jabol Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Napisano 7 Styczeń 2007 Witam serdecznie Prosze podpowiedzić mi co to za plomby są i od czego.Orzeł w koronie z drugiej strony litera B jak widać, a na tej dolnej litery B - A L i druga strona orzełek w koronie.Pozdrawiam Jabol
dareQ Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 .. z jednej strony orzełek w koronie a na rewersie nazwa miejscowości i głębiej nr plombownicy..szkoda że Twoje takie starte.. gdzie je znalazłeś?
nosek71 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 1 - plomba z okresu cara Mikołaja: Płock Tow. Defrau 1849
nosek71 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 2 - plomba z tego samego okresu lecz z Warszawy
nosek71 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 3 - plomba: Kreis Plock - Salzmonopol podejrzewam że z okresu II WŚ (chyba że się mylę?)
jabol Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 Witam dareQZnalezione na polu, łące nic szczegulnego totalne zadupie w sumie. Mały orzeł na plombie mojej, na twojej jest duzo wiekszy. Moze przedwojenne ten orzełek specyficzny.Pozdrawiam
jabol Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Napisano 7 Styczeń 2007 Witam serdecznie Prosze podpowiedzić mi co to za plomby są i od czego.Orzeł w koronie z drugiej strony litera B jak widać, a na tej dolnej litery B - A L i druga strona orzełek w koronie.Pozdrawiam Jabol
dareQ Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Przedwojenne napewno, tylko nie rozszyfrowałem jeszcze skrótu AGPT. Muszę wybrać się do lokalnego muzeum albo.. na Pocztę :) może tam mi powiedzą co dokładnie to znaczy.Mój typ- Agencja Główna Poczty Towarowej"...?
Pytanie
jabol
Witam serdecznie
Prosze podpowiedzić mi co to za plomby są i od czego.
Orzeł w koronie z drugiej strony litera B jak widać, a na tej dolnej litery B - A L i druga strona orzełek w koronie.
Pozdrawiam Jabol
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.