Skocz do zawartości

Zima 2007

lain

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj taki złomek (oczywiście nie wziałem bo to broń).Pozatym duży tłok w lesie:) i same straty(zgubiony aparat cyfrowy,pieniądze itp..)Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 232
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
do czarny12
tabliczka jest ze wsi Gryzy (obecnie gmina Świętajno, pow. Olecko-Gołdapski), wieś przed wojną liczyła 350 mieszkańców
pzdr
PucioR
Napisano

Hej pol.Na identyfikacji napisali:103 batalion odkażania. Entgiftungs - odtruwanie".A dzisiaj zaczniemy od takiego guziczka...

Napisano

No i szturm ogólny na koniec,trochę zgięty i pierdółki.W lesie nie dało się już zrobić fotki telefonem bo za ciemno było:) Pozdrawiam.

Napisano

Choć śniegu kupa i spory mróz, to transzeje jeszcze miękkie. Sporo się dziś nakopałem bo blacha leżała prawie na metrze. Teraz nie żałuję bo warto było.

Napisano
To była transzeja na zboczu wzgórza (Donas). Uparłem się na nią bo w ubiegłym roku na przedpiersiu trafiłem żelazny krzyż, a w pobliżu parę guzików. Na odcinku ok. 6 metrów okopu oprócz blachy była jedynie pasta do butów. (skorzystałem na miejscu bo nie była nawet wyschnięta;))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie