karpik Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Napisano 25 Grudzień 2006 Co znaczy gilt" na guziku na rewesie przy obwodzie(miedziany, znaleziony przy nieistniejącej knajpie).Awers płaski ale nie idealnie(chropowaty, myśle że specjalnie, żeby się farba trzymała).
Indar Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 A czy poza tym napisem nie ma jeszcze Birmingham"? Po przeciwnej stronie ucha" mocującego.I.
karpik Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Napisano 25 Grudzień 2006 Nie Indar, nie ma żadnego napisu (na dole obwodu jest kwiatowy wzór), dlatego nie wiem od czego to guzik bo na innych podobnych SĄ inne napisy.
karpik Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Napisano 25 Grudzień 2006 sorry! sprawdzałem w języku niemieckim, a okazuje się że gilt to pozłacany po angielsku(ze złocenia chyba nic nie zostało). Co robi angielski guzik przy XIX wiecznej (niemieckiej) knajpie?
Indar Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 Szczerze powiedziawszy to jakiś czas temu znalazłem guzik na którym od wewnętrznej strony jest napis GILT (CILT), po przeciwnej zaś stronie ucha mocującego BIRMINGHAM. Guzik jest płaski, ma niecałe 3 cm. średnicy. Ahm, napisy są pdobnie jak u Ciebie na obwodzie.Nie mam żadnego pomysłu gdzie, komu, ów guzik można podpiąć.kłaniamIndar
karpik Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Napisano 25 Grudzień 2006 dzięki! Mój ma 2cm śr.(guzik oczywiście). Mogąbyć to jakieś małe firmy produkujące ciuchy(pewnie cywilne), nadzieja tylko w Jakiś Znawcach tematu!? WŚ (nie II) tylko Wesołych. pzdr.
Pytanie
karpik
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.