karpik Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 w polickich lasach jest pełno złomu z wojny, znalazłem miejsce, pełno odłamków, części jakiś maszyn i pełno butelek, buteleczek, niektóre pełne. Środek lasu(duże sosny, jakieś 60 lat) Niedaleko wcięcie w górce wielkości czołgu, w pobliżu okopy.Fundamenty ceglane na głebokości 2 m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek_k Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 No i co z tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 eeeee... to co mamy sie zebrac do kupy i tam wszyscy pojechac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 Odłamków raczej nie zbieraj nikła wartość złomowa:) zainwestuj w wykrywacz z dyskryminacją bo się zamęczysz kopaniem.Jak butelki z kapselkami porcelanowymi ,napisami niemieckimi to zbieraj bo to fajne fanty.Jeśli butelek dużo to weź szpile i szukaj dalej.Jak trafisz fajny śmietnik to kop na głębokość tylko doły po sobie zasypuj.Dorwij przedwojenna mape swojej okolicy i sprawdz czego to fundamenty.Uważaj na niewybuchy,jak zobaczysz tył lotki to zasypuj od razu.Bez dyskryminacji raczej nie wal saperką na hama w duże sygnały.Maszyny pofotgrafuj jak nie wiesz co to ,to daj do działu identyfikacja,może dowiesz się czegoś ciekawego.Powodzenia w poszukiwaniach.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2006 dziękuje lain, bardzo przydatne informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 9 Grudzień 2006 Share Napisano 9 Grudzień 2006 Łaże po Policach od lat i pełno takich miejsc trafiłem, a jeszcze sporo ich zostało :), ja wole jednak nieco inny złom".Powodzenia.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2006 Domino czy mógłbyś napisać o efektach poszukiwań w policach, może mógłbyś się podzielić doświadczeniem z początkującym, ps. wiesz coś może o znalezieniu meteorytów w tym regionie, lub namiary na kogoś kto szuka? Z góry Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2006 domino. jakie efekty, coś wartego uwagi, jakieś znaleziska poza militarką?ps. wiesz coś może o poszukiwaniu meteorytów w tym regionie, znasz kogoś kto szuka ieziemskich skarbów" .z góry dziękuje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2006 przez pomyłkę napisałem dwa razy:)(chyba za dużo pracuje) ale chodzi o to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 Nie słyszałem, aby ktoś znalazł u nas meteoryt, ani nie znam nikogo kto ich szuka.Ciebie rzeczywiście interesują takie znaleziska?;)Co do efektów, zależy co masz na myśli:)Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 10 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2006 Ciesze się może będę pierwszy który znajdzie kosmiczne skarby:). Chodzę i tak na ALL(chyba że dużo odłamków),a meteoryty to tylko marzenia. Interesuje mnie zarówno geologia jak i historia, no i geografia oczywiście, dlatego pytam o efekty poszukiwań(siakieś fanty dla oka i ducha a nie koniecznie na sprzedaż).pozdrawiam Cię Domino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Geologia?To może coś ze skamielin Cię zainteresuje?Jak chciałbyś zobaczyć to możemy się kiedyś umówić.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi550 Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 Poznałem Was obu jak i Wasz teren - wcześniej, ale oprucz fantów II wojennych to jedynie Sam możesz być meteorytem jak trafisz nie to co trzeba. Zgoniłem ten teren w latach 70 dziesiątych jako saper, i wiem że wiele jeszcze zostało dla następnych pokoleń, tak że chłopaki bez wygłupów, chcę nadal z Wami pisać a nie składać kwiadki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 Nie rozumiem Twojej wypowiedzi i nie sądze abyśmy się znali panie Waldi.Mnie interesują jedynie niesmiertelniku Flaków i pamiąteki związane z Policami, więc wyluzuj się Pan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 *niesmiertelniki*pamiątki*PolicamiPrzepraszam za błędy, nowa klawiatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2006 domino wiesz może o jakimś osadnictwie niemieckim, między Trzeszczynem a Tanowem(środek lasu 1km od szosy 103) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Nieistniejące już budynki stały m.in. wzdłuż tej szosy, wiadomo mi też o kantynie WH i stanowiskach p-lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 20 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2006 czy wiesz gdzie stała ta kantyna(może to miejsce o którym pisze, dużo tam butelek po trunkach). Czy stanowiska p-lotu mogłybyć obsługiwane przez wodno-kanalize(pionowa rura śr. ok1m, wysoka przynajmniej 1,5m; odchodząca od niej porcelanowa rura).Ciekawi mnie taki system w środku lasu. Dziękuje i proszę o informacje> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Jasne,że wiem, nawet ją przeszukiwałem:)),ale bez wielkich rewelacji,ot butelki od piwa, porcelana, monety, baczki na czapki oficerskie, tasma od MG i takie pierdoly.Te rury to wlasnie resztki po kanalizacji, wlasnie z tych domkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 czy mówimy o tym samym miejscu?Jedziesz w stonę polic, po prawej ok. 1 km w las, jest tam wykopana spora dziura?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.