mietek Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 A czy ktoś poszukuje różnych bić, roczników i odmian nakrętek na wódkę? Temat jest bardzo ciekawy;)). Czy poszukiwanie tego typu rzeczy jest zabronione, czy nie? Bo w ostatni weekend wpadłem na to, że mogę mieć nowe hobby:DDDDDNo i do tego zawsze mogę uzupełnić kolekcję nowymi nabytkami po opróżnienieu butelki.:DDDD
MTC Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 Jak by sie uprzeć ,to zbieranie zakętek od wódki także leży w interesie społecznym , bo w ten sposob oczyszczamy lasy czy plaże ze śmieci itd. Nie ma co gadac , mamy świetną ustawę". Pozdrawiam.
Gość Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 MIETEK!Zadżebisty motyw! Od dziś zbieram" kapsle od piwa i wódy! A że na mierzeji?! Chlamy przecież wszędzie! Rodacy! Dziękuję za przepustkę do poszukiwań! pozdrawiam wszystkich łamaczy ustawy"Barnaba
Monsun Napisano 25 Luty 2004 Napisano 25 Luty 2004 Ciekawy pomysł z tami kapslami, ja natomiast odwiedziłem kilka stron internetowych traktujących o poszukiwaniu meteorytów i wydrukowałem sobie kilkanaście stron z tabelami, cennikami oraz innymi duperelami. Jednym słowem mam podkładkę w razie kontroli. O ile jestem dobrze zorjętowany, to żadna ustawa nie mówi nic na temat obiektów skamieniałych pochodzenia pozaziemskiego:)PozdrawiamMarcin
Monsun Napisano 25 Luty 2004 Napisano 25 Luty 2004 Już służę informacjami:http://republika.pl/fizykaturek/index.html?menu_file=astronomia%2Fm_astronomia.html&former_url=fizykaturek.republika.pl%2Fuklad_sloneczny%2Framki.htmhttp://www.minerals.cnet.pl/ (ciekawa strona)W necie jest tego mnóstwo, wpisz w wyszukiwarkę google Meteoryty".PozdrMarcin
MTC Napisano 27 Luty 2004 Napisano 27 Luty 2004 Witam -- powstała nowa stronka www.mierzeja1945.prv.pl - dopiero co ruszyła ale z czasem będzie na niej więcej ciekwych materiałów - zapraszam do współpracy (materiały foto itp.)Pozdrawiam MTC
bjar_1 Napisano 29 Luty 2004 Napisano 29 Luty 2004 A oto mandacik ,który otrzymałem od panów z SG :)MTC - możesz wrzucić na swoją stronkę ;)pzdrbjar_1
MTC Napisano 29 Luty 2004 Napisano 29 Luty 2004 Witam -bjar nie ma problemu -zamieszcze w ciekawe".DziekiPozdrawiam
bjar_1 Napisano 29 Luty 2004 Napisano 29 Luty 2004 Okej ,myslałem że go już zgubiłem ,ale na szczęście znalazłem w szpargałach :)pozdrawiambjar_1
kloki Napisano 29 Luty 2004 Napisano 29 Luty 2004 Bjar - to na mierzei za wykopki placi sie 15 zł.? :O
bjar_1 Napisano 29 Luty 2004 Napisano 29 Luty 2004 Nie za kopanie ,tylko za wjazd do lasu" przy czym samochód stał przy drodze ,a nie w lesie :) Jak widać 15 zł w plecy" :)bjar_1
Grzebiuszka Napisano 29 Luty 2004 Napisano 29 Luty 2004 To jeszcze zależy, przy jakiej drodze zostawiłeś to autko. Można wjechać TYLKO w taką drogę prowadzącą przez las,przy której stoją znaki drogowe,lub są drogowskazy ,że tą drogą można dojechać do np.Koziej Wólki.W inną drogę w lesie nie można wjechać ,chociaż byłaby asfaltowa.Za to wykroczenie to zapłaciłeś symbolicznie.Grzebiuszka
MTC Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 Witam -- doszly mnie słuchy z dość wiarygodnego źródła że ostatnio zatrzymała kogos miedzy Krynicą a Piaskami (niedziela wieczór) Straż Leśna z Policją -- nizle jaja z tego wyszly bo na 48 godzin ich zatrzymano. Czy ktos zna może więcej szczegółów odnośnie tej sprawy? Pozdrawiam MTC
Monsun Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Witaj MTC, a nie wiesz czy była to miejscowa ekipa, czy też przyjezdni? Swoją drogą, rozmawiałem parę dni temu z kumplem, który bywał od kilku lat na Mierzeji regularnie i zauważył tam wzmorzony ruch ze strony SG. Informacja jest świerza, bo gościu był tam bodajże dwa tygodnie temu. Z tego co mówił miał nawet w miarę ładną pogodę, ale często się krył przed patrolami SG. Miało to miejsce przy Piaskach i w Sztutowie.MTC - kiedy będą kolejne filmiki z wykopków z Rosji? Mam nadzieję, że znajdziesz niebawem chwilkę czasu, żeby je zapodać.POzdrMarcin
Gość Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Niebawem na Mierzei ruszy inwestycja SG - budowa kabla łączności wzdłuż niej - to może byc związane ze wzmożona aktywnością.Pozdrawiamsorki ale wole się nie logować bo nie wiem czy to niest inf poufna....Hej
Gość Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Zgadza się. Układanie tego kabla to akurat część większego przedsięwzięcia - budują ogólnokrajową sieć teletransmisyjną i w niektórych miejscach muszą mieć własne kable
Gość Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Ten kabel to pewnie z Berlin durch Danzig nach Koenigsberg ;-))). Może coś ciekawego przy okazji wykopią.Pozdrawiam
MTC Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Witam -- jako kolejna ciekawostke dodam że SG wybudowała londowisko dla śmigłowców tuż przy samej granicy - inwestycja pewnie wymuszona jakimiś nowymi przepisami.Pozdrawiam
KudłatyHD Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 Kopał już ktoś w tym roku,? . My jeddziemy 17 marca mamy nadzieje wykopac cos fajnego:))
Maniek7_2006 Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 mac odezwałem sie na maila, tez poprosze o scanPozdrO
pzkf Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Wybieram się w tym roku na urlop do Piasków, a że w temacie nie siedzę mam pytanie do znawców tematu Mierzeji. Jaki jednostki stacjonowały w tym miejscu. Ewentualnie jakie blachy tam znajdowano?
Maniek7_2006 Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Czy ktoś by mógł przesłac mi tego scana?Moj e-mail: maniekpuchala@wp.plProsze o pomoc.Z gory dziekiPozdrO
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.