Bartek102 Napisano 12 Październik 2003 Autor Share Napisano 12 Październik 2003 WitamTrafil mi się ciekawy guzik. Na pewno carski z literami pisanymi cyrylicą 3LP. Na dole skrzyżowane armaty.Co to za pulk ?PozdrawiamBartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nanook1978 Napisano 13 Październik 2003 Share Napisano 13 Październik 2003 Wzór oczywiście XIXw. z pierwszej jego połowy, natomiast nie spotkałem się z carskimi guzikami z tego okresu by miały napisy z przodu. Może troszke późniejszy poczatek XX w. Nie mam pojecia. Chetnie poczekam na nastepne posty, temat dość ciekawy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luc Napisano 13 Październik 2003 Share Napisano 13 Październik 2003 Czy sa jakies bicia od spodu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek102 Napisano 13 Październik 2003 Autor Share Napisano 13 Październik 2003 Guzik nie posiada żadnych sygnatur.Uszko w ksztalcie czworokatnej blaszki w typie raczejXIX wiecznym.Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek102 Napisano 12 Październik 2003 Autor Share Napisano 12 Październik 2003 WitamTrafil mi się ciekawy guzik. Na pewno carski z literami pisanymi cyrylicą 3LP. Na dole skrzyżowane armaty.Co to za pulk ?PozdrawiamBartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 12 Październik 2003 Share Napisano 12 Październik 2003 O ile dobrze pamiętam to był już taki guzik na forum. Wydaje mi się, że był on związany z altylerią, czy z czymś takim...bartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Bartek102
Witam
Trafil mi się ciekawy guzik. Na pewno carski z literami
pisanymi cyrylicą 3LP. Na dole skrzyżowane armaty.
Co to za pulk ?
Pozdrawiam
Bartek
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.