Skocz do zawartości

Podlasie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 337
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam!

Dziedzio, bardzo sympatyczne dokumenty! Lubię takie klimaty.

k.roszkowski, ciężko idzie. Czechy? Francja? Chłopaki starają się pomóc. Zdjęcia wyklądowały na wielu forach internetowych... Jedynie panzergrzes próbował conieco, jednak osobiście uważam, że nie trafił z ID.

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano

Niebojowa rota (szkoliła rekrutów? o ile mi wiadomo), 62 Suzdalski Pułk Piechoty, nr żołnierza 62.

Teraz Wasza kolej na coś fajnego...

Pozdrawiam, Łukasz

Napisano

A D DOLIDA - no jak nic śmierdzi Białymstokiem.

Cała, jest ładna drewniana rękojeść, mosiężny pierścień wzmacniający drewno.

Znaleziona z 15 lat temu w okolicach ulicy Brukowej.

Pozdrawiam, Łukasz

Napisano
witam ,jestem pełen podziwu dl akolegi Łukasza ,fajne fotki i fanty BAVO!!!!.
Jakby nasi muzealnicy ruszyli tyłki w teren a nie siedzieli za biurkami i mysleli jak tu dobrac sie do poszukiwaczy -amatorów to by nasze muzea dorownywały zachodnim.Tak trzymac pozdrawiam
Napisano
Witam!

Dziękuję bardzo za słowa uznania.

Odnośnie muzeów- ostanio przy tematycznej, militarnej pogawędce usłyszałem bardzo smutną historię zniszczenia, może inaczej, zaniedbania, które doprowadziło do zniszczenia wielu ciekawych pozycji mudnurowych po WP.

:-(

Pozdrawiam, Łukasz
  • 3 weeks later...
Napisano

Witam!

Wątek ucichł...

Wrzucam coś na rozgrzewkę. Ruski sołdat ok. 1941r.

Taka postać na szybko złożona na połamanym bracie /kurta na gips nie chciala wejśc.../

Pozdrawiam, Łukasz

• 3 weeks later...
Napisano

Witam Towarzystwo :)
Po dość długim milczeniu zapodam dwa fanty, które wpadły mi w ręce. Nic wielkiegi i specjalnego, ale nie miałem ich do tej pory, a po drugie każdy fant mnie cieszy. Pierwszy fant to hełm, który dostałem 2 lub 3 tygodnie od mojego zacnego kolegi (tylko już mnie nie kop), a drugi fant wpadł mi w ręce dziś.
Jechałem sobie z pracy do domku, było tak koło 15:45 i już mieli zamykać punkt skupu metali, ale uprosiłem pana pilnującego, że ja tylko na 2 minutki, tylko rozglądnę się. Wiec porozglądałem się i z pod sterty blachy wytargałem kanisterek. Fotki będą poniżej. Poproszę o komentarze :)
Pozdrawiam Wszystkich.
P.S. ... bardzo powoli wracam do świata żywych, więc proszę o wyrozumiałość ...

Napisano
Witam!

Garnuszek wz.35, kanisterek sympatyczny! Jakiś czas temu znalazlem identyko kanister w starej chacie...

U mnie też kilka nowości, głównie z dziedziny mudnurówki polskiej.

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Aaaa! Jeszcze jedno! Olssen widzisz ten kanister? 25l wejdzie :-D Teraz to będzie kopanie! DRINK TEAM REAKTYWACJA hehehehehe

No nic... wracam do fizjologii hehehe
Napisano
Witam!

Płaszcz o ile pamiętam- podoficerski z lat 47-48.

Kurtka- MO sukienna? Granatowa, niebieskie wypustki na naramiennikach, guziki z wczesnych lat 50 /cynkal, ładny rys. orła/.

Pozdrawiam, Łukasz
  • 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie