WojtaSS Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Napisano 31 Grudzień 2006 Czy mozeciemi powiedziec, jaki tytul nosi pierwsza ksiazka z serri Svena Hassela...??M.
Hindus Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 Legion potępieńców" - podobno ma być to książka w 95% autobiograficzna. Życzę miłej lektury - ja już przeszedłem wszystkie jego książki, które ukazały się w Polsce, ale żeby nie psuć Ci wrażeń, nie będę swojej opinii teraz wyrażał o nich.PozdrawiamHindus
Hindus Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 Legion potępieńców" - podobno ma być to książka w 95% autobiograficzna. Życzę miłej lektury - ja już przeszedłem wszystkie jego książki, które ukazały się w Polsce, ale żeby nie psuć Ci wrażeń, nie będę swojej opinii teraz wyrażał o nich.PozdrawiamHindus
WojtaSS Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 No slyszalem wiele ju zopini, poczatkowo chcialem kupic cala seria ale mysle ze zacxzne od jednej i samocenia, tak bedzie najlepiej..Dziekuje i Pozdrawiam
raf_u Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Możesz śmiało kupowac wszystkie książki Svena. Jako źródło historyczne jednak brać ich nie możesz. Ale czyta się świetnie. Gwarantuję, że będziesz je połykał w dwa dni. I wczuwał się w ich klimat.
raf_u Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Podobno na podstawie książki Koła terroru" został nakręcony film. Ktoś orientuje sie gdzie go mozna znaleźć??
AdamT Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 Film ma tytul wheels of terror" i podtytul he misfits brigade". Polski dystrybutor nadal dosyc dziwny tytul Kompania karna" i teraz mamy dwie kompanie karne" na rynku i mozna sie pomylic.FIlm polecam wylacznie wielbicielom Hassela. Inni nie beda wiedzieli czy maja sie smiac czy plakac. TO klasyczny B movie.
Thorsten Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 Przeczytałem kilka książek Hassela i muszę powiedzieć że facet ma coś z głową... poziom okrucieństw aż do przesady, ciągle pisze o wypruwanych flakach itp. Ogólnie książki słabe bez wartości historiograficznej, merytorycznie też kiepskie, a jeszcze do tego panuje w nich chaos narracyjny. Legion potępieńców" (najbardziej biograficzna) jeszcze można przeczytać, ale na pozostałe szkoda czasu. Generalnie lipa.pozdr.
draven85 Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 Thorsten zgadzam sie w 100%, chociaż przeczytałem tylko Koła terroru" w sumie nie całe;) bo nie dałem rady straszna nuda
XANTOS Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 Ciekawe ile jeszcze wątków o książkach Hassela będzie... A można by to wszystko w jednym, np. w jakimś już istniejącym, poryszyć... A i o ile pytań było mniej, bo przecież juz chyba wszystko o nich zostało powiedziane... ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.