polsmol Napisano 12 Październik 2003 Autor Share Napisano 12 Październik 2003 Nie wiem zabardzo co to jest. Tak pamiątka, ale z kąd i dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 12 Październik 2003 Autor Share Napisano 12 Październik 2003 W środku jest rozkładana mapka (przerwana na dwa kawałki) jakieś rzeki w Niemczech (Koln). Kawałek widać. Reszta jest zbyt długa dla skanera. Z jakiego to może być okresu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Październik 2003 Share Napisano 13 Październik 2003 Wydaje mi się, że to taka pamiątka lub przewodnik sprzed I-ej wojny światowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 13 Październik 2003 Share Napisano 13 Październik 2003 NIe znam się, ale wydaje mi się ,że kartki pocztowe sprzed I ww nie były takie kolorowe, nie tak wykonane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 13 Październik 2003 Autor Share Napisano 13 Październik 2003 Z przed pierwszej wojny? Byłoby fajnie mieć takie coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 13 Październik 2003 Share Napisano 13 Październik 2003 Jest to zbiór kart (prawdopodobnie formatu pocztówkowego), na których naniesiony jest bieg rzeki Renu w formie mapki - Rheinlauf" - dosłowne tłumaczenie. Służyło celom turystycznym. Coś ala przewodnik.PozdrawiamMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
polsmol
Tak pamiątka, ale z kąd i dlaczego?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.