otto33 Napisano 6 Grudzień 2006 Autor Napisano 6 Grudzień 2006 Witam, czy ma ktoś jakieś zdjęcia niemieckich motocykli a dokładniej tego wszystkiego co było do nich troczone np. puszki pgaz, zelty, kaemy, saperki, worki, itd? z góry dziekuje;)chodzi mi tu głównie o żołnierskie patenty troczenia różnych fantow w warunkach polowych=]
Słabosilny Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 Poproś o zdjęcia z jarmarku w pobliskiej gminie TO BĘDZIESZ TO WSZYSTKO miał !!!Oni co prawda na WSK, ale wszystko maja podwieszone....
otto33 Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Napisano 7 Grudzień 2006 no tym akurat nie jestem zainteresowany;)
KRUSZYNA Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 http://classic-mopeds.crazy-box-berlin.de/OldPics/military.htmlPod tym linkiem znajdziesz kilka interesujących zdjęć.Takż e na forum jest ich sporo.Wpisz w wyszukiwarkę motocykle.pozdrawiamkruszyna
infamis Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Wątek nieco stary, ale dla porządku wklejam tutaj. To zdjęcie zostało zrobione w Polsce.
infamis Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Wstyd się przyznać, ale nie mam pojęcia, co to za motory..
infamis Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Nr 11. To zdjęcie wrzuciłem na wątek o motocyklach NSU, ale tu też pasuje znakomicie. To na razie tyle. Pozdrawiam.
Catadero Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Zdjęcie pierwsze (25a) to na 100% nie Polska. Napis nad wjazdem to Ecole Publique de (cośtam) a więc kraj francuskojęzyczny.Zdjęcie nr2-motocykle różne. Na pierwszym planie chyba NSU a drugi to DKW.C.
infamis Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 No rzeczywiście nie zaważyłem tego napisu. Masz całkowitą rację. Zdjęcie było wśród innych z Kampanii Wrześniowej, więc założyłem, iż to również Polska. Jednak pozostałe lokalizacje, gdzie robiono fotki wpisywałem tylko jeśli zdjęcie było wyraźnie podpisane. Pozdrawiam idołączam kilka kolejnych, ciekawych fotografii.
infamis Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Catadero, jak wyłapałeś" te różnice między motocyklami na zdjęciu nr 2? Tzn. czym one się różnią (chętnie się czegoś nauczę)?
KRUSZYNA Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Postaram się ci odpowiedzieć za catadero:Kształt przedniego widelca-moto nr.1 rurkowy,moto nr. dwa tłoczony z blach.pozdrawiamkruszyna
Catadero Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 A co za tym idzie-inne błotniki, wlew paliwa na zbiorniku, siedzenie NSU to ewidentny Drilastic a DKW-raczej Pagusa z dermatoidu(lub nawet skórka).C.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.