Skocz do zawartości

wyprawa. police. Początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

w polickich lasach jest pełno złomu z wojny, znalazłem miejsce, pełno odłamków, części jakiś maszyn i pełno butelek, buteleczek, niektóre pełne. Środek lasu(duże sosny, jakieś 60 lat) Niedaleko wcięcie w górce wielkości czołgu, w pobliżu okopy.Fundamenty ceglane na głebokości 2 m.

Odłamków raczej nie zbieraj nikła wartość złomowa:) zainwestuj w wykrywacz z dyskryminacją bo się zamęczysz kopaniem.Jak butelki z kapselkami porcelanowymi ,napisami niemieckimi to zbieraj bo to fajne fanty.Jeśli butelek dużo to weź szpile i szukaj dalej.Jak trafisz fajny śmietnik to kop na głębokość tylko doły po sobie zasypuj.Dorwij przedwojenna mape swojej okolicy i sprawdz czego to fundamenty.Uważaj na niewybuchy,jak zobaczysz tył lotki to zasypuj od razu.Bez dyskryminacji raczej nie wal saperką na hama w duże sygnały.Maszyny pofotgrafuj jak nie wiesz co to ,to daj do działu identyfikacja,może dowiesz się czegoś ciekawego.Powodzenia w poszukiwaniach.Pozdrawiam.

Domino czy mógłbyś napisać o efektach poszukiwań w policach, może mógłbyś się podzielić doświadczeniem z początkującym,
ps. wiesz coś może o znalezieniu meteorytów w tym regionie, lub namiary na kogoś kto szuka? Z góry Dziękuje

Ciesze się może będę pierwszy który znajdzie kosmiczne skarby:). Chodzę i tak na ALL(chyba że dużo odłamków),a meteoryty to tylko marzenia. Interesuje mnie zarówno geologia jak i historia, no i geografia oczywiście, dlatego pytam o efekty poszukiwań(siakieś fanty dla oka i ducha a nie koniecznie na sprzedaż).pozdrawiam Cię Domino

Poznałem Was obu jak i Wasz teren - wcześniej, ale oprucz fantów II wojennych to jedynie Sam możesz być meteorytem jak trafisz nie to co trzeba. Zgoniłem ten teren w latach 70 dziesiątych jako saper, i wiem że wiele jeszcze zostało dla następnych pokoleń, tak że chłopaki bez wygłupów, chcę nadal z Wami pisać a nie składać kwiadki.

czy wiesz gdzie stała ta kantyna(może to miejsce o którym pisze, dużo tam butelek po trunkach). Czy stanowiska p-lotu mogłybyć obsługiwane przez wodno-kanalize(pionowa rura śr. ok1m, wysoka przynajmniej 1,5m; odchodząca od niej porcelanowa rura).Ciekawi mnie taki system w środku lasu. Dziękuje i proszę o informacje>

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie