Skocz do zawartości
  • 0

guzik

karpik

Pytanie

Napisano
Co znaczy gilt" na guziku na rewesie przy obwodzie(miedziany, znaleziony przy nieistniejącej knajpie).Awers płaski ale nie idealnie(chropowaty, myśle że specjalnie, żeby się farba trzymała).

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie Indar, nie ma żadnego napisu (na dole obwodu jest kwiatowy wzór), dlatego nie wiem od czego to guzik bo na innych podobnych SĄ inne napisy.
Napisano
sorry! sprawdzałem w języku niemieckim, a okazuje się że gilt to pozłacany po angielsku(ze złocenia chyba nic nie zostało). Co robi angielski guzik przy XIX wiecznej (niemieckiej) knajpie?
Napisano
Szczerze powiedziawszy to jakiś czas temu znalazłem guzik na którym od wewnętrznej strony jest napis GILT (CILT), po przeciwnej zaś stronie ucha mocującego BIRMINGHAM. Guzik jest płaski, ma niecałe 3 cm. średnicy. Ahm, napisy są pdobnie jak u Ciebie na obwodzie.
Nie mam żadnego pomysłu gdzie, komu, ów guzik można podpiąć.
kłaniam
Indar
Napisano
dzięki! Mój ma 2cm śr.(guzik oczywiście). Mogąbyć to jakieś małe firmy produkujące ciuchy(pewnie cywilne), nadzieja tylko w Jakiś Znawcach tematu!? WŚ (nie II) tylko Wesołych. pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie