SirPolo Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 witam ponownie.wykopałem to w okolicach Popowa (n. Bugiem, od Wyszkowa jakieś 20 km.) w transzei, jest tam tego sporo...już kiedyś wklejałem zdjęcia takich części, lecz nikt nie był w stanie mi powiedzieć co to może być. może tym razem?pozdrawiam
SirPolo Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 sam nie wiem... to chyba za małe na jakiekolwiek wręgi. to raczej coś podręcznego (bo i skąd taki pasek, jak nie do noszenia?) dziwne są te dziurki" na wewnętrznej tego części, nie zajduję dla nich zastosowania, a całość jest pusta w środku, jednak nic w niej raczej nie mogło być, bo śruby, którymi całość jest złączona blokuje swobodne wejście do środka...pozdrawaim i czekam na kolejne skojarzenia
Paweł80 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 witam!takie same znajdywałem na pozycjach ruskich pod Głogowem koło Rzeszowa!identyczne i ta typowa farba!resztki pasków skórzanych też były. Uznaliśmy z kumplami że to jakieś elementy pojazdu bo w koło pełno różnych części się walało!Niestety dokładnego przeznaczenia nie znam!Pozdrawiam.
SirPolo Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 no właśnie... ruskie pozycje i to leży wszędzie z mnustwem innych metalowych, IIwojennych śmieci... ciekawe, może w końcu znajdzie się ktoś, kto powie całkowicie przekonany co to jest.pozdrawiam
SirPolo Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 więc jeszcze raz. piszcie cokolwiek, przypuszczenia,spostrzeżenia, skojarzenia. każda uwaga jest ważna, może coś z tego wyjdzie.pozdrawiam
SirPolo Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 tego nie puszczę w niepamięć. albo ktoś powie co to na 100% jest, albo będziecie widzieć ten post na pierwszej stronie do końca Waszych dni;Ppozdrawiam
SirPolo Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 witam ponownie.wykopałem to w okolicach Popowa (n. Bugiem, od Wyszkowa jakieś 20 km.) w transzei, jest tam tego sporo...już kiedyś wklejałem zdjęcia takich części, lecz nikt nie był w stanie mi powiedzieć co to może być. może tym razem?pozdrawiam
SirPolo Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 fragment tego samego, jednak w lepszym stanie. to był jakiś uchwyt na pasek.z góry dzięki za pomocpozdrawiam
Question
SirPolo
witam ponownie.
wykopałem to w okolicach Popowa (n. Bugiem, od Wyszkowa jakieś
20 km.) w transzei, jest tam tego sporo...
już kiedyś wklejałem zdjęcia takich części, lecz nikt nie był w stanie mi powiedzieć co to może być. może tym razem?
pozdrawiam
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.