Skocz do zawartości

Podlasie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Dziedzio nie wydruniaj sie z tym Panem" hehe.Sezon sie zbliża i tak jak kolega Wojtek napisał byc może gdzies razem ruszymy w teren ale to temat jeszcze do obgadania.
Pozdrawiam,Olssen
  • Odpowiedzi 337
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Widze, że ktoś nie śpi tak jak ja :)
Jakby coś jestem pod gg 3878062. (Chyba można podawać nr komunikatorow, jakby coś to z gory przepraszam za blad)
Co do Pana, chcialem poprostu, zeby zabrzmialo poważnie :)
P.S.
Jak bylem mlody i piękny :) bylo takie powiedzonko, ktoś nie śpi, żeby spać mogl ktoś"
Wiec z socjalistycznym pozdrowieniem
:)
Napisano
witaj dziedzio
jak nie bedziesz mial z kim pokopac lub pogadac o kopaniu odzywaj sie gg 8672531 tez jestem z bialego i juz 9 roczek leci w terenie :) wiec mysle ze co nieco ci podpowiem
pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam
Panowie i Panie (jeśli w tym towarzystwie znajdują się takowe), zastanawiam się czy jesteście jeszcze w śnie zimowym czy poprostu nigdzie nie wyjeżdzaliście.
Może któryś/aś z Was już jeździli w teren.
Zapraszam do chwalenia się swoimi wyjazdami i zdobyczami.
Pozdrawiam.
Czoł(gi)em
Napisano
Klemens Forel, pomysł przedni, tylko pytanie, kto zorganizuje takie spotkanie. Fakt, chyba największa grupa szperaczy" jest w Białymstoku (nie chce urazić innych grup z Podlasia, być może myle się), więc byłoby naprawde łatwo. W końcu Białystok to nie znowu jakaś tam wielka metropolia i dojechac lub dojść można.
Nie wiem jak wyglądają relacje miedzy naszymi miejskimi odkrywcami" i czy wszyscy chcieliby się spotkać.
Następna kwestia, nie wszyscy chcą zdradzać swoich miejscówek, ale żeby się spotkać nie muszą zdradzać, można pogadać o pośladkach Maryni" :)
A może się wstydzą, a może skrywają swoje prawdziwe ja", bo tak naprawdę są 50-cio letnimi znudzonymi gospodyniami domowymi i udzielają sie na forum jak męża nie ma w domu :)
A może są w kuchni, a może poszli do lasu ...
Pozdrawiam
Napisano
Witam jade na mikroreko do łomży(okolice) na cała sobote mam w samochodzie wolne 3 miejsca jak ktos ma chec poznac fajnych ludzi pogadac przy piwku a przy okazji mozna cos tam pokopac jak bedzie czas ja nie mam wykrywki to zapraszam Sobota 10 marca wyjazd 10.00 lub 9.00 rano powrót w póżnych godzinach wieczornych oczywiscie wyjazd z Białegostoku kontakt 880374646
Ps.w ten sposób mamy mozliwosc integracji podlaskiego Odkrywcy;)
Napisano
Pit_100 kopałeś w okolicy Czeremchy?nie jestem z tamtą ale moja kobieta ma tam babcie.ja też z okolicy Wawy.
Napisano
jeszcze tam nie kopałem ale wiem że będe tam jechał przynajmniej na kilka dni więc chciałem pokopać sobie troche bo podobno okopów sporo i jakieś bunkry w okolicy.ale to wiem tylko z opowieści i chciałbym sprawdzić.
Napisano
Teraz to wyjeżdżam z wawy i będe dopiero w niedzielę. Postaram się odezwać. Można coś znaleźć. Zmorą w tamtych okolicach jest Flak 20mm. Pozdrawiam Piotrek
  • 3 weeks later...
Napisano

Co tam słychać Panie i Panowie na Podlasiu (tutaj według życzenia można zmiękczyć odpowiednie literki, coby było słychać swojskie śledzikowanie)
Nie chcecie się chwalić, więc ja się pochwale moją pierwszą monetką znalezioną na mojej prywatnej działce 20 km na południe od Białegostoku. Zaznaczam, że (tutaj proszę o słowa uznania) (żartowałem), że ową monetkę znalazłem wykrywaczem JABEL :)
Zapraszam do chwalenia się, proszę nie ociągać się i nie być tak mocno skrytym :)
Tym czasem.
Pozdrawiam :)

Napisano
Nie mam aparatu niestety... Więc tylko napisze co dzisiaj wyszło:
8 pruskich (z koroną)
3 polaczki carskie
1 granadierski
1 pruski urzędniczy
1 francuski artyleryjski (piękny)
Oraz 2 guziki do identyfikacji.
Końcówka od pochwy noża? Bagnetu?
5 groszy 1936
Oczywiście o kalesoniakach , guzikach w stanie agonalnym i łusek nie wspomne.
Napisano
Pięknie, pięknie Panie w@riat, oby tak dalej :) Moje gratulacje :)
Wreszcie pierwsze koty za płoty, w@riat pochwalił się, czekamy na następnych śmiałków. Naprawde, tutaj nie gryzą, nie biją i nie zabierają znalezionych fantów :) Zapraszam do chwalenia się ...
Pozdrawiam
Napisano
Panowie widzę że rozmowa o podlasiu, mam pytanko bo na weekend majowy jade na podlasie w okolice Siemiatycz dokladnie Grabarka tam kolo tego klasztoru czy mozna tam cos kopnąc bo nie wiem czy zabierac wykrywkę?
dzięki i sory za takie naiwne pytanie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie