polsmol Napisano 12 Październik 2003 Autor Napisano 12 Październik 2003 Nie wiem zabardzo co to jest. Tak pamiątka, ale z kąd i dlaczego?
polsmol Napisano 12 Październik 2003 Autor Napisano 12 Październik 2003 W środku jest rozkładana mapka (przerwana na dwa kawałki) jakieś rzeki w Niemczech (Koln). Kawałek widać. Reszta jest zbyt długa dla skanera. Z jakiego to może być okresu???
Gość Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Wydaje mi się, że to taka pamiątka lub przewodnik sprzed I-ej wojny światowej.
muslim Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 NIe znam się, ale wydaje mi się ,że kartki pocztowe sprzed I ww nie były takie kolorowe, nie tak wykonane.
polsmol Napisano 13 Październik 2003 Autor Napisano 13 Październik 2003 Z przed pierwszej wojny? Byłoby fajnie mieć takie coś.
Monsun Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Jest to zbiór kart (prawdopodobnie formatu pocztówkowego), na których naniesiony jest bieg rzeki Renu w formie mapki - Rheinlauf" - dosłowne tłumaczenie. Służyło celom turystycznym. Coś ala przewodnik.PozdrawiamMarcin
Pytanie
polsmol
Tak pamiątka, ale z kąd i dlaczego?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.