Skocz do zawartości

KOSZALIN vol. IX

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Powinienem dodać ,że poprzednia fotka jest z soboty ,a ta z podejżanej niedzieli ;)

Jutro planuję gdzieś ruszyć po południu ,jak by był ktoś zainteresowany....

PS Co do blaszek na wymianę to już chyba wiem co Jarosław zrobił z wygrzebanymi czystymi blaszkami haha

Pzdr

• Odpowiedzi 224
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Chwała,
to się Jarosławie rozchulałeś hi hi... a co L. wytargał z sobotniej górki?

Co do wypadu w tygodniu po południu - u mnie nie realne. Nastawiam się na sobotę, na kilka godzin... ale jak zawsze nic nie wiadomo u mnie hi hi...

Jakieś świąteczne plany... czy tylko przy stole, z rodzinką?

Czekam na sygnały - M.
Napisano
Witam
Bestia z Fuksa wychodzi hihi

Guziczek zapewne o jenieckim pochodzeniu znaleziony na polu. Pewnie soldat zasuwal z widlami..:)
Pzdr der K.
Napisano
Chwała,

na którym stoisku rozdają takie fanty hi hi... zostaw coś dla innych, nie bądź wiśnia ha ha, aleś się rozbestwił. Jakie plany na święta?
M.
Napisano
Wesołych Świąt.
Zdrowia, szczęścia humoru dobrego,
a, przy tym wszystkim stołu bogatego.
Mokrego dyngusa, smacznego jajka.
I niech, te święta będą jak bajka.

Życzy ... J ...
Napisano
Jarosłwie gratulacje. Myślę, że sam jeszcze nie wiesz co znalazłeś. Ta gwiazdka" jak ją nazwałeś to najwyższe pruskie odznaczenie Swarzer Adler - Czarny Orzeł, ustanowione w 1701 roku a od 1918 nazwane orderem Hohenzollernów. Łacińska sentencja oznacza każdemu co mu się należy" - więc widać Tobie należał się order:)
Pozdrawiam świątecznie L.
Napisano
Witam
Coś popularne te ordery na naszym terenie;)
To już drugi który wyszedł...

Mimo pewnego podobieństwa stawiam jednak na gwiazdkę" z policyjnej piki :)
Jak by ktoś nie wierzył...http://cgi.ebay.de/Polizei-Helm-Leder-SUUM-CUIQUE-ehr-Selten-Original_W0QQitemZ110091458420QQihZ001QQcategoryZ34649QQcmdZViewItem

Wesołych świąt ,smacznego jajka i mokrego dyngusa życzy
der K.
Napisano

Chwała,

w ten świąteczny ranek. Zdaje się, że punkt dla der K. (poza tym, że dwa punkty dla J. za znalezienie hi hi).

Świątecznych wspaniałości, wszystkiego z umiarem i ...wiadomo czego - M.

Napisano
Witam !!!
Na początku wesołych Świąt dla Wszystkich.

Chciałbym się pochwalić jedną z buteleczek ze swojej kolekcji, hehehe

http://img261.imageshack.us/my.php?image=buteleczkaspiderskioy4.jpg
Napisano

Witam :)

Sobotni spacerek z DerK ( prawie długi jak dniówka w robocie) też dorzucił do kolekcji parę fantów 2 haki , 14 guziczków , 6 monetek i mnóstwo kolorku , było przednio pogoda dopisała . Fotka haka z wyprawy.

P.S

Panowie ta gwiazda to jakiś medal ponieważ jest mniejszy i bez zaczepów , jest inna niż ta na „ policyjnej piki ” (ta pierwsza jest dokładnie taka sama ) a ta już nie !!! .

Pozdrawiam ... J ...

Napisano

Witam :)

Co taka cisza potruły was wasze panie ?.

Na fotce jedna z ładniejszych monetek jaka wyszła w sobotę dość popularna sztuka , ale cieszy.

pozdrawiam ... J ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie