Czarek Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2006 oraz przyjemny choć wykopkowy ludwiczek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2006 partia numer 51 z roku 38:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Czy tam w środku jest rzemień do regulacji tęgości?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 19 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2006 tak jest skórzany rzemyczek prosto z września:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Dzaiękuję, ja używam sznurówki, ale teraz chyba zmienię.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2006 :)http://www.detektorweb.cz/upload/clanky/6603/obr11.jpghttp://www.detektorweb.cz/upload/clanky/6603/obr18.jpg:)czego to ludzie nie wymyślą:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 Liner do hełmu belgijskiego wz.51 z '53r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 Skorupa belgijskiego wz.26/31 w barwach żandarmerii. Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 dziś na początek coś co sprzedawane jest hucznie na allegro jako hełm polski medyk-wg mnie adosna twórczość"choc kto wie...15zeta mogłem dac za niego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 67mka-wiekowa-produkcja z 68 roku w środku pełno podpisów kolejnych użytkowników hajerka z kolejnych lat poboru-a na zewnątrz orzełek z jakim hełmik kończył karierę wojskową już w 3RP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 a to pachnąca nowością i nigdy nie używana onzetówka -malowanie made by WZR Rzeszów 2002 o czym swiadczy odpowiedni stempel wykonany farba w srodku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 australijski mk.III z 1942 roku-wybaczcie że z tak daleka ale już nie chciało mi się go z półki ściągać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 oraz hełmik kanadyjski sygnowany w środku CL/C 1940 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 z bardzo dziwacznym fasunkiem przypominającytm nieco belgijski-ale innym z jakiegoś gumowanego tworzywa-wszystkie nity i inne metalowe części łączenia fasunku są pokryte gumowatą substancją,a krzyżak w środku jest z błyszczącego aluminium-jakby komuś zależało na szczególnej ochronie części wyposażenia wewnętrznego przed wilgocią-a podpinka -też dziwaczna-najbardziej przypomina podpinki z francuskich lub belgijskich adrianów...ot taka ciekawostka o niewyjaśnionym pochodzeniu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 straszna żaba;)czyli włoski spadochroniarz m42/60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 czeski grzybek z jakimś emblematem-niemiecki werkschutz...albo jakaś OC czy straż przemysłowa kopalni czeskiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 żołciuki w pięknym odcieniu strażak niemiecki DIN 14940 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 a tu kolejna zagadka-z ładnym odbiciem Czarka robiącego fotki...coś-chyba strażackie jak świadczy kolor i skórzany fartuch... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 a jak swiadczy wyposażenie wewnątrzne -coś jest pochodzenia NRDowskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 a na koniec hełmik powstały przez równą i ładną obcinkę hełmu niemieckiego wz.40... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 co wyglada mi na kolegę hajerka znanego z 2giej części wątku:http://odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum10/strazak1.jpghttp://odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum10/strazaksrodek.jpgczyli twórczośc -najpewniej-świeżo powojenna panów strażaków ochotników...i tylo na dzisiaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-forester- Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 a ja zapraszam na moją stronkę. Tam wszystkie hełmy jakie mam i miałem :)www.helmetboy.prv.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiu1 Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 Witam. Ostatnimi czasy podjąłem się ustalenia w jakich latach i jakimi stemplami były sygnowane polskie hełmy wz.50, wz.63 i wz.67. Jeżeli nie sprawi to kłopotu, to czy moglibyście spisać sygnatury z posiadanych hełmów i zamieścić je na forum?? Z góry dziękuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Witam! Wz.50 sygnowany KZWM 1954.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyB@14 Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 wz67 HS 1976 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.