Skocz do zawartości
  • 0

Czy to nieśmiertelnik? Taki malutki?

fraktal

Pytanie

Napisano

Panowie czy to nieśmiertelnik? Nigdy się z takim nie spotkałem. Wyszło dziś, okolice Gniezna, pole iemilitarne".
Początkowo myślałem, że jest to blaszka psa. Jest jednak nazwisko Lacaine Leon, data urodzenia 1906, Caen 1101- to jednostka? Jeżeli to nieśmiertelnik, to jakich wojsk?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie czy to nieśmiertelnik? Nigdy się z takim nie spotkałem. Wyszło dziś, okolice Gniezna, pole iemilitarne".
Początkowo myślałem, że jest to blaszka psa. Jest jednak nazwisko Lacaine Leon, data urodzenia 1906, Caen 1101- to jednostka? Jeżeli to nieśmiertelnik, to jakich wojsk?

Napisano
Paweł_breslau, jest jedna dziurka. Jest zalepiona a nie chcę go zbyt mocno czyścić. Widać ją na drugim zdjęciu po lewej stronie.
Raned, jeżeli dobrze odczytałem datę 1906 i miałaby to być data urodzenia żołnierza, to w 1914 miał on 8, a w 1918 12 lat. Czy to możliwe?
Nigdy nie widziałem francuskiego nieśmiertelnika. Pomyślałem, że noszono dwa, tak jak obecnie w niektórych armiach. Ciekawe, jak znalazł się w Wielkopolsce.
Dziękuję za pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie