karpik Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Napisano 7 Grudzień 2006 Początkujący w kropce. Po zakupie amerykańskiej" chińszczyzny SEBEN extreme power (250zł), koledzy z lepszym sprzętem(garety) wyśmiali mnie i myślałem że naprawdę dałem zrobić się w leperka. Ale, ale.... poszedłem w miejsca o których mówili i wielokrotnie sprawdzali, znalazłęm sporo mosiężnego złomu(firma perun warszawa,dział handlowy mówi że przedwojenny)na 60-80cm, po przełączeniu na ground wykrywałał gwóździe na 30-40 cm. Powiedziałem o tym prześmiewcom, nie zrobiło to na nich większego wrażenia, choć wiem że szukają koloru. Zasięgi takie są dla mnie zupełnie wystarczające (głebiej kopać nie będę. Jak to jest, co sprawia że wykrywacze o podobnych zasięgach są parokrotnie droższe, czy w ten szlachetny rynek wkrada się komercja. ps. dziękujmy za tak długi sezon, chodze po lesie, przy okazji zbieram grzyby i opycham się jagodami:)
tomcat3 Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 Czesc.Wiem z doswiadczenia-NIE MA REGOLY.Glowa do gory!!!pozdr
Anarchista Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 a robiłeś mu jakieś konkretne testy w powietrzu, co z jakiej odległości widzi, np. 5gr ? też jestem ciekaw jak to jest.
karpik Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Napisano 28 Grudzień 2006 W powietrzu 5 gr ok.27 cm. W gruncie traci 7-8 cm. Za tą kasę to wporządku, bo okazyjnie. Nowy na e.bay to jakieś 150 ojro. Ale mam na oku ace 250.
kocur Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 Witam !Moim skromnym zdaniem w wykrywaczach na równi płaci sie za zasięg jak i za dyskryminację. Jeżeli Twój łapie gwoździe na 30 cm to kup sobie już zawczasu maść na bąble na dłoniach ;-). Cała sztuka w tym, żeby wykrył głęboko i trafnie rozróżnił. Dla lepszego zobrazowania mojego punktu widzenia n/t chińszczyzny posłużę się przykładem samochodów ARO w rodzinie aut terenowych. One tez znajdują nabywców.Pozdrawiam !
karpik Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Napisano 29 Grudzień 2006 Pisałem o zasięgu. Z dysryminacją też nie jest najgorzej(dość często trzeba ją nastawiać), trochę monetek i guzików wyszło.ps. kupiłem ace, więc ten jest już wystawiony na aukcji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.