Skocz do zawartości

Pomoc z plecakiem

dunaj65

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Mam takie nietypowe pytanie lecz dla mnie bardzo ważne co powinno być na plecaku „Sierściuch” i w plecaku WH/SS. Proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny,

Pozdrawiam dunaj65

Napisano
rózne rzeczy były troczone, najbardziej popularne to koc i menażka, mniej popularne to zelta, a prawdziwą rzadkością było troczenie patelni o średnicy ok 20cm
Napisano
Stelarz plecaka szturmowego (A-rama). Na ostaniej wklejonej przez ciebie fotce miedzu szelkami jest parciany element w ksztalcie trojkata-to wlasnie jest A-rama".
D-ringi na gorze tornistra sa do zaczepienia hakow stelarza a trok na dole do spiecia dolu.
Na stelarzu nosilo sie zazwyczaj menazke, plachte namiotowa, oraz czasem torbe plecaka szturmowego. Niekiedy troczono tez do tego stelarza koc.
Napisano
Mialem 2 siersciuchy" szturmowe, z d-ringami zamiast pasow nosnych. Jeden z wstawkami z czarnej skory (1942) i z brazowymi (1943). Zaden z nich, nie mial takiej kieszeni. Widzialem natomiast plecak z taka kieszonka, w izbie pamieci w mojej szkole. Do czego w takim razie Twoim zdaniem, jest ten trok na klapie? Ja sie nie upieram przy mojej teorii.
Pozdrawiam
Napisano
trok jest do mocowania dolnej czesci Aramy zeby podczas biegania czy szybszego chodzenia ramka nie latala na plecaku i nie sluzyl on do mocowania menazki

poza tym jak sobie wyobrazasz mocowanie menazki do tego troku - po 5 krokach bylaby juz zgubiona bo trok ten jest zapinany na knopik, pomijam fakt ze jest on bardzo krotki

przy noszeniu aramy na plecaku menazke mocowalo sie wlasnie do aramy i nie przenoszono jej w plecaku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie