Skocz do zawartości

Mierzeja Wiślana

Gość fiku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A czy ktoś poszukuje różnych bić, roczników i odmian nakrętek na wódkę? Temat jest bardzo ciekawy;)). Czy poszukiwanie tego typu rzeczy jest zabronione, czy nie? Bo w ostatni weekend wpadłem na to, że mogę mieć nowe hobby:DDDDD
No i do tego zawsze mogę uzupełnić kolekcję nowymi nabytkami po opróżnienieu butelki.:DDDD
  • Odpowiedzi 82
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Jak by sie uprzeć ,to zbieranie zakętek od wódki także leży w interesie społecznym , bo w ten sposob oczyszczamy lasy czy plaże ze śmieci itd. Nie ma co gadac , mamy świetną ustawę".
Pozdrawiam.
Napisano
MIETEK!
Zadżebisty motyw! Od dziś zbieram" kapsle od piwa i wódy! A że na mierzeji?! Chlamy przecież wszędzie! Rodacy! Dziękuję za przepustkę do poszukiwań!
pozdrawiam wszystkich łamaczy ustawy"
Barnaba
Napisano
Ciekawy pomysł z tami kapslami, ja natomiast odwiedziłem kilka stron internetowych traktujących o poszukiwaniu meteorytów i wydrukowałem sobie kilkanaście stron z tabelami, cennikami oraz innymi duperelami. Jednym słowem mam podkładkę w razie kontroli. O ile jestem dobrze zorjętowany, to żadna ustawa nie mówi nic na temat obiektów skamieniałych pochodzenia pozaziemskiego:)

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
Już służę informacjami:

http://republika.pl/fizykaturek/index.html?menu_file=astronomia%2Fm_astronomia.html&former_url=fizykaturek.republika.pl%2Fuklad_sloneczny%2Framki.htm

http://www.minerals.cnet.pl/ (ciekawa strona)

W necie jest tego mnóstwo, wpisz w wyszukiwarkę google Meteoryty".

Pozdr
Marcin

Napisano
Witam -- powstała nowa stronka www.mierzeja1945.prv.pl - dopiero co ruszyła ale z czasem będzie na niej więcej ciekwych materiałów - zapraszam do współpracy (materiały foto itp.)
Pozdrawiam MTC
Napisano
Nie za kopanie ,tylko za wjazd do lasu" przy czym samochód stał przy drodze ,a nie w lesie :)
Jak widać 15 zł w plecy" :)

bjar_1
Napisano
To jeszcze zależy, przy jakiej drodze zostawiłeś to autko. Można wjechać TYLKO w taką drogę prowadzącą przez las,przy której stoją znaki drogowe,lub są drogowskazy ,że tą drogą można dojechać do np.Koziej Wólki.W inną drogę w lesie nie można wjechać ,chociaż byłaby asfaltowa.Za to wykroczenie to zapłaciłeś symbolicznie.Grzebiuszka
Napisano
Witam -- doszly mnie słuchy z dość wiarygodnego źródła że ostatnio zatrzymała kogos miedzy Krynicą a Piaskami (niedziela wieczór) Straż Leśna z Policją -- nizle jaja z tego wyszly bo na 48 godzin ich zatrzymano. Czy ktos zna może więcej szczegółów odnośnie tej sprawy?
Pozdrawiam MTC
Napisano
Witaj MTC,
a nie wiesz czy była to miejscowa ekipa, czy też przyjezdni? Swoją drogą, rozmawiałem parę dni temu z kumplem, który bywał od kilku lat na Mierzeji regularnie i zauważył tam wzmorzony ruch ze strony SG. Informacja jest świerza, bo gościu był tam bodajże dwa tygodnie temu. Z tego co mówił miał nawet w miarę ładną pogodę, ale często się krył przed patrolami SG. Miało to miejsce przy Piaskach i w Sztutowie.

MTC - kiedy będą kolejne filmiki z wykopków z Rosji? Mam nadzieję, że znajdziesz niebawem chwilkę czasu, żeby je zapodać.

POzdr
Marcin
Napisano
Niebawem na Mierzei ruszy inwestycja SG - budowa kabla łączności wzdłuż niej - to może byc związane ze wzmożona aktywnością.
Pozdrawiam
sorki ale wole się nie logować bo nie wiem czy to niest inf poufna....
Hej
Napisano
Zgadza się. Układanie tego kabla to akurat część większego przedsięwzięcia - budują ogólnokrajową sieć teletransmisyjną i w niektórych miejscach muszą mieć własne kable
Napisano
Ten kabel to pewnie z Berlin durch Danzig nach Koenigsberg ;-))). Może coś ciekawego przy okazji wykopią.
Pozdrawiam
Napisano
Witam -- jako kolejna ciekawostke dodam że SG wybudowała londowisko dla śmigłowców tuż przy samej granicy - inwestycja pewnie wymuszona jakimiś nowymi przepisami.
Pozdrawiam
  • 11 months later...
  • 2 years later...
Napisano
Wybieram się w tym roku na urlop do Piasków, a że w temacie nie siedzę mam pytanie do znawców tematu Mierzeji. Jaki jednostki stacjonowały w tym miejscu. Ewentualnie jakie blachy tam znajdowano?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie