Skocz do zawartości
  • 0

co to jest?

SirPolo

Pytanie

Napisano

witam ponownie.
wykopałem to w okolicach Popowa (n. Bugiem, od Wyszkowa jakieś
20 km.) w transzei, jest tam tego sporo...
już kiedyś wklejałem zdjęcia takich części, lecz nikt nie był w stanie mi powiedzieć co to może być. może tym razem?
pozdrawiam

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
sam nie wiem... to chyba za małe na jakiekolwiek wręgi. to raczej coś podręcznego (bo i skąd taki pasek, jak nie do noszenia?) dziwne są te dziurki" na wewnętrznej tego części, nie zajduję dla nich zastosowania, a całość jest pusta w środku, jednak nic w niej raczej nie mogło być, bo śruby, którymi całość jest złączona blokuje swobodne wejście do środka...
pozdrawaim i czekam na kolejne skojarzenia
Napisano
witam!takie same znajdywałem na pozycjach ruskich pod Głogowem koło Rzeszowa!identyczne i ta typowa farba!resztki pasków skórzanych też były. Uznaliśmy z kumplami że to jakieś elementy pojazdu bo w koło pełno różnych części się walało!Niestety dokładnego przeznaczenia nie znam!Pozdrawiam.
Napisano
no właśnie... ruskie pozycje i to leży wszędzie z mnustwem innych metalowych, IIwojennych śmieci... ciekawe, może w końcu znajdzie się ktoś, kto powie całkowicie przekonany co to jest.
pozdrawiam
Napisano
więc jeszcze raz. piszcie cokolwiek, przypuszczenia,spostrzeżenia, skojarzenia. każda uwaga jest ważna, może coś z tego wyjdzie.
pozdrawiam
Napisano
tego nie puszczę w niepamięć. albo ktoś powie co to na 100% jest, albo będziecie widzieć ten post na pierwszej stronie do końca Waszych dni;P
pozdrawiam
Napisano

witam ponownie.
wykopałem to w okolicach Popowa (n. Bugiem, od Wyszkowa jakieś
20 km.) w transzei, jest tam tego sporo...
już kiedyś wklejałem zdjęcia takich części, lecz nikt nie był w stanie mi powiedzieć co to może być. może tym razem?
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie