano
Hmmm....Tak sie sklada ze zbieram luski wiec mam prosbe-jezeli macie wyrzucic bo sa Wam niepotrzebne to moze bedziecie pamietac i przeslecie troszke dla mnie?Pokryje koszty wysylki...Wiadomosci prosze na priv.
Napisano
zbieram wszystkie od strzeleckich po artyleryjskie oczywiscie te w lepszym stanie z ktorych da sie cos odczytac (stalowe zardzewiale -raczej nie),interesuja mnie tez luski do rakietnic.Luski ogolnie zarowno wspolczesne jak i I i II wojenne a takze mysliwskie itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie