panzerhrabia Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 kol. e g z e k u t o r czy mógłbyś sie odezwać do mnie na maila vickers@wp.pl albo ktoś mi podeśle maila do niego?? będę bardzo wdzięczny:))pozdrawiam
Łukasz Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 Witam!Dziedzio, bardzo sympatyczne dokumenty! Lubię takie klimaty.k.roszkowski, ciężko idzie. Czechy? Francja? Chłopaki starają się pomóc. Zdjęcia wyklądowały na wielu forach internetowych... Jedynie panzergrzes próbował conieco, jednak osobiście uważam, że nie trafił z ID.Pozdrawiam, Łukasz
kozik-m72 Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 Pozdrowienia dla kolegow z podlasia!moze kiedys sie spotkamy w plenerze:)
k.roszkowski Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Wątpie aby te nakładki były do pojazdu czeskiego lub francuzkiego. Niedaleko Białegostoku na rosyjskich pozycjach leży w dole pewnie z tona tego dziadostwa.
Łukasz Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Witam!Cisza spokój...10rota, 62 Suzdalski Pułk Piechoty im. kniazia generała Suworowa, nr żolnierza 45.
Łukasz Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Niebojowa rota (szkoliła rekrutów? o ile mi wiadomo), 62 Suzdalski Pułk Piechoty, nr żołnierza 62.Teraz Wasza kolej na coś fajnego...Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 A D DOLIDA - no jak nic śmierdzi Białymstokiem. Cała, jest ładna drewniana rękojeść, mosiężny pierścień wzmacniający drewno.Znaleziona z 15 lat temu w okolicach ulicy Brukowej.Pozdrawiam, Łukasz
dziedzio Napisano 11 Październik 2007 Autor Napisano 11 Październik 2007 No pięknie, pięknie Łukasz, oby wiecej takich pachnących rzeczy :)Pozdrawiam
MOLA Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 witam ,jestem pełen podziwu dl akolegi Łukasza ,fajne fotki i fanty BAVO!!!!.Jakby nasi muzealnicy ruszyli tyłki w teren a nie siedzieli za biurkami i mysleli jak tu dobrac sie do poszukiwaczy -amatorów to by nasze muzea dorownywały zachodnim.Tak trzymac pozdrawiam
Łukasz Napisano 14 Październik 2007 Napisano 14 Październik 2007 Witam!Dziękuję bardzo za słowa uznania.Odnośnie muzeów- ostanio przy tematycznej, militarnej pogawędce usłyszałem bardzo smutną historię zniszczenia, może inaczej, zaniedbania, które doprowadziło do zniszczenia wielu ciekawych pozycji mudnurowych po WP. :-(Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Witam!Wątek ucichł... Wrzucam coś na rozgrzewkę. Ruski sołdat ok. 1941r.Taka postać na szybko złożona na połamanym bracie /kurta na gips nie chciala wejśc.../Pozdrawiam, Łukasz
dziedzio Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 Witam Towarzystwo :)Po dość długim milczeniu zapodam dwa fanty, które wpadły mi w ręce. Nic wielkiegi i specjalnego, ale nie miałem ich do tej pory, a po drugie każdy fant mnie cieszy. Pierwszy fant to hełm, który dostałem 2 lub 3 tygodnie od mojego zacnego kolegi (tylko już mnie nie kop), a drugi fant wpadł mi w ręce dziś. Jechałem sobie z pracy do domku, było tak koło 15:45 i już mieli zamykać punkt skupu metali, ale uprosiłem pana pilnującego, że ja tylko na 2 minutki, tylko rozglądnę się. Wiec porozglądałem się i z pod sterty blachy wytargałem kanisterek. Fotki będą poniżej. Poproszę o komentarze :) Pozdrawiam Wszystkich.P.S. ... bardzo powoli wracam do świata żywych, więc proszę o wyrozumiałość ...
dziedzio Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 Kanister, to dzisiejszy fant wytargany ze skupu metali ...
dziedzio Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 Kanister, rzut z góry ...(Rzut z góry, z boku i z podskoku :)))
Łukasz Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Witam! Garnuszek wz.35, kanisterek sympatyczny! Jakiś czas temu znalazlem identyko kanister w starej chacie...U mnie też kilka nowości, głównie z dziedziny mudnurówki polskiej.Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Aha... gąsienice i nakładki /moje, z postów wyżej/ pochodzą z radzieckiego ciągnika STZ-5.Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Aaaa! Jeszcze jedno! Olssen widzisz ten kanister? 25l wejdzie :-D Teraz to będzie kopanie! DRINK TEAM REAKTYWACJA heheheheheNo nic... wracam do fizjologii hehehe
Klemens Forel Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 Łukasz co to za czarna kurtkalezy na skrzynce koło samochodu i płaszcz mozesz cos blizej napisac o tym.dzieki Klemens
Łukasz Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 Witam!Płaszcz o ile pamiętam- podoficerski z lat 47-48.Kurtka- MO sukienna? Granatowa, niebieskie wypustki na naramiennikach, guziki z wczesnych lat 50 /cynkal, ładny rys. orła/.Pozdrawiam, Łukasz
kozik-m72 Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Czy ktorys z szanownych kolegow byl ostatnio w okolicach Sokołdy - Kopnej Góry? Apel o zasypywanie po sobie dołkow :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.