Skocz do zawartości

Podlasie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ponownie!

Ja już nie kopię :-) To co mnie interer tego w ziemi niet.

Czasem coś w sieci kupuję, ale rzadko bo ceny porobiły sie nieludzkie.

Szukam cały czas... chodzę, jeżdżę, pytam zaglądam i targam ten caly wojenny złom do domu...

Myślę, że chłopaki potwierdzą moje słowa :-)

Pozdrawiam, Łukasz
  • Odpowiedzi 337
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 8 months later...
Napisano
Witam
Jak fajnie że post z odmętów został wygrzebany,w sumie niedawno powstał a już odszedł do lamusa.Osobiście szczerze przyznaje się bez bicia że jak daję coś do identyfikacji to korzystam z innego forum.Panowie co się z Wami dzieje ? Wiem że kolega Łukasz robi karierę naukową i jest szczęśliwie zakochany(powodzenia) a co z resztą ?? Hobby się znudziło ? czy zejście do podziemia ?
pozdrawiam
olssen
Napisano

Witam ponownie!

Z tą karierą i zakochaniem to prawda :-) jednak nie jest u mnie tak źle... O np. teraz sobie taki hełmik znalazłem. To zielone to farba okopowa pod którą jest albo cholernie spłowiałe feldgrau albo kolorek luftwaffe. Srebrne to resztki srebrolu...

Napisano

A tutaj robocze ubranko, garnek do bigosu i czyścimy garnek ze srebrolu... Jak go wytargałem to był srebrny.

Jakby ktoś chciał ten hełm przygarnać zapraszam. Mi nie jes specjalnie potrzebny. :-)

Pozdrawiam, Łukasz

Napisano
Szczerze powiem, że ja bym nie pogardził.
Jestem z podlasia i dopiero zaczynam moją karierę poszukiwacza, toteż wszelkie fanty mile widziane.
Jeśli jeszcze aktualne to daj cynk na priva to pogadamy, pozdrawiam.
Napisano
Do egzekutor i innych..... Jak wy rozmawiacie z tymi ludźmi zachodząc i prosząc o rzeczy z wojny? też bym u siebie tak pochodził tylko niewiem jak sie do tego zabrać prosze o fragment rozmowy z własnego przykładu z góry dziekuje :) pozdrawiam.
Napisano

Łukasz, no taki ładny hełmik, to i ja bym prztulił :) Ja tylko takie cudo wyciągnąłem ostatnio. Może ktoś pokusi się o identyfikację (wiem nie ten dział). Ale tak po starej znajomości proszę. Długośc około 38,4 cm, średnica otworu około 7,8 cm.

Napisano
O właśnie zapomniałem dodać, odezwał się Olssen, ten co tak mocno udziela sie na forum :) Kurde sam daj przykład młodzieży, żeby udzielali się na forum. Ja to już taki srebrny włos posiadam, jak ten hełm Łukaszowy, wiec mogę zapomnieć o podtrzymaniu wątku. Ale komu Olssenie możesz podziekować za wyciagnięcie z lamusa tego wątku ? Oczywiście swojemu koledze :) Olssen pozdrowienia dla Grażwydasa, Rajmunda i Prokofija.
Łukasz chłopie, Ciebie to wieki nie widziałem. Chwali się za pęd ku karierze i kobiecie. Jak widać można pogodzić.
Do kolegi pawelprzerosl17, z tymi rozmowami to bywa różnie, czasami jakoś tak samo wychodzi, a czasami w ogóle nie wychodzi. Ale ogólnie rzecz biorąc, to moim zdaniem najlepiej walić prosto z mostu do człowieka. Poprostu pytasz czy nie ma zbędnej łuski albo hełmu. Jak będzie chciał to da, a jak będzie miał pół piwnicy zawalonej gratami i nie będzie miał ochoty to i tak nie da. Ogólnie rzecz biorąc jak to ludźmi. Trzeba pytać. Jak to ktoś mądry powiedział: Kto pyta nie błądzi". Pozdrawiam
Napisano

Witam
Tak żeby podtrzymać temat na wyżynie" zamieszczam zdjęcia drobiazgów, które wyniknęły z integracji z ludnością na jednej ze wschodnich wsi podlasia. Ludność tam otwarta i przyjazna, gość w dom Bóg w dom" - a jak w dom to i na strych. Taki oto woreczek leżał w drewnianej chatynce na framudze okiennej i czekał na swego odkrywcę". Wiem, że mogło być lepiej, ale dla mnie to jest fant z klimatem i zawsze będę wiedział skąd pochodzi i w jakich okolicznościach został znaleziony. Wieś jest spora i myślę, że jeszcze nie jedna integracja z mieszkańcami przede mną.
Jak u Was Panowie weekend minął ?
Pozdrawiam
Dziedzio

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie