aegirsson Napisano 12 Styczeń 2007 Autor Napisano 12 Styczeń 2007 Witam, mam prośbę w sprawie tegoż bagnetu, czy to włoskie żelastwo ? Bagnety italiańskie tego typu miały raczej jelec prosty, a ten ma hak do głowni.
01dalton Napisano 13 Styczeń 2007 Napisano 13 Styczeń 2007 Masz bagnet włoski wz.1891, jelec mógł być zagięty żeby upodobnić go do austryjackiego bagnetu podoficerskiego - niestety jest jeden zgrzyt - w tym egzemplarzu nie ma dziurki na temblak w głowicy rękojeści więc raczej będe stawiał na uszkodzenie tego bagnetu. pozdr
aegirsson Napisano 12 Styczeń 2007 Autor Napisano 12 Styczeń 2007 Witam, mam prośbę w sprawie tegoż bagnetu, czy to włoskie żelastwo ? Bagnety italiańskie tego typu miały raczej jelec prosty, a ten ma hak do głowni.
huk 100 Napisano 12 Styczeń 2007 Napisano 12 Styczeń 2007 pochwa przypomina mi Mannlicher Carcano wz 1891- a banet dla Brazyli wz. 1908 ????----podaj wymiary -pozdro
Pytanie
aegirsson
Witam, mam prośbę w sprawie tegoż bagnetu, czy to włoskie żelastwo ? Bagnety italiańskie tego typu miały raczej jelec prosty, a ten ma hak do głowni.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.