tiaret Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Tropiciel tajemnic Kłodzka i alfa i omega od Ksiąza...Wars98 napisał( jeszcze inne forum)powinienem zawitać do Kłodzka. Będzie to dosłownie na moment, ale zawsze! No, to teraz idę zdobyć pozwolenie na wejście do podziemi w Książu..."
huk 100 Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 No cóż to zostały mu już tylko Uboty a z tego co pisaliście to już na allegro sprzedają z nich ładunek czy to legalne heheh-pozdro
Zwierzu Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Dajcie spokoj Panowie...Może człowiek chce dobrze...Ale tak jakos wychodzi...
wars98 Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Tiaret. Mam szerokie zainteresowania, ale to nie jest zabronione. :P
Cronos Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 kolego Huk, przypominasz mi działanie Macierewicza albo innego Romana... zawsze znajdziesz jakiś zarzut zeby tylko dobić wroga... a moze teraz wyskoczysz z hasłem A u was biją Murzynów"?Pozdro
kopijnik2 Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 Niestety muszę się powtórzyć...Napisałeś: - Moim osiągnięciem jest zorganizowanie pozwoleń (już pisałem), zorganizowanie muzeum (to ja zaproponowałem MBP)wielka chwała, serio (świetnie to robisz, rób to dalej)...i z tej pozycji jesteś widziany dobrze...Jak rozwiniesz się w innych obszarach - konserwacji, wydobycia - powiadom Nas, a szczerze pogratuluję Ci sukcesu...Ależ interesuj się ... zainteresowania procentują zdobywaniem wiedzy. Zwykle, wydawanie sądów twierdzących (nie przypuszczeń, zapytań) sugerują posiadanie wiedzy bądź umiejętności...A na razie znamy Cię z (i czytaj początek postu).
huk 100 Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Cronos Wars nie jest i nie był moim wrogiem ani przyjacielem i to nie ja straszyłem go sądem-przyglądam się jego wypowiedzą i jak atakuje ludzi -zawsze jak wchodzi na forum to zaczyna się problem-jak zauważyłeś nie tylko ze mną się sprzecza więć wypomiałem mu temat z tego forum w którym i ja brałem udział –Cronos masz coś do powiedzenia odnośnie tamtego wątku ? to proszę od tego to forum jest-pozdro
Cronos Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Ależ ja nic nie mam, i nie mam zamiaru przeczesywać forum w poszukiwaniu waszych waśni. Ależ i owszem od tego to forum jest żeby go wykorzystywać, tylko o ile mnie pamięć nie myli nazywa się Odkrywca" a nie Bravo" ,I mnie (i założę się ze dużej części ludzi także) nie obchodzi co takiego zrobił kol Wars. Z tego co wiem nie wywiózł czegoś nielegalnie z kraju ani nie wysłał czegoś do huty, a to ze ktoś mu zarzuca ze cześć stuga nadal leży w ziemi to jego prywatny problem i niech załatwi go z nim osobiście. Nie stoję po niczyjej stronie ale ostatnio te forum nie spełnia swojego przeznaczenia:/Pozdrawiam i mam nadzieję ze nie masz nic za złe ze krytycznie się do ciebie odniosłem, ale dosłownie mam dość tych bezsensownych kłótni.
kopijnik2 Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 Ja też, dlatego piszę o tym co zrobił: post z 2007-01-25 17:07:00bo to, w kontekście tego szumu ucieka, i można się pomylić...i niesprawiedliwie pomyśleć, że zrobił coś innego...
Tankist Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Kol. Cronos, uważasz że my atakujemy warsa bo nie udało mu sie wyciagnąć stugaotóż nie, dopóki pisał jakies tam bzdety na forum tym czy innym mnie to nie przeszkadzało, czasami było tylko bardziej śmiesznieale nie można bezkarnie jeżdzić po wszystkich bez wyjątku na zasadzie kto nie z nami to wrógpoczytaj jego odpowiedzi na czyjekolwiek próby dyskusji merytorycznej z warsemten gostek każdego olewa, każdego ma za nic i każdy ( no może z wyjątkiem tych co go biorą w obronę ) jest dla niego nikim i szmatąwobec tego przeze mnie i przez innych jest traktowany na zasadzie wzajemnościNa tym forum wiele razy dochodziło do pyskówek, ale ludzie mieli dla siebie szacunek, nawet jak się trochę poprztykaliwars niestety zmienił te obyczaje i to na dużo gorszeto nie forum pierwsze zaatakowało warsa, tylko on swoimi delikatnie powiem nieprzemyślanymi wpisami spowodował takie a nie inne reakcje ludzi. każdy ma swoja godność i każdemu bez względu na wiek należy się szacunek, i nikt nie pozwoli na to aby ktoś ją bezkarnie deptałi to by było na tyle w tym temacie
kopijnik2 Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 Każdy kto coś robi, zasługuje na chwałę adekwatną do swojego dzieła...i tylko tyle :)
oksio Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Masz racje Tankist każdy człowiek zasługuje na szacunek bo ma swoja godność i honor.I tylko udowodnione im przestępstwa i wykroczenia pozbawiają ich praw honorowych.I Żałuje czasami że przyszło mi żyć w czasach gdzie honorem się kupczy jak i prawem.Widocznie za stary ( mentalnie ) jestem na te czasy.Ale stanę za każdym kto ocali w tym kraju kawałek jego historii Pozdrawiam.Oksio
Cronos Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Kopijnik napisał: Każdy kto coś robi, zasługuje na chwałę adekwatną do swojego dzieła..." kolega Wars wyciagnoł kazamate Stuga i silnik z gratów z henkla.... i co to mało.... w porównaniu z moimi ... łuskami i paroma odłamkami (pisze jako zwykły szary poszukiwacz jakich 100000... w Polsce) no moze i się za bardzo chwali swoimi odkryciami" ale czy to powód do wielkich gadek na forum?? niech bedzie kartka (jak ktos pisał wypuiłem pare piw...) MNIE TO JEBIEPozdro
huk 100 Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 tutaj też dla rozladowania ciepła fotka-pozdro
kopijnik2 Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Napisano 27 Styczeń 2007 Wars98 w tym wątku napisał: Moim osiągnięciem jest zorganizowanie pozwoleń (już pisałem), zorganizowanie muzeum (to ja zaproponowałem MBP) oraz negocjacje i koordynacja tego przedsięwzięcia. Reszta nie jest moją zasługą. I nigdy jej sobie nie przypisywałem.Cronosie - przeczytaj powyższe i swój ostatni post...
Cronos Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Mój błąd mój błąd... widać czytanie ze zrozumieniem nie jest moją mocna stroną:P ładne zdjęciu Huk, ale nie mam takiego wąsa.Pozdro
kopijnik2 Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Napisano 27 Styczeń 2007 Cronosie, rzecz nie w wytknięciu" Ci błędu...Napisałeś tak, bo takie było Twoje widzenie" spraw...Jak widać nierzeczywiste...Pytanie retoryczne, dla gimnastyki umysłu:Jak powstało owe błędne mniemanie?Zastanów się, mi nie musisz odpowiadać, bo ja wiem...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Cronos, to nie jest problem w kłutniach i waśniach.Jest na forum osobnik który tworzy psychozę przemytu i okradania kraju. Pisze ciagle o mitycznych handlarzach i nielegalnych wydobyciach,rozsiewając nieufność. wszedzie błyszczy erudycją i znajomością tematu. A spróbuj go zapytać o konkrety, od razu milknie i podkula ogon pod siebię. To psuje atmosferę tego forum, każdy wątek wydobyciu sprzętu panc. kończy się konkluzją Warsa o tym że on jest jedynym sprawiedliwym, a reszta to przemytnicy i handlarze.
acer Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Przepraszam, ja nie w temacie, ale ma pytanie, czy to oznacza, że w Rzeczpospolitej Polskiej nie było nigdy nielegalnych wydobyć i handlarzy ???
R. Lewy" Lewszyk Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Acer z może ty wiesz coś o wywiezionym, powiedzmy w 50% kompletnym sprzecie ciężkim w ciągu ostatnich 10 lat?Pewnie argumentem bedzie to nic nie wiadomo, bo sie handlarze dobrze maskują". Panowie, to nie jest takie proste, popatrzcie ekipa z Grzegorzewa meczyła się dwa razy po dwa dni i wyrwała tylko kawał nadbudowy Stuga. A mogli działac legalnie, w dzień, przy pomocy 3 WZT z armii. I pamiętajcie że łatwo dostępnego sprzetu w Polsce nie ma, został wyjęty a latach 50.
huk 100 Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Cronos ja naprawde chciałem rozładować napięcie- pozdrawiam
oksio Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Ok. koledzy zadam pytanie i może kto odpowie szczerze ;-)Co się stało z wanną z Grabowa Bobowskiego ?I Sdkf z-tem z okolic Trzeubnia ?Jakie losy są sprzętu z Chruściela Jeśli są w kraju to na zdrowie Panowie a jeśli nie to co huta ?W te hutę to nie wierze bo nikt by się z tym tak nie cackał.To tak dla rozgrzewki umysłowej.Lewy załapałem się na te 10 lat :-)I oczywiście pozdrawiam.Oksio
grubas Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 W Grzegorzewie były dwa WZT. Ale muszę się zgodzić z Tobą Lewy", iż wydobycie w ciągu jednej nocy ciężkiego sprzętu a wydrę" jest nierealne.Chociaż trzeba dodać, że StuG grzegorzewski to przypadek szczególny. Szczególnie trudny.Pozdrawiam i wyluzujcie na Głównym.
fraktal Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Nie chciało mi się czytać wszystkich wypowiedzi, więc wypowiadam się nie do końca znając temat- wybaczcie.Huk 100 fajne fanty kosi, to zachęca do włóczęgi z wykrywką nawet gdy kilka razy pod rząd wróci się z niczym, przemoczonym, zabłoconym- chwała mu za to. Kopijnik2 zawsze mi coś tam o monetce i innych wykopkach podpowie, ciekawe światło rzuci- dzięki wielkie. A Wars98, cóż, mieszkam niedaleko Gniezna, często bywam w Poznaniu, z przyjemnością stuga zobaczę (prędzej czy później, cały czy tylko górę) - Wars w tym palce maczał - dzięki. I historię stuga poznałem, a miała miejsce niedaleko mnie, koło Koła. W domu mi marudzą, że starą podkowę w starym oleju silnikowym moczę, że złom jakiś, że olej śmierdzi.Piwa bym się napił z takimi co w ziemi lubią grzebać, i historię poznawać. Forum mi pozostaje, wchodzę, a tu burdy.Panowie, litości.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.