Skocz do zawartości

zaginiony wątek??

panzerhrabia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ale dym :) jak za starych dobrych czasów :)

Panowie, nie należy tu zakładać złej woli nowego admina (nie jest to ten sam admin co poprzednio!!)
Doszło do paru nieporozumień zarówno ze strony użytkowników jak i nas osób odpowiedzialnych za porządek na forum.

Myślę że najlepszym wyjściem będzie założenie w dziale Hyde Park nowego wątku gdzie wszyscy wspólnie po prostu spiszemy jakieś zasady współżycia na forum, co wolno, czego nie powinniśmy zamieszczać, definicje co to jest ogłoszenie a co tylko informacja.
Wiadomo że nie da się wymienić ani przewidzieć każdej sytuacji.

Potem usuniemy wątki typu Horror na forum i w każdym dziale na samej górze damy przyklejony z osobnymi ustaleniami dla każdego działu. Czyli będą zasady ogólne połączone z regulaminem i osobne specyficzne dla każdego działu jak np. w dziale sprzęt info o kopiowaniu instrukcji, w dziale gry info o zakazie zamieszczania linków do nielegalnych gier itp.

Te zasady będą dostępne dyskretnie dla każdego w dowolnym miejscu forum. Połączymy to również z Kodeksem Poszukiwaczy który jakiś czas temu został wspólne ustalony na forum.

Myślę że takie jawne zasady uzdrowią sytuację a na dzisiaj zarządzam zawieszenie broni i można już wyjść z okopów :)
  • Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dziwna sprawa.W Trójmieście śnieg a tu Bocian wrócił i od razu wiosną zapachniało.Bocian popieram Twoją koncepcję tak będzie najlepiej ale czy to ustrzeze to forum od dymu?
Pozdrawiam
Napisano
Forum to My

a raczej przejawy Naszej aktywności
klejnoty Forum to:
merytoryczność
powszechność
aktywność
interakcyjność
Forum posiada swoją Osobowość, Historię, Pamięć, Społeczność
pojęcia Serwis od Servant
moderator od moderato

Rzekłem ja - Kopijnik2
Napisano
Forum jest tylko po to aby reklamować gazetę aby ją lepiej sprzedawac i na tym zarabiać. Przy okazji można na nim umieścić pare reklam. To taki biznes tylko jest a nie jakieś stowarzyszenie i instytucja dobroczynna.
Napisano
Ta teoria z forum tylko jako reklama gazety nie trzyma się kupy :) bo z tego co czytam większość użytkowników forum Odkrywcę papierowego nie lubi, nie czyta i nie trawi :)
Poza tym już dawno forum rozjechało się z papierową wersją.

W kwestii technicznej nagłego zniknięcia wątku Największe trafienia...", po wstępnym śledztwie wychodzi że taki wątek istnieje w bazie ale bez całego początku. Jednak nie jest to wina żadnego moderatora, żaden mod nie ma możliwości zrobienia takich cudów. Podczas wichur w niemczech 3 krotnie przerwano nagle zasilanie naszym serwerom co spowodowało wysypanie" się wielu tabel które były w połowie" zapisu. Być może jest to z tym związane, jednak nie powinno dojść do aż takiego braku spójności danych.

Mam backup bazy z 15 stycznia więc wątek zostanie przywrócony.
Napisano
Forum jest tylko po to aby reklamować gazetę aby ją lepiej sprzedawac i na tym zarabiać. Przy okazji można na nim umieścić pare reklam. To taki biznes tylko jest a nie jakieś stowarzyszenie i instytucja dobroczynna.

Jak na eklamówkę" to jest uniwersalne i atrakcyjne
Forum jest pewnym narzędziem, które każdy używa wg. swoich potrzeb i umiejętności. Przypomnij sobie wątek o Broku.
Napisano
no tak to ja i inni stanowię poziom ale też i te akcje z kartkami czerwonymi to nieco zniechęciły pare osób tu, szczególnie jeśli ktoś ma juz pare lat życia za soba. a jeśli ktoś w identyfikacjach pokazuje łódkę i pyta co to jest to chyba trochę świadczy o jakości pytań. no nie?
Napisano
powiem tak: pokazuje coś", dostaje instrukcję dot, łusek i manipulacji nimi, sam odkrywa, że to łódka"...
i wie od razu do czego służy, i.t.d...
a to jest celem forum

przeciwstawny przykład:
w tytule wątku Pomocy"
znalazłem jest zardzewiałe i długie, foto nie mam bo aparatu jeszcze nie kupiłem, ale mam kupić, znalazłem w lesie, na działce sąsiada, jesienią, co to i ile jest warte, bo zostawiłem i nie chce mi się po to wracać, ale tylko konkretne odpowiedzi proszę a nie jakieś ble ble, ci co wiedzą to na pewno się zorientują."
:)))
Napisano
w tymi karteczkami to lekka przesada ja dostałęm karteczke przez ż eupomniąłem sie o swoje !!! ( czyli zapytałem grzecznie cos sie stało z wątkiem Najwieksze sprawodzone...." czy gdzies został przeniesiony bo nie moge go znaleźć, czy został usuniety jak tak to z jakiej przyczyny ???) I za to dostałem żółta katke no naprawde lekka przesada wysałęłm tez maila z zapytaniem do administratora i też nić ....
Nie wiem dlaczego odpychacie ludzi od tego forum ...???
ale się nie martwie zarejestrowąłem sie na podobnym forum bo może na widzi mi się adminia za ten watek dostane bana??? warto się zabezpieczać ...
pozdrawiam panzerhrabia
Napisano
np za pokazuję pepeszke w watku w identyfikacjach i pytam co to za karabin maszynowy a ty mi odpisujesz to jest pepeszka.

ale jak zamieściłem jakis tasak albo szablę" to niewiele się dowiedziałem, a tasak wycyganiłem za flaszkie od jednego takiego i nigdzie w sieci ani książkach takiego nie moge znaleźć.
Napisano
no cóż - chyba nie odpowiedziałbym Ci tak...
odpowiedział bym Ci: łuska od radzieckiego naboju skopiowanego z naboju pistoletowego systemu mausera, stosowana w pistolecie TT" i innych p i s t o l e t a c h maszynowych konstrukcji radzieckiej
co do braku odpowiedzi na niektóre pytania - mam około ośmiu nie zamkniętych identyfikacji - czekam...
Napisano
bys mi tak powiedział jakbym zamieścił bicia łuski a nie przykładową całą pepeszkę wykopaną w ogródku. Ja rozumiem że nie ma głupich pytań ale...
Dzięki forum to się oczywiście podszkoliłem w paru kwestiach i rozpoznam polskiego mauzera z bemowa albo coponiektóre łuski tokariewa. Bo ktoś zamieścił link i sobie moge sprawdzić jak nie wiem.
Napisano
w kwestii uszkodzenia bazy Bocian ma rację...
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=409207#409603
wątek dostępny tylko z wyszukiwarki - bo nie ma początku, urwane 6 wpisów czyli nie ma go, a jest...i był...
Napisano
No cóż, mamy kreta który znalazł dziurę.

wyparowały wszystkie posty dodane między 2007-01-10 16:11:00 - 2007-01-12 11:38:00

ponad 700 postów
Napisano
Nie popadajmy w skrajności.

Użytkownicy nie mogli wiedzieć że jest jakiś problem techniczny. Sam bym się zirytował nie znajdując racjonalnego uzasadnienia zniknięcia własnych postów.

Mamy backupy, postaram się z nich wyłuskać zniknięte" posty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie