wilzken Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Napisano 21 Grudzień 2006 Witam. Czy ta obręcz mogła stanowić część koła jakiegoś pojazdu pancernego? Szerokość ok. 45cm, grubość ok.3,5cm.
amsel44 Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 Czesc wilzken , to kolo mysle jest od jakiejs maszynki np. parowej lub silnika stacjonarnego z lat +/-40 tych.pozdro.amsel44
wilzken Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Napisano 21 Grudzień 2006 Amsel, jeżeli masz na myśli koło pasowe, to raczej nie jest ono nim. Jest po jednej stronie lekko zaokrąglone (co widać na zdjęciu), a do tego ma jeszcze równo rozmieszczone trzy płaskie miejsca z nawierconymi i nagwintowanym otworami.
mauser29 Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 a ja prawie na 100% jestem pewnien ze to przeciwaga od bębna pralki automatycznej(polska produkcja z lat 80-tych, 90-tych)mocowana dokładnie na 3 śruby, podobne kształty-postaram się zmierzyć i sprawdzić czy to na pewno to
woytas Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 mauser ma chyba racje- jakis czas temu taki badziew rozmontowywalem- ciezkie jak sto diablow i z czolgiem nie ma nic wspolnego...
amsel44 Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 Wilzken , to o takie kolo zamachowe mi chodzi(nie pasowe), jest podobne bo twoje ma dokrecane szprychy,ale widzialem dokladnie takie jak z twojego zdjecia(oczywiscie ksztalt i wielkosc zaleza od silnika i upodoban firmy)pozdro.amsel44ps. podaj srednice !.
Pytanie
wilzken
Witam. Czy ta obręcz mogła stanowić część koła jakiegoś pojazdu pancernego?
Szerokość ok. 45cm, grubość ok.3,5cm.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.