profos Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Napisano 5 Grudzień 2006 Spotkałem na leśnej drodze faceta, mieszkańca pobliskiej wsi. Pokazał mi coś, co znalazł w korzeniach przewróconego drzewa. Jest to medalion, prawdopodobnie srebrny, średnica około 3cm. Czy ktoś może go zidentyfikować bądź przetłumaczyć napis?
profos Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Napisano 5 Grudzień 2006 facet ma sokoli wzrok. Często coś znajduje i to bez pomocy piszczałki. Ostatnio wyciągnął spod ściółki bagnet z mausera, zobaczył go bo wystawał kawałek. A oto druga strona tego medalu.
MK Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Witaj. Erzbruderschaft von der Ehrenwache des heiligsten Herzens Jesu" to organizacja religijna założona za czasów papieża Piusa XIhttp://www.etika.com/deutsch1/14a37.htmNie wiem, jak to będzie na nasze - Braterstwo Straży Honorowej Najświętszego Serca Jezus... coś a'la to :]
Pytanie
profos
Spotkałem na leśnej drodze faceta, mieszkańca pobliskiej wsi. Pokazał mi coś, co znalazł w korzeniach przewróconego drzewa. Jest to medalion, prawdopodobnie srebrny, średnica około 3cm. Czy ktoś może go zidentyfikować bądź przetłumaczyć napis?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.