panzerhrabia Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 witam były oznaczenia kropka w kółku sam posiadam ze 3 sztuki..pozdrawiam
pawel012 Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Granat Wz. 33. K" oznacza, że wykonany został w Odlewni Końskie, a kropki to nr odlewni. W tym przypadku odlewnia nr 2.W - Odlewnia Wileńska, M- Odlewnia Warszawska itd.A to dziwne spiłowanie wygląda jak by ktoś nadgorliwy przesadził podczas usuwania płaszczyzny podziału, która pozostaje po wykonaniu odlewu.
rondi Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 ...albo aby dobrze stał i prezentował się jako eksponat :-)(czy dobrze pamiętam, że było też oznaczenie kropka w kółku"? Co oznaczało?)
SirPolo Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 wielkie dzięki, a co do oznaczeń na granatach, to nie mam pojęcia;)
pawel012 Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Niestety nie spotkałem się z takim oznaczeniem jak - kropką w kółku.A teoria z eksponatem jest niezła :D
M40 Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 A co to za oznaczenie: kwadrat z przekątną? Trafiłem spory odłamek (mniej więcej połowa grantu) f1 i ma takie oznaczenie. Pozdrawiam
SirPolo Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 jest z tyłu dziwnie spiłowany, na wylot. po co?
SirPolo Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 i dwie kropki (dziurki- zagłębienia) co to znaczy?pozdrawiam
SirPolo Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 ale z tą podstawą, to całkiem prawdopodobne, bo stoi całkiem nieźle;) (chyba go nikt nie rozbrajał, z tamtej strony...)
maxim026 Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 M40 trafiła mi sie kiedyś łódka od polskiego mausers z oznaczeniem KWADRAT Z PRZEKĄTNĄ, nic innego na tej łódce nie było tylko tre oznaczenie .. sam jestem ciekaw co to oznacza,
panzerhrabia Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 literki i inne znaczi oznaczaja z jakiej fabryki pochodził granat ja posiadam z literkami M,W,K, MS i jeszcz o ile sie nie myle B pozdrawiam
Pytanie
SirPolo
czy to dokładnie f1?
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.