Skocz do zawartości

Butelki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lowenbrauerei Bischofstein
Bisztynek

Przy okazji zbieram butle z rejonów Prus Wsch. gdyby ktoś miał coś na wymianę lub sprzedaż to proszę o kontakt mailowy

• Odpowiedzi 375
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

do Kendeza TOMISłAW1 NA JEDNEJ Z FOTEK ZA SZYBKą MASZ COś TAKIEGO, NIE DOMYśLASZ SIę MOżE COż TO ZA USTROJSTWO, DO CZEGO SłUżYłO?"

Witam. Wydaje mi sie iz jest to najzwyklejszy w swiecie mozdzierz :) Sluzyl do ucierania roznych ziol i tym podobnych rzeczy.

Pozdrawiam T.

Napisano
Odświeżam trochę temat, bo widziałem na zdjęciach buteleczki, które podniosły mi lekko ciśnienie. Jestem początkującym birofilem i zbieram butelki i porcelanki od piwa szczecińskiego. Mam w związku z tym prośbę-jeśli kogoś interesuje tylko militarka, a czasem znajduje jakieś flaszki a nie zabiera ich albo ma jakieś ale tylko kurz zbierają to może mógłbym je jakoś otrzymać (lub odkupić po niewygórowanej cenie)? Proszę o kontakt na maila.
Pozdrawiam
Maciek
  • 2 months later...
Napisano

Co prawda buteleczki niespecjalnie zbieram, no ale jak już jakaś mi w łapki wleci, to już się z nią nie rozstaje...
Tutaj na przykład słynny Stobbe...

Napisano

...oraz kieliszeczek do kompletu... Co najciekawsze kiedy pokazałem to znalezisko wujostwu, ci powiedzeili, że jak mieli kilkanaście lat, to na PO właśnie takie kieliszeczki rozstrzeliwali z KBKSu...
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie