Skocz do zawartości

FAMO znaleziony na Słowacji

Marek Jaszczołt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam małe pytanie: Po ch.. mają tego famo w MWP restaurować, skoro ma on stać dalej i niszczeć? Lepiej niech za tą kasę wypłacą sobie premie za szczególne osiągnięcia w ratowaniu zabytków. Nie lubiłem tego muzeum zbytnio, ale ostatnio ich chyba jeszcze bardziej poje...ło.
Byłem kiedyś na wystawie sprzętu art. niemieckiego- tego na dziedzińcu. Ujrzałem fajną armatkę- PUV czesko/niemiecką z powstania. Dodam, że w oryginalnym malowaniu. Oczywiście leżała pod chmurką- myślałem, że to chwilowe. Dwa tygodnie pojechałem... I co? Ano armata dalej rdzewieje! Chyba takie traktowanie zabytku podpada pod prokuratora. Ten sam los spotkałby i Famo i inne ciekawe fanty. To po co je rekonstruować. Przecież i tak się zniszczą przez tych debili.
Tak więc pozdrawiam tych wszystkich, którzy ratują tego typu fanty przed zniszczeniem, ale i przed durniami z MWP.
Wkur....łem się.

• Odpowiedzi 63
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam
Panowie, gdyby chcieć to zgłosić do Prokuratury to do końca tysiąclecia mieli by co robić.Prawda jest taka że MWP jest muzeum PAŃSTWOWYM.Zrozumcie to.Nikt nikomu nic nie zrobi.A zachowanie w stylu pies ogrodnika co sam nie zje i drugiemu nie da" to norma. Eeeee, juz mi sie pisać nie chce...... Do dupy to wszystko bo za mało szumu sie robi i dlatego tak jest. Rozrube w mediach zrobić to może coś da a tak to.....
Poldi

• 1 month later...
Do R.Lewy"Lewszyk Jesli mozesz i mazcheci prosze cie o umieszcaenie zdjec z przedzialu silnikowego oraz samego silnka lug zamontowanego w Famo wraz z osprzetem a moze maszjakies ninne ciekawe.Nie prosze o plany bo wiem , ze twoj kolega sporo sie napracowal i napewno troche go to kosztowalo .Pozdrawiam famo.A za pomoc serdeczne dzieki.

Wielka szkoda fajnie by bylo zobaczyc taki pojazb jak w Angli.A moze masz zdjecia praedzalu silnika z kilku stron lub zegarow i przedialu kierowcy.Jesli bedziesz mial zdjecia kompletnie (na ile to mozliwe )odrestalrowanego Famo to pociesz nasze oczka poniewaz zanim nasz wyrenonyuja to zje go rdza(CHOLERA MNIEBIERZE!!!!!)Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Do R.Lewy"Lewszyk jesli masz jeszcze pare fajnych zdjec tego Famo i checi to czy mozesz je zamiescic ku uciesze oczu(moze masz zdjecie tablicy (deski)rozdzielczej)lub schowkow narzedziowych.Czekam zniecierpliwoscia na efekty prac twojego znajomego milo jest widziec taki zapal a jednoczesnie u nas taki niewypal.Mam nadzieje ,ze nasz famo (jesli go rdza nie zje lub nie zginie w niewyjasnionych okolicznosciach) doczeka dnia takiego jak lufcik.Pozdrawiam.

do Lewa Lewszczyka. Jakie pojazdy zdobią jeszcze jego kolekcję? Czy jakby była możliwość.. mógłbyś każdemu zrobić jakąś fotkę i wrzucić tu na jakąś galerię czy coś.. To nie może się tak zmarnować :) Z pewnością nas to wielce pocieszy i podniesie nasze morale :P

Panowie!
Przeciez to dwa rozne pojazdy...
BTW - CZy przez przypadek ten Stoewer nie pochodzi z okolic Bialej Podlaskiej?Jesli tak, to jest to ten sam egzemplarz, ktorego mi chlop nie sprzedal w bodajze siedemdziesiatym osmym...Byl w miare kompletny.Syn chlopa na zabawy nim jedzil pare lat wczesniej.
Pozdrowienia
Grendel

Panie Robercie - piękna robota, którą Pan wykonuje jestem pełen podziwu dla Pańskiego talentu i charyzmy. Jest Pan jedną z nielicznych osób w Polsce, które ściągają sprzeęt do Polski i go remonzują w profesjonalny sposób. Muzea krajowe mogą tylko brać przykład. Tak trzymać!

Pozdrawiam
Marcin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie