Łukasz Napisano 24 Sierpień 2008 Napisano 24 Sierpień 2008 Witam ponownie!Ja już nie kopię :-) To co mnie interer tego w ziemi niet.Czasem coś w sieci kupuję, ale rzadko bo ceny porobiły sie nieludzkie.Szukam cały czas... chodzę, jeżdżę, pytam zaglądam i targam ten caly wojenny złom do domu...Myślę, że chłopaki potwierdzą moje słowa :-)Pozdrawiam, Łukasz
viking191 Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Łukasz w teren w teren bo sadełka przybędzie he he he
dziedzio Napisano 5 Maj 2009 Autor Napisano 5 Maj 2009 Co tam Panowie na Podlasiu ??? Wszyscy zapomnieli o tak miłym wątku. Zapraszam do odzywania się ...
Olssen Napisano 5 Maj 2009 Napisano 5 Maj 2009 WitamJak fajnie że post z odmętów został wygrzebany,w sumie niedawno powstał a już odszedł do lamusa.Osobiście szczerze przyznaje się bez bicia że jak daję coś do identyfikacji to korzystam z innego forum.Panowie co się z Wami dzieje ? Wiem że kolega Łukasz robi karierę naukową i jest szczęśliwie zakochany(powodzenia) a co z resztą ?? Hobby się znudziło ? czy zejście do podziemia ? pozdrawiam olssen
Łukasz Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 Witam ponownie!Z tą karierą i zakochaniem to prawda :-) jednak nie jest u mnie tak źle... O np. teraz sobie taki hełmik znalazłem. To zielone to farba okopowa pod którą jest albo cholernie spłowiałe feldgrau albo kolorek luftwaffe. Srebrne to resztki srebrolu...
Łukasz Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 A tutaj robocze ubranko, garnek do bigosu i czyścimy garnek ze srebrolu... Jak go wytargałem to był srebrny.Jakby ktoś chciał ten hełm przygarnać zapraszam. Mi nie jes specjalnie potrzebny. :-)Pozdrawiam, Łukasz
skrzydlatysowiet Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 Szczerze powiem, że ja bym nie pogardził.Jestem z podlasia i dopiero zaczynam moją karierę poszukiwacza, toteż wszelkie fanty mile widziane.Jeśli jeszcze aktualne to daj cynk na priva to pogadamy, pozdrawiam.
pawelprzerosl17 Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 Do egzekutor i innych..... Jak wy rozmawiacie z tymi ludźmi zachodząc i prosząc o rzeczy z wojny? też bym u siebie tak pochodził tylko niewiem jak sie do tego zabrać prosze o fragment rozmowy z własnego przykładu z góry dziekuje :) pozdrawiam.
Czarek Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 Łukasz-w jakiej to zupce tak ładnie srebrol znika?podaj przepis...
dziedzio Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 Łukasz, no taki ładny hełmik, to i ja bym prztulił :) Ja tylko takie cudo wyciągnąłem ostatnio. Może ktoś pokusi się o identyfikację (wiem nie ten dział). Ale tak po starej znajomości proszę. Długośc około 38,4 cm, średnica otworu około 7,8 cm.
dziedzio Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 Łukasz, a ja widzę, że masz talent rysowniczy. Co jeden to bardziej utalentowany :) Pozdrawiam
dziedzio Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 O właśnie zapomniałem dodać, odezwał się Olssen, ten co tak mocno udziela sie na forum :) Kurde sam daj przykład młodzieży, żeby udzielali się na forum. Ja to już taki srebrny włos posiadam, jak ten hełm Łukaszowy, wiec mogę zapomnieć o podtrzymaniu wątku. Ale komu Olssenie możesz podziekować za wyciagnięcie z lamusa tego wątku ? Oczywiście swojemu koledze :) Olssen pozdrowienia dla Grażwydasa, Rajmunda i Prokofija. Łukasz chłopie, Ciebie to wieki nie widziałem. Chwali się za pęd ku karierze i kobiecie. Jak widać można pogodzić.Do kolegi pawelprzerosl17, z tymi rozmowami to bywa różnie, czasami jakoś tak samo wychodzi, a czasami w ogóle nie wychodzi. Ale ogólnie rzecz biorąc, to moim zdaniem najlepiej walić prosto z mostu do człowieka. Poprostu pytasz czy nie ma zbędnej łuski albo hełmu. Jak będzie chciał to da, a jak będzie miał pół piwnicy zawalonej gratami i nie będzie miał ochoty to i tak nie da. Ogólnie rzecz biorąc jak to ludźmi. Trzeba pytać. Jak to ktoś mądry powiedział: Kto pyta nie błądzi". Pozdrawiam
radet82 Napisano 7 Maj 2009 Napisano 7 Maj 2009 moze jakies wspolne łowy? tez jestem skazany na Białystok. W zanadrzu posiadam neodymka i skromnego Cyklopa :)
dziedzio Napisano 10 Maj 2009 Autor Napisano 10 Maj 2009 Witam Tak żeby podtrzymać temat na wyżynie" zamieszczam zdjęcia drobiazgów, które wyniknęły z integracji z ludnością na jednej ze wschodnich wsi podlasia. Ludność tam otwarta i przyjazna, gość w dom Bóg w dom" - a jak w dom to i na strych. Taki oto woreczek leżał w drewnianej chatynce na framudze okiennej i czekał na swego odkrywcę". Wiem, że mogło być lepiej, ale dla mnie to jest fant z klimatem i zawsze będę wiedział skąd pochodzi i w jakich okolicznościach został znaleziony. Wieś jest spora i myślę, że jeszcze nie jedna integracja z mieszkańcami przede mną. Jak u Was Panowie weekend minął ? Pozdrawiam Dziedzio
dziedzio Napisano 10 Maj 2009 Autor Napisano 10 Maj 2009 Zawartość woreczka to 49 różnych monet z lat 20 - tych, 30 - tych i 40 - tych. Monety polskie, niemieckie, radzieckie.
dziedzio Napisano 12 Maj 2009 Autor Napisano 12 Maj 2009 Widzę, że podtrzymywanie tego wątku na siłę to nie ma sensu. Jak to mówią ie ma sensu otwierać kredensu". Pozdrawiam
radet82 Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 kolego daj znac jak bedziesz ruszal na łowy w okolicy białego. 3831613 . pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.