wars98 Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 Jeśli ktoś sądził, że na forum O. pojawią się dowody w sprawach tak poważnych, jak nielegalne poszukiwania, wydobycia i przemyt militariów za granicę co się grubo pomylił. Od tego jest prokuratura.Tam się przekazuje informacje o możliwości popełnienia przestępstwa, i to ona jest uprawniona i odpowiedzialna za weryfikację procesową.Jak wynika z moich i nie tylko moich informacji, można spodziewać w tym roku kilku ciekawych spraw. Pragnę jednak rozczarować tych co sądzą, że to ja doniosłem lub doniosę. Nic bardziej mylnego! Tzw. środowisko" donosi samo na siebie, ale o tym już pisał kol. Ganandoc. :]O tym, czy p. Krajweski przepraszał Odkrywcę" w kuluarach nic mi nie wiadomo. Pisałem to co widziałem i słyszałem.Skoro więc twierdzisz, że Panthera odpadła, to co z saperem", jak już wielokrotnie pytał się kol. Balans?
oksio Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 Panowie wy tu sobie do gardła skaczecie prawie wojnę wywołujecie .A sprzęt rdzewiej. Przykro czytać i patrzeć że od góry do dołu kraj nasz się kłuci.
huk 100 Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 oksio -święta racja głupich nie sieją sa... ... ........
ubenfurer Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 koniec świata brat na brata rękę podnosi pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 9 Luty 2007 Autor Napisano 9 Luty 2007 z taką nieśmiałością wchodzę między Tytany...Actori incubit probatio...klasyka, kanon...
oksio Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 -Musimy już przestać, bo zbliża się świt, niebezpieczna dla nas pora. Pomsty jesteśmy już syci , a droga wśród wrogów stoi otworem!
redaktor Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Witam w paskudny śnieżno-deszczowy ranekJak miło przeczytać klasykę na forum - Tankist, Kopijnik2 i Oksio – postawili kropkę nad „i” w klasyczny sposób. Ja jednak wcisnę się raz jeszcze między Tytany (cyt. z Kopijnika2, niezwykle trafny) i skomentuję Tytana Inteligencji – Warsa98 po raz ostatni. No cóż, jak było do przewidzenia – pusta szermierka słowna i nic więcej. Po raz nie wiadomo który nasz dyżurny „stróż prawa” ukrył się za zasłoną dymną, czyli swoimi ulubionymi niejasnymi, pokrętnymi figurami retorycznymi polegającymi na nagłym przerwaniu wypowiedzi w celu wywołania większego wrażenia!! Oto przykłady:1. „Jeśli ktoś sądził, że na forum O. pojawią się dowody w sprawach tak poważnych, jak nielegalne poszukiwania, wydobycia i przemyt militariów za granicę co się grubo pomylił” – Zatem w jakim celu podjąłeś te tematy efekciarzu! W jakim celu przez wiele postów snujesz swoje opowieści sugerując, że już za chwilę... aresztów zabraknie. Tylko po to, aby po paru dniach, wywoływany do tablicy przez kol. Tankist i Forumowiczów stwierdzić... to nie ja, to prokuratura Wam powie! Efekt jest! Dalej Wars98 pisze: „Tam się przekazuje informacje o możliwości popełnienia przestępstwa, i to ona jest uprawniona i odpowiedzialna za weryfikację procesową” – i po raz kolejny wytrychy słowne, aby zrobić wrażenie – tylko na kim? Na Forumowiczach już nie, Oni to znają, jak zdartą płytę.. : przestępstwo i weryfikacja procesowa! Tylko pakować kartony, bo na nasze głowy zaraz spadnie miecz Warsa98. Tylko czy tych kartonów starczy, bo poszukiwaczy jest ho ho i jeszcze więcej... jak przyjdzie Warsowi98 (o przepraszam Prokuraturze) szukać dowodów na nielegalne poszukiwania... 2. Prokuratura... magiczna instytucja dla Warsa98. Masz szansę Piotrze – tylko co z tym dyplomem... Jest wakat na stanowisku Krajowego, bowiem P. Janusz Kaczmarek (z którym miałam przyjemność rozmawiać, gdy był jeszcze Szefem Prok. Apelacyjnej w Gdańsku – ale efekciara jestem, co?) w ministry poszedł, więc szable w dłoń Warsie98.3. I mantra Warsa98: „Jak wynika z moich i nie tylko moich informacji, można spodziewać w tym roku kilku ciekawych spraw” – drżyjcie Panie i Panowie przed Wszechwiedzącym! Denuncjator Pawlik Morozow, to małe miki przy Warsie98. Koniec już bliski! Laleczki z wosku zostały nakłute. I dalej „(…)Tzw. środowisko" donosi samo na siebie...” – no, to przywalił. Teraz wszyscy na wszystkich donoszą i donosić będą. Psychoza strachu zagościła pod strzechy..4. I na koniec już. Zawsze wszystkim powtarzasz, że nie umieją czytać ze zrozumieniem. Kazało się, że ty też masz z tym problemy. Nie pisałam, że przeprosiny nastąpiły w trakcie rozmowy w kuluarach. O nich nic nie wiesz, bowiem uciekałeś aż się kurzyło. Przeprosiny były na sali pełnej ludzi, bezpośrednio po skończeniu referatu, gdy przyszedł czas na dyskusję. Słyszałeś. Na pytanie o „sapera” nie odpowiem, bo nie mnie odpowiadać. Znowu się rozgadałam... Przepraszam Wszystkich, ale na tym kończę. Zabieram się do pracy a Wszystkich Forumowiczów gorąco pozdrawiam i trzymam kciuki za...Izabela Kwiecińska
jaca2003 Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 No i sie z pogaduchów zrobiłoKto komu mocniej dopier..."Pozdrawiam
Tankist Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Po to są pogaduchy Kol. Jaca2003kij zawsze ma dwa końce...
wars98 Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Tankist.Co masz na myśli pisząc o fałszywym zawiadomieniu etc.? Forda? Jeśli tak to się mylisz. Sprawa nie jest zakończona. Jeśli sprawę wraków spod Mławy, to żadnego doniesienia nie składałem (w odróżnieniu od tamtejszego konserwatora).Aha. StuG III, który wymieniłeś był u nas gościnnie przejazdem (w Drzonowie) i legalnie. Poza tym w tamtym wątku pisałem o SdKfz-tach 251 i 250. Ot taka mała, subtelna różnica, ale trzeba umieć czytać.Pani redaktor. Uciekłem? Wolne żarty. Konferencja się skończyła to wyszedłem. I tyle. A ten gentleman - właściciel firmy Viking - no jak mu tam było? (tak przy okazji może wymieniłaby Pani jego nazwisko? :]) - nawet nie wiedział na czym polega paserstwo i przywłaszczenie. Odesłałem go więc do stosownych ustaw. Więcej czynić nie miałem zamiaru. Porady prawne kosztują. Strasznie się spienił. Ciekawe dlaczego? :)Do innych Pani wynurzeń się nie odniosę, bo są one poniżej wszelkiej krytyki.
janowicz Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Hitler kazał wyprodukować żelazne potwory i przyniosły one ludziom nieszczęście i śmierć.Dziś, gdy są już tylko zardzewiałą kupą złomu, zachowały swą moc. Przynoszą nieszczęście i sączą jad.Dużo jadu.
Tankist Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 dzidziuś teraz się tłumaczy?Z pracy domowej oceną była PAŁA!!!
huk 100 Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Tankist czemu piszesz Pałe nie możesz napisać – jedynkę ? bo kojarzy mi sie jakoś tak erotycznie
Tankist Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Huk 100, a może być pałka" ?za czasów moich lat szkolnych, dwója nazywana była pałą, tak mi zostało
redaktor Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Miał być koniec, ech po łapach sobie dam... ale jak nie uśmiechnąć się po wystąpieniu Warsa98. No niczym nie chce mnie zaskoczyć, no niczym. Jak zwykle, jak nie ma nic do powiedzenia - atak,formułka retoryczna typu: Do innych Pani wynurzeń się nie odniosę, bo są one poniżej wszelkiej krytyki". Nic dodać, nic ująć. Skoro tu nie wyszło, brnie dalej: A ten gentleman - właściciel firmy Viking - no jak mu tam było?" Ileż w tym pytaniu buty i lekceważenia! Kto ci dał prawo tak lekceważyć ludzi! Za kogo się uważasz?! Nie pamiętasz już,jak dzwoniłeś owego czasu do firmy Viking z pytaniem o magnetometr? Nie znasz nazwiska? Dalej: (…) nawet nie wiedział na czym polega paserstwo i przywłaszczenie. Odesłałem go więc do stosownych ustaw" – na miły Bóg, gdybym nie była świadkiem tej rozmowy, może bym w to uwierzyła! O czym ty mówisz?! Powstrzymaj wyobraźnię, albo... pisz książki. Więcej czynić nie miałem zamiaru. Porady prawne kosztują. Strasznie się spienił. Ciekawe dlaczego?" – bez komentarza. Piotrze, wróć do swojego świata i baw się tam dobrze.wybaczcie Wszyscy te może monotematyczne treści, ale nie mogę zrozumieć, skąd w tym dwudziestoparoletnim człowieku tyle lekceważenia, tyle nienawiści, tyle tak nieuzasadnionej pogardy dla ludzi.pozdrawiamIzabela Kwiecińska
Tankist Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 jak to skąd Pani Redaktor?naoglądał się chłopaczyna telewizora, a tam nie lepsi od niego, chociaż z doktoratami ( hihihi ), i wyszło mu że jak będzie robił tak jak sie to czyni na naszych salonach politycznych" ( cudzysłów dla myślących ), zrobi ogromną karierę nie tylko zawodową, ale może nawet i polityczną!!!Wszak temat poszukiwań jest zawsze nośny medialnie, a wszelka awantura tylko temu sprzyja.
akagi Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Izo, O dyplom pytał Warsa Hartmann. Hart zobowiązał się , że odszczeka i przeprosi jak Wars ten dyplom pokaże. Ale na razie z tego co wiem, Hart nic nie odszczekiwał.Wnioski proszę wysnuć sami.
wars98 Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Pani Redaktor raczy żartować. Co ma piernik (telefon z pytaniem o sprzęt) do wiatraka (nazwiska właściciela firmy)?Pytanie było z retorycznych. Liczyłem, że przedstawi Pani szerszej publiczności nazwisko właściciela firmy Viking", ale chyba to jakaś tajemnica, a może Pani go nie zna? :)Jeśli Pani nie wie o czym piszę, to ja już nic na to nie poradzę. Amnezja się zdarza. Wygodnie jest manipulować faktami, co? Cynizm i obłuda.Parę rzeczy Was zabolało i taka jest prawda. P.S. Akagi. Odpowiedziałem swego czasu Hartmannowi, że może go zobaczyć. Niech się do mnie odezwie i umówi się na spotkanie - w czasie i miejscu przeze mnie wskazanym. A potem może śmiało już odszczekiwać. Fajnie będzie na to popatrzeć. :D Kumple będą miec niezłą rozrywkę. :]]]Pozdrawiamwars98
Tankist Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 wars nie czyta !!! on jest ponad !!!wars tylko pisze i pisze, i pisze......
redaktor Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Drogi Hartmannie, zatem lakiery z szafy, garnitur odkurz, krawat nabądź drogą kupna i.. Wars98 rzucił wyzwanie – w czasie i miejscu przeze mnie wskazanym możesz go zobaczyć". Hasło i odzew - do ustalenia! A znając poczucie humoru Hartmanna, będzie smacznie.Piotrze L. ponawiam moją propozycję: wróć do swojego świata, gdzie, jak napisał wcześniej kol. Tankist, nawet czołgi rozmawiają, i baw się tam dobrze.. Izabela Kwiecińska
wars98 Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Pani Redaktor czołgi rozmawiają? Coraz gorzej z Panią. Poważnie się martwię o Pani zdrowie.Ja wiem, że matrix Wam się rozsypał. Jaka szkoda, co? Hehehe... :]
akagi Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Warsiu, pokażesz dyplom publicznie - takie było zastrzeżenie. Umowne spotkania nocą w załuku na Zakroczymskiej nas nieinteresują.
Tankist Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 cytat dla warsaMiał tak wysokie wyobrażenie o swojej osobie, że wydawał się sobie czasem karłem"Jest małe nic i jest Wielkie Nic"Stanisław Jerzy Lec - Myśli nieuczesane
PATRON Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 warsiu ...ty jednak chory jesteś . wpisz se w wyszukiwarkę a nazwisko wlasciciela firmy Viking jest w kazdym linku....kurwa jebniety jakiś jesteś, kolejną tajemnice se znalazl specjalista od tajemniczości .nazwisko...Kartke moge se sam wkleić - do Bociana PATRON
huk 100 Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Patron spoko nie musisz nic udowadniać przecież wszyscy widzą że gość mówi wszystkim -że to co płynie mu po policzku - to deszczówka jest
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.