Skocz do zawartości
  • 0

jakie to odznaczenia??

sWa

Pytanie

Napisano

Ostatnio trafiłem odznaczenia takie jak na zdjęciach. Prosiłbym o ich identyfikację i ewentualną wycenę. Z góry dzięki.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
sWa - jako tako to jest miniaturka odznaki pamiątkowej.Jest to ostatnia wersja tej odznaki pułkowej która została wprowadzona w roku 1926. Często wykonawcy ( grawerzy ) nie sygnowali miniaturek , punca srebra o ile taka miniaturka była wykonana w srebrze była bita .
Slaw 100
Napisano
Wielkie dzięki za informacje i zainteresowanie moją prośbą. Może jeszcze rozpozna ktoś odznakę pierwszą z lewej.
Napisano

Ostatnio trafiłem odznaczenia takie jak na zdjęciach. Prosiłbym o ich identyfikację i ewentualną wycenę. Z góry dzięki.

Napisano
Ta z prawej to odznaczenie związane z jakąś jednostką górską - szarotka, Zrób zdjęcie na którym widać co jest napisane na wstędze.
Reszty nie mam pojęcia.
kłaniam
Indar
Napisano

Też mi się wydaje, że jest to szarotka niemiecka, ale moim zdaniem jej wykonanie bardziej bliskie jest odznaczeniom DDR niż wojennym. W dalszym cięgu czekam na odpowiedź. Na wstędze widnieje napis: stilfser joch 2760"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie