Skocz do zawartości
  • 0

jakaś bomba, pocisk?

karpik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!moim skromnym zdaniem wygląda to na część zbiornika na paliwo,materiał powinien być nie iskrzący a wpobliżu powinny być jeszcz inne rury .
Napisano
tak- police koło szcecina. Czy to coś godnego uwagi(można jeszcze znaleźć tam coś ciekawego)?Wiesz może dlaczego obydwa stały pionowo w ziemi(jak na np.zgubione lub pozostawione rury to dziwna pozycja)
Napisano

rura w środku pusta, dolna i górna część w kształcie sześciokątu, na dolnej widać jeszcze ślady farby (czerwona z czarnym pasem). Dalej nie wiem co to, napewno nic, ale z ciekawości proszę o identyfikacje. Dzięki

Napisano
W pobliżu tych rur był(może jest)zbiornik na paliwo,ja bym kopał głębiej.
Można by było się zainteresować co tam się działo za iemca"
Nadmienie że kiedyś dorabiałem u wuja który serwisował stacje benzynowe,widziałem wiele zbiorników ,ale tylko cywilne,
wojskowe mogą być głębiej osadzone.
Napisano
Dla pewnośći to zawal ten dół bo pomyśl logicznie jeżeli to pocisk to co zamierzasz z nim zrobić - postawić na półce w pokoju-nie ciekawa perspektywa,a jeżeli rura od jakiegoś zbiornika to na co ci to.Przed tobą pewnie jeszcze wiele ciekawszych odkryć,daj sobie szansę.pozdrawiam
Napisano
to co piszesz jest logiczne i ma nawet sens:) ale nie pomogłeś mi.Nie mam doświadczenia z niewybuchami więc pytam.Oczywiście zakopałem to i czekam na opinie ponieważ mam wątpliwości. Wolałbym aby to niebyło nic niebezbiecznego a pytam bo znalazłem to w miejscu gdzie miały miejsce działania wojenne. Wolałbym żeby to była rura!!Dzięki.
ps. jak to pocisk to mam znajomego leśniczego
Napisano
Jak byś mógł (następnym razem ) robić lepsze foto, najlepiej z czymś (do czego można sie odnieść paczka fajek, zapałek, linijka). Mam podejrzenia, że nie jest to nic fajnego wiec sprawdz średnice tego czegoś...
Pozdrawiam
______
Pig123
Napisano
napisałem śr. ok. 8cm(80 mm), wykopałem tyle na ile miałem odwagę i pytam. TEN karpik na wigilie nie pójdzie. Czy ten nebelek to przeciwpiechotny bo tam sporo średnich dziur.
Napisano
las 300m od drogi, pierwsza część u podnuża pagórka, druga na górce. W pobliżu leje po bombach i trochę okopów. Może być tego więcej i czego mogą być zawory?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie